KEYS AND CHORDS
  • HOME
  • COMING EVENTS
  • ALL CONCERT REPORTS
  • CD REVIEWS 2023
  • HARDROCK & HEAVY CD REVIEWS
  • BOOK REVIEWS
  • DVD REVIEWS
  • INTERVIEWS / ARTICLES
  • DISCLAIMER / COPYRIGHT POLICY
  • JAARLIJSTJES 2022
  • HOME (BACKUP)

CD REVIEW BLOG

Various Artists: Meet Me At The Candy Store

16/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. The Chesterfields: Mee Me At The Candy Store
  2. The Capers: Candy Store Blues
  3. The Val-Chords: Candy Store Love
  4. Johnny Redd: Bubble Gum
  5. Judy Valentine: Gum Drop
  6. Nat Russell: Chocolata
  7. Ricky & The Vacels: Bubble Gum
  8. The Casual Three: Candy Store Blues
  9. The Ames Brothers: Candy Bar Boogie
  10. Eddy Miller & His Band, Vocal Jimmy McGraw: Patty Cake Man
  11. Kidd Baker: Big Rock Candy Mountain
  12. The Trail Riders: Don Calvi, Dick Curless (The Tumbleweed Kid): Jellly Do-Nuts
  13. Charlie Walker: The Chocolate Song
  14. Buddy Greco & His Quintet: Bon Bons, Chocolates And Chewing Gun
  15. Allan Copeland & The Hotrodders: Rock Candy Baby
  16. Big Bill Schaeffer: I Hate But I Like Popcorn
  17. Frank Virtuoso Quintette: Cotton Candy
  18. Chuck Cabot & His Orchestra, Vocal By Raul Azpiazu: Chocolate Cha Cha
  19. The Rodriguez: Cara-Caramel Choco-Chocolate
  20. Lola Ameche: Sticky Apple And Bubble Gum
  21. Ronnie Diamond: Candy Store
  22. Mamie Bradley: The Patty Cake
  23. The Crew Cuts: Candy
  24. Larry Dean & The Lennon Sisters: Bubblegum
  25. Sugar & Spice: Strawberry Shortcake
  26. The Drifters: Cherry Chocolate Twist
  27. The Candymen: Candy Bar Twist
  28. The Col-Lee-Jets: Jam & Jelly
  29. The Kresents: Maple Syrup
  30. The McGuire Sisters: Sugartime Twist
  31. Art Mooney & His Orchestra, Vocal By Betty Harris: If I Knew You Were Comin’ I’d’ve Baked A Cake
​Zoetigheden zijn van alle tijden. Het mag dan wel de kans op een bezoek aan de tandartsen verhogen, toch kunnen maar weinig mensen weerstaan aan de lokroep van chocolade, allerhande snoepjes, kauwgom en noem maar op. In de fifties was de ‘candy store’ in Amerika vaak dé ontmoetingsplaats voor tieners. Dat leidde tot het creëren van songs die de ‘sweets’ extra in de spots plaatsten.  Deze compilatie bevat maar liefst 31 nummers, in de meest uiteenlopende genres, die de ‘zoetjes’ als onderwerp hebben. Openen doet het album meteen met de doo-wop titeltrack door The Chesterfields. In dat genre opereren ook The Capers met ‘Candy Store Blues’, een song die dateert van 1959. Luchtige doo-wop is het ideale genre om een bezoekje aan de snoepwinkel extra cachet te geven, zoals The Val-Chords laten horen in ‘Candy Store Love’. Johnny Redd gaat eerder de rock-‘n-rolltoer op in ‘Bubble Gum’. Nog meer rock-‘n-roll komt er met Judy Valentine, Ronnie Diamond, Ricky and The Vacels die het genre mixen met doo-wop en Allan Copeland die een bigband rock-‘n-roll presenteert. Fifties pop is dan weer het genre waarin de Deense Nat Russell ‘Chocolata’ verpakt. Daarin bevinden zich ook The Crew Cuts en Larry Dean and The Lennon Sisters. Voor een swingende boogie zorgen even later The Ames Brothers in ‘Candy Bar Boogie’. Country is ook aanwezig. Het genre wordt vertegenwoordigd door de Canadees Kidd Baker, The Trail Riders en Charlie Walker. Voor een vleugje rhythm & blues kan je terecht bij Sugar & Spice en hun ‘Strawberry Shortcake’.
Slowtime wordt het met ‘Candy Store Blues’ van The Casual Three. Een rariteit is zeker ‘I Hate But I Like Popcorn’ van Big Bill Schaeffer. Van de man is weinig of niets bekend, maar dat hij zeker goed luisterde naar Chuck Berry is een feit. Een leuk door blazers gedomineerd mambo instrumentaaltje is ongetwijfeld ‘Cotton Candy’ van het Frank Virtuoso Quintette. Met Chuck Cabot en Tito Rodriguez en zijn orkest blijven we bij de mambo en voegen er zelfs een latinsfeer aan toe. Een andere leuke rock-‘n-roll instrumental serveren The Col-Lee-Jets in ‘Jam & Jelly’. Ook The Kresents doen het zonder vocale inbreng tijdens ‘Maple Syrup’. Het album eindigt met ‘If I Knew You Were Comin’ I’d’ve Baked A Cake’ door Art Mooney. Het nummer behoorde ook tot het repertoire van het Cookie Monster in Sesamstraat.
‘Meet Me At The Candy Store’ is een leuke themacompilatie en……..je hoeft echt geen zoetekauw te zijn om van hiervan te genieten.
 
Lambert Smits 
Foto
​Sweets are timeless. It may increase the chance of a visit to the dentist, but few people can resist the lure of chocolate, all kinds of candies, chewing gum and so on. In the fifties the candy store was often the meeting place for teenagers in America. That led to the creation of songs that put the 'sweets' in the spotlights. This compilation contains no fewer than 31 songs, in the most diverse genres, with the 'sweets' as their subject. Doo-wop, rock and roll, country, swing, mambo, latin, fifties pop and instrumental tracks, you'll find them all on this album.
'Meet Me At The Candy Store' is a fun themed compilation and……..you really don't need to have a sweet tooth to enjoy this.
0 Opmerkingen

Randy McAllister: Power Without Power

15/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
​Tracks:
  1. Surprise!!!
  2. Face First
  3. (Somebody) Ease My Troublin‘ Mind
  4. Envy’s Embrace
  5. Son
  6. Sweet Spot
  7. C’Mon Brothers And Sisters
  8. Not Everybody Leaves (Her Words)
  9. Clear My Head
  10. Donnie Downer
  11. Like Nothing Else
 
Website Artiest
Randy McAllister
 


​Randy McAllister is een van de meest veelzijdige artiesten die de Texas bluesscene rijk is. Hij werd geboren in Dallas en groeide op in Novice, een klein stadje in het oosten van The Lone Star State, Texas. Zijn vader was naast brandweerman ook drummer was bij de band The Flames. Randy ontdekte de mondharmonica tijdens zijn legerdienst, waar hij gestationeerd was in Massachusetts als lid van de US Air Force. De Boston gebaseerde blues en harmonicalegende ‘Earring George’ Mayweather fungeerde als mentor. Na zijn militaire dienstplicht verhuisde Randy naar Alaska, waar hij van 1989 tot 1991 in verschillende lokale bands aantrad. Toen hij in 1992 terugkeerde naar Dallas onderscheidde hij zich al snel binnen de lokale scene, en ontluikt er zowel door de diversiteit van zijn vocale en instrumentale talenten. McAllister performde met grote namen als Andrew "Jr Boy" Jones en Mike Morgan and The Crawl. In 1997 tekende hij dan, op aanraden van Jones, een lucratief contract bij het label JSP Records en registreerde er drie favorabele albums. Later had hij ook opnamen op labels als Severn Records en Reaction Records. In 2016 was hij succesvol met de release ‘Fistful Of Gumption’ om drie jaar later samen met The Scrappiest Band in The Motherland, de plaat ‘Triggers Be Trippin’ op zijn fanbase los te laten. De plaat ‘Paperbag Salvation’ uit 2021 was zijn veertiende release, nu is er dus ‘Power Without Power’. Het zwart/wit hoesje en de titel notificeren dat het hier om een (semi) unplugged werk gaat. Randy’s geweldige zangcapaciteit wordt vorm gegeven door zijn akoestische gitaar en bluesharp. Hij krijgt backing op enkele songs van gitaristen Brandon Hudspeth  en Howard Mahan én  Heather Newman voegt op de track ‘Donnie Downer’ subtiele achtergrondzang toe. Randy klinkt cool en intiem in de opener ‘Surprise!!!’, een nummer met credits Sam Cooke. We duiken de diepe Delta in nummers als ‘Face First’, ‘Son’ en ‘Envy’s Embrance’. Van het mid-tempo ‘Sweet Spot’ en ‘C’Mon Brothers And Sisters’ gaat het naar de zweemzoete ballade ‘Not Everybody Leaves’ (Her Words). Om te besluitend met de countryblues song ‘I Like Nothing Else’. Met ‘Power Without Power’ krijg je een vermakelijke en authentiek plaat. Het is een akoestische bluesplaat in al zijn facetten, die vaak een subliminale blues en soulvolle toets meekrijgt. Aangezien hij alle commerciële muziekdistributiekanalen de rug heeft toegekeerd, zal het album alleen beschikbaar zijn op de website van Randy McAllister.
 
Philip Verhaege 
Foto
0 Opmerkingen

Old Crow Medicine Show: Paint This Town

15/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
 
  1. Paint This Town 
  2. Bombs Away 
  3. Gloryland 
  4. Lord Willing and the Creek Don't Rise 
  5. Honey Chile 
  6. Reasons to Run 
  7. Painkiller 
  8. Used to Be a Mountain 
  9. Deford Rides Again 
  10. New Mississippi Flag
  11. John Brown's Dream 
  12. Hillbilly Boy 
 
Website Artiest:
Old Crow Medicine Show

​
​De Nashville based band is met Paint This Town al aan haar zevende album toe.  De mix van roots, country en americana leverde al tal van awards op en als summum concerten in het wereldberoemde Grand Ole Opry.  Luister naar de title track en herken de stijl van Bob Dylan.  Scherp nadien de sporen aan je boots en dans op de country van ‘Bombs Away’. ‘Gloryland’ voert je weer mee in de voetsporen van de Nobelprijs literatuur winner Bob Dylan. Om met de boogie van ‘Lord Willing and The Creek Don’t Rise’ nog meer leut in de saloon te injecteren.  Kruip terug op uw kruk of val in de armen van je lief voor de ballad ‘Honey Chile’.  De band huppelt van de ene emotie in de andere vibe, folksongs zoals de traditie wil geïnspireerd door het leven in het zuiden van de States én daarbuiten: slavernij, drugsverslaving en natuurlijk de liefde.  Het ‘eerbetoon’ aan de vlag van Mississippi ligt een sluier op van de politieke interesse.  En met het donker rauwe ‘John Brown’s Dream’ leren we nog een extra murdersong kennen. Het album sluit af met de old school meezinger ‘Hillbilly Boy’. Liefhebbers van zowel Johny Cash als John Cougar Mellencamp (en al wat daartussen musiceert) zullen zeker genieten van het rijkelijk palet op Paint This Town.
 
Marino Serdons
Foto
​Bluegrass, folk, country and rockabilly all included in swinging songs and intriguing ballads, Paint This Town became a very enjoyable colorful album.
0 Opmerkingen

Hank Ballard: Rocks

14/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Let’s Go, Let’s Go, Let’s Go
  2. Work With Me Annie
  3. That Woman
  4. Stingy Little Thing
  5. Broadway
  6. Ring-A-Ling-A-Ling
  7. Are You Forgetting?
  8. Switchie Witchie Titchie
  9. Shaky Mae
  10. Sugaree
  11. Sexy Ways
  12. I Feel That-A-Way
  13. Annie Had A Baby
  14. Tore Up Over You
  15. Don’t Ever Change Your Pretty Ways
  16. Finger Poppin’ Time
  17. Don’t Let Temptation (Turn You Round)
  18. Henry’s Got A Flat Feet (Can’t Dance No More)
  19. That House On The Hill
  20. Annie’s Aunt Fannie
  21. I’m Crying Mercy, Mercy
  22. The Hoochi Coochi Coo
  23. The Switch-A-Roo
  24. I’m Young
  25. The Twist
  26. Rock, Granny, Roll
  27. The Float
  28. We’ll Never Meet Again
  29. Looka Here
  30. Big Red Sunset

​Het is lovenswaardig dat het Bear Family label in hun ‘Rocks’ serie aandacht besteedt aan Hank Ballard en zijn onafscheidelijke The Midnighters. Zoals we hier reeds meerdere malen aangaven, was het Ballard die in de late fifties ‘The Twist’ schiep, maar er jammer genoeg niet volop de vruchten van kon plukken. Die waren voor Chubby Checker. Het pleit dan weer voor Hank dat hij heel wat meer in zijn mars had en dat hij rockte lang voordat Checker op het toneel verscheen. Het is net deze rockende rhythm & blues die de basis vormt voor de 30 superieure tracks op deze compilatie. ‘The Twist’ mocht natuurlijk niet ontbreken, maar Ballard drong in het midden van de vijftiger jaren ook de R & B charts binnen met kleppers als ‘Work With Me Annie’, het vervolg daarop met ‘Annie Had A Baby’ en ‘Sexy Ways’. Nummers die ook bij ons de nodige bekendheid verwierven. ‘Annie’ wordt trouwens nogmaals opgevoerd in ‘Annie’s Aunt Fannie’. Misschien minder gekend, maar daarom niet minder gewaardeerd zijn o.a. ‘Finger Poppin’ Time’, ‘Let’s Go, Let’s Go, Let’s Go’ en ‘The Hoochi Coochi Coo’. Uiterst genietbaar zijn bovendien ook het pompende ‘Broadway’ uit 1962, het bluesy ‘Switchie Witchie Titchie’, het vaak gecoverde ‘Sugaree’, het een hoog twistgehalte hebbende ‘Tore Up Over You’, het niet vrij van soul zijnde ‘Don’t Let Temptation (Turn You Round)’ en het van doo-wop doordrongen ‘We’ll Never Meet Again’.
Het hele verhaal rond Hank Ballard, alsook alle info over de tracks, tref je aan in het 36 pagina’s tellende booklet, dat zoals steeds ook nu weer prachtig geïllustreerd is.
Deze 30 voor King en Federal opgenomen tracks bevatten hoogstaande dansbare rockende rhythm & blues. Wanneer dit album door je speakers knalt, weet je bijgevolg wat te doen.
 
 
Lambert Smits 
Foto
It is commendable that the Bear Family label pays attention to Hank Ballard and his inseparable The Midnighters in their 'Rocks' series. As we have mentioned several times here, it was Ballard who created 'The Twist' in the late fifties, but unfortunately could not reap the full benefits of it. Those were for Chubby Checker. It goes back to Hank that he had a lot more to offer and that he rocked long before Checker came on the scene. It is precisely these rocking rhythm & blues that forms the basis for the 30 superior tracks on this compilation.
The whole story about Hank Ballard, as well as all info about the tracks, can be found in the 36-page booklet, which, as always, is beautifully illustrated.
These 30 tracks recorded for King and Federal contain high quality danceable rocking rhythm & blues. So when this album blasts through your speakers, you know what to do.
0 Opmerkingen

Jim Dan Dee: Real Blues

14/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. The Things That I Used To Do
  2. Weep For Me
  3. Real Blues
  4. Two Timing Woman
  5. The Doctor
  6. Two Shakes Of A Lamb's Tail
  7. Bleed Me Dry
  8. Hang' Em High
  9. T For Trouble
  10. Lost In The Dark
  11. Money Don't Work On The Devil
 
 
Website Artiest
Jim Dan Dee

​De naam ‘Jim Dan Dee’ komt van de uitdrukking ‘Everything is just Jim Dandy’,  een stokoud cliché dat vaak wordt gebruikt. Jim Dan Dee (liefkozend genoemd als 'JDD' door zijn fans) is niet alleen een bluesband, maar ook een personage rond een idee dat de geest van de muziek belichaamt van frontman Jim Stefanuk. Op het podium is de intensiteit van Jim een ware belichaming voor zijn beoogde sound. Met zijn soulvolle baritonstem en vintage gitaartunes promootte hij in 2015 zijn EP ‘Five Stiff Shots’. Het in Toronto gevestigde kwartet Jim Dan Dee draagt ​​die geest met zich mee en neemt de fakkel over van groepen als Foghat, Pat Travers, Rory Gallagher, George Thorogood en Canned Heat. Bands die het werk van de originele bluespioniers opnieuw hebben geconcipieerd in een zwaarder riff-georiënteerd geluid. Jim ‘Dan Dee’ Stefanuk’s baritonstem en vintage gitaar banen zich, samen met de ijzersterke ritmesectie van drummer Shawn "Stix" Royal en Dwayne "Gameshow ” Lau (La-ow) op bas en de energieke saxofoon van Jason “Bobby” Sewerynek, een weg door hun opwindende bluessound. Eddie Jones, beter bekend als Guitar Slim, een bluesgitarist uit New Orleans, die vooral bekend was door het schrijven van ‘The Things That I Used to Do’, wordt hier op passende wijze gehuldigd. De cover divergeert meteen met het swingende ‘Weep For Me’. De slowblues ‘Real Blues’ is een diepe duik in het emotionele landschap van melancholie, verlies en wanhoop. De treurige sax en wervelende gitaar is haast een constante in het nummer. ‘Two Timing Woman’ vermengt vettige slide-gitaar en  rommelende bariton sax tot een New Orleans-streatbeat. Jim’s strakke gitaarriffs leidden de dans in de rockballade ‘The Doctor’. Het swingende ‘Two Shakes Of A Lamb’s Tail’, de rocker ‘Bleed Me Dry’ en het zwaar beladen ‘Hang' Em High’ zijn volgende hoogtepunten op de release. En dan moet ‘T For Trouble’ en de Texas bluesrocker ‘Lost In The Dark’ nog door de woofer knallen. Het afsluitende ‘Money Don't Work On The Devil’ is een knappe swampy boogiesong. Van een uitsmijter gesproken.
 
Philip Verhaege 
Foto
​Jim “Dan Dee” Stefanuk on vocals/guitars, Bobby Sewerynek on saxophone, newcomer Dwayne Lau on bass, and Shawn Royal on drums are the ideal rhythm section for this sound. Authentic blues infused with a modern rock swagger. Hell yeah! 
0 Opmerkingen

Shaggy Dogs: Sorry For The Delay

11/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Johnny
  2. Sweet Baby Mine
  3. Carpe Diem
  4. The Ones Who Know It All
  5. Take Your Time
 
Website Artiest
Shaggy Dogs

​De Parijse band Shaggy Dogs ontstonden net voor het millennium in een zuidelijke buitenwijk van de lichtstad. Vrijwel meteen kwamen ze in de spotlights met het coveralbum ‘A Dog’s Life’. Maar toen werd het enkele jaren stil tot drummer ‘El Professor’ Villate de band kwam vervoegen. Het album ‘Pub Rockers Class Heroes’ uit 2006 werd verwelkomd en vrijwel meteen bedolven onder heel wat positieve superlatieven. En dat was niet anders met het meer dan uitstekende ‘No Covers’ uit 2008. Twee jaar later kwam Guillermo even de drumsticks bespelen en dat resulteerde in een vierde album met ‘Who Let The Shaggy Dogs Out’. Met de albums ‘Renegade’ (2013) en ‘Bababoomba’ in 2015 zocht en vond men  internationale bevestiging. Na zeven albums, de laatste plaat ‘All Inclusive’ dateert uit 2018, zijn ze terug met een vijf tracks tellende EP. Ze verontschuldigen zich haast, maar hun nieuwe worp ‘Sorry For The Delay’ maakt ineens veel goed. De vijf songs zijn bij elkaar gepend door Laurent Bourdier en geproducet door Sam Miller. Vocalist/mondharmonica Pascal Redondot, gitarist Jacker, bassist Toma en drummer Patrice ‘El Professor’ Villatte vormen de ritmesectie. Gasten Gordon Beadle en Eric Slim Zahl zorgen voor de nodige stabiliteit. De single ‘Johnny’ is een rocker van een hoog gehalte. Redondot zingt met de nodige bombarie en de strakke backing zorgt voor equilibrium in het radiovriendelijke ‘Sweet Baby Mine’,  het swingende ‘Carpe Diem’ en de emotionele ballade ‘The Ones Who Know It All’. De Ep sluit af zoals hij begon, met de stevig uit de kluiten gewassen rock-‘n-rollsong ‘Take Your Time’.
 
Philip Verhaege 
Foto
​Shaggy Dogs is a quintet of celebratory rock and rhythm'n'blues, from the Paris region and heavily inspired by Dr. Feelgood that needs no introduction! For more than 20 years they have been galvanizing, smooth-haired and always dressed to the last detail, taking the stages of France, Europe, Canada and even Japan with their relentless groove and their infectious energy. After seven albums, the last album 'All Inclusive' dates from 2018, they are back with a five-track EP. They almost apologize, but their new pitch 'Sorry For The Delay' suddenly makes up for it. The five songs are penned together by Laurent Bourdier and produced by Sam Miller. Exciting rock 'n' roll, and a rare ballad... Let's roll!
0 Opmerkingen

Kloot Per W: Arbres à Filles

11/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Tu Me Troubles
  2. Le Pays
  3. Le Temps Cache
  4. Girl On The Phone
  5. Arbre à Filles
  6. Super Likeur
  7. A La Fin de La Fin
  8. La Naissance du Rock
  9. Il Y Aura
  10. Je Suis la Mort
  11. Mon Dernier Mot
 
Website Artiest:
Kloot Per W

​Om de waarde van Kloot Per W in te schatten moet je ofwel de Brusselaar al een halve eeuw volgen of wikipedia raadplegen.  In beide gevallen verwondert het je niet (meer) dat de Brusselaar een cultmuzikant wordt genoemd.  Zijn veelzijdigheid zowel in bands (The Misters, The Employees, The Polyphonic Size of De Lama’s) als in solowerk glijdt van metal over indiepop tot chansons.  De laatste jaren komt echter zijn interesse voor de Franse taal bovendrijven.  Het recente album ‘Abres à Filles’ (genoemd naar één van zijn schilderijen) moest klinken als Britse rock zoals gespeeld door Fransen.  Een bizar uitgangspunt dat echter de steun kreeg van o.a. Mauro Pawlowski (gitaar), Rudy Trouvé (electronics), Jan Hautekiet (keyboards) en Jan Blieck (gitaar) , om de bekendste te vermelden.
Het album nu: 11 Franstalige rocksongs over dictatuur, stalking, zijn eigen geboorte en ééntje dat antwoord geeft op Le Plat Pays van Jacques Brel.  Opvallend hoe gearticuleerd Kloot Per W zijn songs brengt, hoe inventief iedere compositie uit de hoek komt: iedere song verrast in aanpak.  Rudy Trouvé’s electronica omlijst de title track Arbre à Filles, de spoken word geeft er een dromerig karakter aan. Met ‘Super Likeur’ wordt even een versnelling hoger geschakeld, ook ‘La Naissance du Rock’ .  Ook hier weer met backing vocals, om wat meer volume in de songs te steken. Leuk trouwens om mee te zingen op ‘Je suis la mort’ in het strakke ritme van drummer Jo Moens.  Zijnde de voorbode van een 6 minuten durende afsluiter, ‘Mon Dernier Mot’, waarin nogmaals Kloot Per W ’s liefde voor de Franse chanson duidelijk wordt.
Arbre à Filles als album zal niet onmiddellijk bestempeld worden als zijn origineelste werk, doch vooral als een geslaagde uitdaging voor zijn Franstalige ik.
 
Line-up:
Kloot Per W (Vocals, Acoustic guitar, Lead Guitar)
Jan Hautekiet (Keyboards, Backing Vocals)
Jo Moens (Drums, Percussion, backing Vocals)
Mauro Pawlowski (Guitar)
Jan Blieck (Guitar, Backing Vocals)
Rudy Trouvé (Electronics)
Steven Janssens (Guitar)
Pieter van Buysten (Bass)
Catherine Mys, Claudia Soccio, Neo & Pascal Deweze (Backing Vocals)
 
Marino Serdons 
Foto
​Kloot Per W’s love for the French chanson gets a pop rock layer on Arbre à Fille.  
0 Opmerkingen

Ticket West: 49 Park St. Blues

10/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. I Did You Wrong
  2. Good Woman
  3. Nice Guy
  4. I Buried A Friend*
  5. What Can A Man Do?
  6. Meant To Be
  7. Forty-Nine
  8. Hard To Forget
  9. Say Sorry
  10. She’s The Best
  11. Love Song
 
Website Artiest
Ticket West

​Ticket West is het project rond de broers Pascal en Walter Wilhelm.  Het duo kreeg de blues als het ware met de paplepel ingegoten. Hun vader percipieerde heel wat blues opnamen via showcases en de radio. Concerten van Jimmy Johnson en Billy Boy Arnold uit Vollebregt’s Jazz Café in Laren werden zo vereeuwigd op tape. Pa kreeg voor zijn verjaardag platen van Albert King en Lightning’ Hopkins, en die werden grijs gedraaid. Dit alles beïnvloedde de broers én de rest is zowaar geschiedenis. Nu nodigden ze heel wat mooi volk uit voor de nieuwe release ‘49 Park St. Blues’. Naast vocalisten Laura Kits en Arjen Veldman zijn ook toetsenist Roel Spanjers, mondharmonicavirtuoos Bas Kleine, drummer Kees van Herck, Ernest Grevink (rhythm gitaar)  en saxofonist Wouter Schueler opmerkelijke gasten. Samen trokken ze naar de Vuurland Studio in Utrecht, vonden met producer Erny Green de ideale soulmate en registreerden elf songs. Pascal (gitaren, vocals) en broer Walter (bas, vocals) hebben een zeer gevarieerd bluesalbum in de winkelrekken. Swingende West Coast is ‘I Did You Wrong’ om te vervolgen met het saxofoon begeesterde ‘Good Woman’ en de slowblues ‘Nice Guy’. Met opwindende twanggitaartunes en een innemende country harp eren ze in ‘I Buried A Friend’ hun overleden vriend Klaas Vermeulen. Het nummer ‘What Can A Man Do?’ kleuren ze in met funky gitaarriffs, ‘Meant To Be’ is opwindende Chicago blues en ‘Forty-Nine’ en ‘Say Sorry’ zijn een Americana rockers avant la lettre, met een knipoog naar The Fabulous Thunderbirds. Lichtzinnige blues is dan weer ‘Hard To Forget’, dat contrasteert met die heupwiegende countryrocker ‘She’s The Best’ en de akoestische Delta bluessong ‘Love Song’. Ticket West heeft met ‘49 Park St.. Blues’ hun meest divergente plaat gerealiseerd. Knap!
 
Philip Verhaege 
Foto
​Ticket West is the project around the brothers Pascal and Walter Wilhelm. The duo got the blues, as it were, with the spoon through their father. The band has realized their most divergent record with '49 Park St. Blues'. This is a celestial release..
0 Opmerkingen

MANdolinMAN: Houtekiet

10/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Rigodon
  2. Houtekiet (Proloog)
  3. Zinnedans
  4. Zondaar
  5. Deps
  6. Rozenland
  7. Hemellied
  8. Hoorndrager
  9. Menuetto
  10. Haspeldans
  11. Houtekiet (Epiloog)
 
Website Artiest:
MANdolinMAN

​MANdolinMANan is de niet bijster originele naam voor een kwartet gepassioneerde muzikanten die traditionele Vlaamse melodieën nieuw leven inblazen.  Hiervoor gebruiken ze hedendaagse middelen zoals samples, synths en soundscapes, een bijdrage van Mathijs Bertel ofte Ansatz der Maschine.  Hun derde album is gebaseerd op de roman Houtekiet uit 1939 van de allang vergeten Gerard Walschap.  Verwonderlijk de muzikale rijkdom die voortspruit uit de vier mandolinespelers, hier en daar afgewisseld met akoestische of elektrische gitaar weliswaar, een zeldzame keer wordt de viool (‘Hoorndrager’) bovengehaald.
Het volledig instrumentale album wordt poëtisch begeleidt met een 16 pagina’s booklet met soms gewaagde teksten uit het legendarische boek (verplichte kost om het geheim van de liefde te leren kennen!).
Op het album worden de volkse deuntjes, -marktliederen grotendeels uit de 18de eeuw -, om een onverklaarbare reden van elkaar gescheiden door te lange pauzes; wat de sfeer breekt en een gevoel van fragmentatie veroorzaakt. 
De bijgevoegde teksten en het mooie spel maken echter veel goed.
‘Houtekiet’ is te verkrijgen bij Trad Records.
 
Line-up:
Andries Boone (Mandoline, Elektrische Gitaar, viool, Synths & Q-chord)
Peter-Jan Daems (10 string Mandoline & Akoestische Gitaar)
Maarten Decombel (Mandocello, Akoestische & Elektrische Gitaar)
Dirk Naessens (Mandoline & Viool)
Mathijs Bertel (Synths & Soundscapes)
 
Gastmuzikanten:
Rozanne Descheemaeker (Hoorn track 6 &11)
Robbe Kieckens (Percussie)
Luc Weyntjens (Synths)
 
Marino Serdons 
Foto
​Instrumental album with flemish melodies of the eighteenth century, with subtility upgraded to our modern times.
0 Opmerkingen

Joey Dee & The Starliters: On The Dancefloor

9/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Fanny Mae
  2. Peppermint Twist
  3. Mother Goose Twist
  4. Shimmy Baby – Part 1
  5. Speak Up Mambo
  6. Leave My Woman Alone
  7. Slippin’ And Slidin’
  8. Crazy Love
  9. C.C. Rider
  10. Everytime (I Think About You) – Part 1
  11. Will You Love Me Tomorrow
  12. Goin’ Back To My Home Town
  13. Just Walking In The Rain
  14. Wing Ding
  15. Shout – Part1
  16. What Kind Of Love Is This
  17. Lorraine
  18. Hot Pastrami And Mashed Potatoes
  19. Roly Poly
  20. Hello Josephine
  21. Honky Tonk
  22. I Lost My Baby
  23. Hey! Let’s Twist
  24. The Girl I Walk To School
  25. Baby, You’re Driving Me Crazy
  26. Ya Ya
  27. This Boat
  28. Kansas City
  29. Peppermint Twist – Part 2
​Met ‘On The Dancefloor’ start het Duitse Bear Family een nieuwe serie, waarin allereerst Joey Dee & The Starliters aan bod komen.
In de vroege zestiger jaren was The Peppermint Lounge in New York City ‘the place to be’ voor de celebs. De nachtclub, gelegen op 128 West 45th Street, verwelkomde maar al te graag de jetset. Bekende namen als Marilyn Monroe, Judy Garland, Jackie Kennedy, John Wayne, Greta Garbo en Salvator Dali kwamen er maar al te graag over de vloer. Waarom de Peppermint zo populair was? Wel, één van de redenen was het huisorkest Joey Dee & The Starliters. Meer dan een jaar speelde de band er zes sets per nacht gedurende zes dagen per week. Hun energieke van pompende ritmes bol staande sets, lieten de dansvloer telkens weer vol stromen. Voor Joey Dee de ideale gelegenheid om zijn eigen twist de ‘Peppermint Twist’ te lanceren, waarvan je op deze compilatie zowel part 1 als part 2 krijgt. Dat Joey Dee & The Starliters een band was die het publiek wist te entertainen valt duidelijk op in de 29 tracks. Hoofdzakelijk zijn het ritmische songs die de danslustigen op hun wenken bedienen. Wanneer je zes sets per nacht dient te spelen, ben je genoodzaakt om, naast je eigen songs ook de hits van het moment in de setlist op te nemen. Logisch dan ook dat kleppers als o.a. ‘Slippin’ And Slidin’’, ‘C.C. Rider’, ‘Hello Josephine’, ‘Kansas City’, Ray Charles’ soulvolle rhythm & blues ‘Leave My Woman Alone’ en de film soundtrack ‘Hey, Let’s Twist’ hier terug te vinden zijn. In Johnny Nash’s ‘What Kind Of Love Is This’ waagt zich Dee zich zelfs aan soul. Vooraleer hij bij Roulette onderdak vond, nam Joey op voor de labels Little en Scepter en ook deze opnames staan op dit album. Bij ons oogstten Joey Dee & The Starliters vooral bekendheid met hun versie van Lee Dorsey’s ‘Ya Ya’ en ook dit nummer kan je hier beluisteren.
Recent gaf Joey Dee nog een interview. Naast de info rond Dee en de tracks, tref je dit ook aan in de liner notes. Liner notes die bovendien nog boordevol leuk fotomateriaal staan.
De eerste release in de serie ‘On The Dancefloor’ maakt zijn belofte helemaal waar. Dit is partymuziek bij uitstek.
 
Lambert Smits 
Foto
​With 'On The Dancefloor' the German Bear Family is starting a new series, on which Joey Dee & The Starliters fill the first release.
In the early 1960s, The Peppermint Lounge in New York City was the place to be for celebrities. The nightclub, located at 128 West 45th Street, was only too happy to welcome the jet set. Famous names such as Marilyn Monroe, Judy Garland, Jackie Kennedy, John Wayne, Greta Garbo and Salvator Dali were all too happy to visit. Why the Peppermint was so popular? Well, one of the reasons why, was the house orchestra Joey Dee & The Starliters. For over a year, the band played six sets a night, six days a week. Their energetic sets, brimming with pumping rhythms, filled the dance floor again and again. When you have to play six sets a night, you are forced to include the hits of the moment in the playlist in addition to your own songs. This compilation contains a mix of own songs and covers.
Recently Joey Dee gave an interview. In addition to the information about Dee and the tracks, you will also find this in the liner notes. Liner notes that are also packed with nice photo material.
The first release in the series 'On The Dancefloor' fully lives up to its promise. This is party music par excellence!
0 Opmerkingen

Bennett Matteo Band: Shake The Roots

9/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Doesn’t Really Matter
  2. Shiny Creatures
  3. Believe In Me
  4. You’re Nothing
  5. Moving On
  6. Paid & Broke
  7. Warm Inside
  8. Oh Lord
  9. Table for Two
  10. When I Close My Eyes
 
Website Artiest
Bennett Matteo

​De plaat ‘Shake The Roots’ is eigenlijk een mixtape van de invloeden en geluiden die Bennett Matteo en zijn amice/zangers Jade Bennett beïnvloeden en inspireerden. De release is gebaseerd op blues, soul en funk begeesterde nummers. En die werden geproducet door de multi-Blues Music Award-genomineerde Kid Andersen en Gino Matteo. Alle nummers zijn bij elkaar geschreven door Gino Matteo en Jade Bennett . De schijf is opgenomen, gemixt en gemasterd in Kid’s Greaseland Studio in San Jose, Californië. Als sensationele gitarist, songwriter en krachtig emotionele live-artiest, heeft Bennett Sugaray Rayford bijna tien jaar lang ondersteund. Jade Bennett (lead vocals), gitaristen Gino Matteo en Kid Andersen, bassist Michael Burnham, drummer Carson Ford, Jim Pugh & Kid Andersen (keyboard), Nic Clark (harmonica), Dmar (percussie) én Lisa Leuschner Andersen en de backingvocals van The Sons of The Soul Revivers de ideale ritmesectie voor deze beoogde sound. Een kleurrijke intro zorgt voor enige amuse in de funky openingstrack ‘Doesn’t Really Matter’. Een strakke intro en akoestische gitaarsnaren kleuren ‘Shiny Creatures’, vooraleer de muzikaliteit verder gaat met de roots ballade ‘Believe In Me’ en het funky ‘You’re Nothing’. ‘Moving On’, ‘Paid & Broke’ en ‘Table For Two’ zijn heerlijk slowblues songs. Van de rocker ‘Warm Inside’ en het bleusy ‘Oh Lord’ gaat het naar de jazzy afsluiter ‘When I Close My Eyes’. Jade Bennett heeft een hemels soulstro, dat heel wat stijlen aankan. En dan komt die strakke ritmesectie in de spotlights. Knap!
 
Philip Verhaege 
Foto
​While having their feet planted in roots music, The Bennett Matteo Band (BMB) is extremely improvisational, a breath of fresh air to the music world. Their debut CD ‘Shake the Roots’,  was produced by multi-Blues Music Award nominee Kid Andersen and Gino Matteo, with all songs written by Gino Matteo & Jade Bennett. Jade Bennett has a heavenly soul straw that can handle a lot of styles. And then that tight rhythm section comes into the spotlightThe disc was recorded, mixed and mastered at Greaseland Studio in San Jose, CA. Highly recommended! 
0 Opmerkingen

Various Artists: Rhythm & Western, Vol.2, Your Cheatin’ Heart

8/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Clyde McPhatter: I’m Movin’ On
  2. Joe Liggins And His ‘Honeydrippers’: Whiskey, Women & Loaded Dice
  3. Damita Jo: Jambalaya (On The Bayou)
  4. Ike & Tina Turner’s Kings Of Rhythm: Going Home
  5. Bobby Hebb: Night Train To Memphis
  6. Lou Rawls: If He Holds Your Hand
  7. Mabel Scott: Catch Em Young, Treat Em Rough, Tell Em Nothin’
  8. Cecil Gant: Goodnight Irene
  9. Billy Bland: Uncle Bud
  10. Little Mack: Let Hootenanny Blues
  11. Brook Benton: Get You On My Mind
  12. Ray Charles: It Makes No Difference Now
  13. Ivory Joe Hunter: I Almost Lost My Mind
  14. The Lovers: I Wanna’ Be Loved
  15. Richard Berry And The Pharaohs: You Are My Sunshine
  16. Lazy Lester: I Hear You Knockin’
  17. Esther Phillips: Am I That Easy To Forget
  18. Arthur Alexander: I Wonder Where You Are Tonight
  19. Eartha Kitt: Long Gone
  20. King Curtis: Your Cheatin’ Heart
  21. Jimmy Beasley: Don’t Break This Heart Of Mine
  22. Willy & Ruth: Farewell
  23. The Soul Stirrers: Wade In The Water
  24. Hank Ballard & The Midnighters: Excuse Me
  25. ‘Little’ Esther Phillips: Why Should We Try Anymore
  26. Elton Anderson: Humpty Dumpty Heart
  27. Ruth Brown: I Burned Your Letter
  28. The Big Three Trio: Cigareets, Whuskey & Wild Women
​Muziek houdt gelukkig geen rekening met huidskleur. Terwijl de zwarte bevolking in Amerika nog hard te lijden had onder de heersende discriminatie en streed voor gelijke rechten, vermengden zwarte artiesten hun rhythm & blues reeds met de blanke country & western. Net als volume 1, herbergt ook het tweede volume weer 28 zwarte artiesten die muzikale grenzen verlegden en genres deden samenvloeien. De legendarische Clyde McPhatter mag meteen het startsein geven met een subliem swingende rhythm & bluesversie van Hank Snow’s countrysong ‘I’m Movin’ On’. Wie helemaal in de country zat,  al zou je het misschien niet dadelijk van hem verwachten, was Ike Turner. En toch deed hij dat, en nog wel in stijl, in het instrumentale van knap gitaarwerk voorziene ‘Going Home’. Lou Rawls zou later prachtige soul opnemen. Hier hoor je hem in ‘He Holds Your Hand’. Hij nam het op in 1962 en het nummer laat op een schitterende manier horen hoe gospel en country & western naadloos in mekaar overgaan. ‘Goodnight Irene’ werd voor het eerst opgenomen door Lead Belly. Oorspronkelijk was het nummer een mix van folk en blues. Cecil Gant gaf het in 1950 een goed passende countryoutfit. ‘It Makes No Difference Now’ is een typisch weemoedig countrynummer. Jimmie Davis nam het op in 1938 en intussen werd het meermaals gecoverd door o.a. Merle Haggard. De versie van Ray Charles op deze compilatie brengt een prima in countrysfeer zittende Charles aan de oppervlakte. Diezelfde Jimmie Davis inspireerde ook Richard Berry om Davis’ countryklassieker ‘You Are My Sunshine’ met een flinke dosis rhythm & blues te injecteren. Wie ook succesvol countrysongs naar hun eigen muziekgenres transformeerden, waren Lazy Lester en Little Esther. De eerste bezorgde ‘I Hear You Knockin’’ een swampy bluessfeer, terwijl Esther Jim Reeves’ hit ‘Am I Easy To Forget’, alhoewel zij dicht bij het origineel bleef, door haar uitstraling en interpretatie het in een heus rhythm & bluesnummer veranderde. Een straf staaltje van een complete metamorfose van een nummer geeft King Curtis. Hank Williams’ ‘Your Cheatin’ Heart’ geeft hij een fantastische rhythm & blues make-over en als je goed luistert hoor je er een ‘Stand By Me’ begeleiding in. Ronduit knap! Als uitvinder van de twist, kende Hank Ballard de knepen van het vak. Dat etaleert hij hier ook in het van Buck Owens gekende ‘Excuse Me (I’ve Got A Heartache)’ dat hij ook geschikt maakt voor de ‘twistende moves’.
Het is duidelijk dat de ‘Rhythm & Western’ serie de zoveelste serie is die kwaliteit hoog in het vaandel draagt en een must have is voor de ware muziekliefhebber. Traditiegetrouw baadt deze, net als alle overige Atomicat uitgaves, ook in een schitterende hedendaagse geluidskwaliteit.
 
Lambert Smits
Foto
​Fortunately, music does not take skin color into account. While the black population in America still suffered greatly from the prevailing discrimination and struggled for equal rights, black artists were already mixing their rhythm & blues with the white country & western. Like volume 1, the second volume again features 28 black artists who pushed musical boundaries and merged genres.
It is clear that the 'Rhythm & Western' series is the umpteenth series that attaches great importance to quality and is a must have for the true music lover. True to tradition, these, like all other Atomicat editions, also bathe in a beautiful contemporary sound quality.
0 Opmerkingen

Anthony Geraci: Blues Called My Name

8/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Old Pine Box
  2. The Blues Called My Name
  3. About Last Night
  4. Boston Stomp
  5. Corner of Heartache and Pain
  6. I Go Ooh
  7. Into the Night
  8. I Ain’t Going To Ask
  9. Wading In The Vermillion
  10. Song For Planet Earth
 
 
Website Artiest
Anthony Geraci

​Piano- en Hammondorgelvirtuoos Anthony Geraci is een van de meest invloedrijke artiesten van zijn generatie. Anthony was amper vier jaar jong toen hij zijn ouders vertelde dat hij pianist zou worden. Hij speelt letterlijk en figuurlijk met de ‘who’s-who’ van deze blues wereld. Hij is ook origineel bandlid van zowel Sugar Ray & The Bluetones, als van Ronnie Earl & The Broadcasters. Anthony werd ook meermaals genomineerd voor zijn bijdragen op diverse albums. De in Boston gevestigde pianist/songwriter Anthony Geraci heeft met ‘Called My Name’ een nieuwe album in de winkelrekken, de opvolger van ‘Daydreams In Blue’ uit 2020. In de opener ‘Old Pine Box’ mag Sugar Ray Norcia het vocale gedeelte vertolken. Een verloren liefde is altijd een van de meest populaire thema’s in de blues geweest, en Geraci handhaaft de traditie in het titelnummer ‘The Blues Called My Name’. De gitaarlicks van gast Monster Mike Welch accorderen met de barrelhouse-pianotunes van Geraci. Het volgende hoogtepunt is ‘About Last Night’, een Hammond orgel Latin groove song. Net zoals de stomende pianoarrangementen uit ‘Boston Stomp’. In ‘Corner of Heartbreak and Pain’ maken we kennis met het stemtimbre van Erika Van Pelt, net zoals Geraci zijn eenmalige vocaliteit uitspreidt in ‘I Go Ooh’. Gitaarwizard Walter Trout kleurt ‘Into The Night’, en Sugar Ray neemt het vocale gedeelde voor zich in ‘I Ain’t Gonna To Ask’. Om de release af te sluiten met de instrumentals ‘Wading In The Vermillion’, met een muzikale versnelling van violiste Anne Harris en ‘Song For Planet Earth’, waarin Geraci ons nog een laatste keer herinnert wat een oogverblindende talent hij wel niet is.
 
Philip Verhaege 
Foto
​Boston, Massachusetts-based Anthony Geraci’s ­fifteen Blues Music Award nominations and 2021 BMA win reflect four decades of musical excellence both in studio and onstage. Following his chart-topping Daydreams in Blue (Shining Stone, 2020), Anthony Geraci returns with Blues Called My Name, a dynamic collection of original compositions featuring esteemed special guests Anne Harris, Walter Trout, Sugar Ray Norcia, Monster Mike Welch, Erika Van Pelt and The Boston Blues All-Stars. The release ‘Blues Called My Name’ on Blue Heart Records, is a very divergent album. Highly recommended!
0 Opmerkingen

Handkerchief: Ghosts Of This Town

7/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Never Get Used To This town
  2. Lucky Day
  3. Alone
  4. See You Around
  5. Cure For Love
  6. Hold On
  7. Coming Home
 
Website Artiest:
Handkerchief

Bereid jullie maar al voor op de uitgebreide tour van Handkerchief, een creatief collectief met 8 muzikanten in het kielzog van zanger/gitarist Christof Annaert.  Qua zangstijl lijkt deze wel een mix van Tom Waits en stadsgenoot Stef Kamil Carlens.  Muzikaal klinkt de band echter even duister als de getroubleerde Nick Cave.  Het recente album ‘Ghosts Of This Town’ teert op emotionele vocals en uitgekiende ondersteuning  op sax, keys of viool over slow percussion en down to earth bass.   Naast die hese gekwelde stem zijn het vooral die subtiele doch verrassende muzikale fingerspitzen die van het album een sfeervol genot maken.  Vooral de song ‘Lucky Day’ swingt richting dansvloer met de sax van Floris De Smet als meeslepende verleider. Om het positieve geluid dieper onder water te duwen met de spoken words in ‘Alone’, ook hier luchtig gemaakt met de backing vocals, de lichte tempowisselingen en een klankenspectrum van synths, vibrafoon,  xylofoon en piano. ‘See You Around’ kreeg een stuwend ritme met saxgeluiden van Reinout Reggers. In het ontroerende ‘Cure For Love’ bespeelt Christof Annaert een Farfisa orgel, gelijkaardig als een Hammond. Benieuwd hoe Handkerchief dat gaat waarmaken op het podium tijdens hun live optredens die starten in juni en in juli zelfs een zeewaardig vervolg krijgen tijdens ‘On tour by boat’ met  Vrijbuiter Zeilen. 

 
Line-up:
Christof Annaert (Vocals, Guitar)
Nele Paelinck (Vocals, Accordion, Violin)
Lies Vandeburie (Vocals, Trumpet)
Tijs Bonner (Keys)
Simon Beeckaert (Double Bass)
Tom De Wilde (Drums, Percussion)
Reinout Reggers (Tenor Sax)
Sebastian Fisher (Baritone Sax)
Floris De Smet (Bass & Baritone Sax)
 
Guest Artists:
Gunter Nagels, Gregor Engelen (Vocals)
Siemen Van Gught, Adam Bradley Schreiber (Marimba, Percussion, Drums)
 
Marino Serdons 
Foto
​‘Ghosts Of this time’ is the new album from Belgian indie band called Handkerchief. Seven great emotional songs. Very recommended indeed.
0 Opmerkingen

The Groove Krewe featuring Nick Daniels: Run To Daylight

7/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
detail album
Tracks:
  1. Run To Daylight
  2. That’s New Orleans
  3. Have A Party
  4. In The Groove
  5. Reach Out
  6. I’m Gonna Prove My Love
  7. Where Love Lies
  8. Sweet Situation
  9. Where Ya At In Life
  10. Raising Cane On The Bayou
 
Website Artiets
The Groove Krewe

​Nick Daniels III werd geboren in New Orleans. Hij heeft een soulvolle stem en beheerst die  onmiskenbaar funky baslijnen. Nick heeft bas gespeeld voor The Neville Brothers, Uptown All-Stars, Zachary Richard, The Wild Magnolia Indians, Allen Toussaint en Etta James. In 2006 trad hij toe tot de populaire band Dumpstaphunk, waar hij bas speelde en de zanglijnen verzorgde. Een formatie die werd opgericht door Ivan Neville en heel wat nationale herkenning kreeg, performde in New Orleans en opende voor The Dave Matthews Band en The Rolling Stones. Nick heeft zijn plaats verdiend in het bellettrie van de New Orleans Musical Who's Who. In de Groove stapt Krewe Daniels vooraan. De nummers zijn geschreven door Dale Murray én gitaristen Rex Pierce en Nelson Blanchard. Blanchard speelt hier ook keyboards. Andere muzikanten zijn er in overvloed, waaronder die opwindende blazerssectie. Een swingende en funky titeltrack mag de dans openen.  Die typerende Crescent City sound werkt aanstekelijk en ook op het swampy ‘That’s New Orleans’ en  ‘I’m Gonna Prove My Love’ is het moeilijk stilzitten. Het popgetinte ‘Have A Party’ divergeert met het funky en The Meters begeesterde ‘In The Groove’. Met ‘Reach Out’ krijgen we een eerste emotionele slowblues. Opwindende R&B is ook ‘Where Love Lies’, net zoals de saxofoon extatische ‘Sweet Situation’. De track ‘Where Ya At In Life’ is geestdriftige reggae dat implementeert in het sensuele en funky ‘Raising Cane On The Bayou’. De release ‘Run To Daylight’ is een knaller van een plaat. Replay please!
 
Philip Verhaege 
Foto
​Krewe De Groove is Denver’s hottest funk unit. This is a mixture of gumbo and funky originals with a heavy dose of New Orleans, classic 70’s funk and disco, rock, jams, soul and beyond. Nick Daniels III was born in New Orleans. He has a soulful voice and an undeniably funky bass playing style. Nick has played bass for The Neville Brothers, Uptown All-stars, Zachary Richard, The Wild Magnolia Indians, Allen Toussaint, and Etta James. In 2006, Nick joined the currently popular band, Dumpstaphunk
0 Opmerkingen

Various Artists: Twist-A-Rama, Volume 1

3/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Jack Hammer: Kissin’ Twist
  2. Herbert Hunter: Twist It Up
  3. Jo Ann Campbell: Met Me Do My Twist
  4. King Curtis Combo: The Peppermint Twist
  5. Les Cooper And The Soul Rockers: Twistin’ (One More Time)
  6. Chuck Berry: I’m Talking About You
  7. The Champs: Tequila Twist
  8. Johnny Hallyday: Laissez-Nous Twister (Twisting The Night Away)
  9. Hank Ballard And The Midnighters: The Twist
  10. Royal Teens: Short Short Twist
  11. The Latins: Habibi Twist
  12. Robby Robber And The Hi-Jackers: Swinging Papa Twist
  13. Linda Hopkins: Mama’s Doin’ The Twist
  14. U.S. Bonds: New Orleans
  15. Johnny Keaton: Twistin’ USA
  16. Ronnie And The Hi Lites: Twistin’ And Kissin’
  17. Kay Amen: I Wanna Twist
  18. Grady Martin: Twist And Turn
  19. Yvonne Carré: Geisha Twist
  20. Ted Jarrett: (Let’s Twist) Slow And Easy
  21. Muddy Waters: Muddy Waters Twist
  22. Chubby Checker And Bobby Rydell: My Baby Cares For Me
  23. King Curtis Combo: The Arthur Murray Twist
  24. Clay Cole: Twist Around The Clock
  25. Louis Prima With Sam Butera And The Witnesses: Twist All Night
  26. Johnnie Morisette: Meet Me At The Twistin’ Place
  27. Brice Coefield: Cha Cha Twist
  28. The Tornadoes (Vocal) Kay Charles: Tornado Twist
​Als er een in Amerika ontstane dansrage zo krachtig was om wereldwijd door te breken, dan was het wel ‘de twist’. Hank Ballard mocht er dan wel de architect van zijn, maar het was Chubby Checker die met ‘The Twist’ en ‘Let’s Twist Again’ de dans wist te populariseren en zich te profileren als de ‘King of Twist’. Op dit album tekent hij, samen met Bobby Rydell, present met een ander nummer, namelijk het van Nina Simone gekende ‘My Baby Cares For Me’ in een twistuitvoering. De enige echte ‘The Twist’ van Hank Ballard and The Midnighters tref je vanzelfsprekend ook aan op deze compilatie. In Checkers voetsporen probeerden meerdere artiesten een graantje mee te pikken van dit succes. Ze namen nummers op, al dan niet met het woordje ‘twist’ in de titel, maar bovenal leenden al deze songs er zich toe om de aan ‘de twist’ horende bewegingen uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld Jack Hammer. Bij ons had hij een bescheiden hit met ‘The Wiggle’, wat tevens de naam was van de dans. Tussen haakjes, het nummer werd uitgebracht op het Belgische Ronnex label. Op datzelfde label werd overigens ook in 1962 zijn ‘Kissin’ Twist’ gereleased en meteen opener van dit album. Jack was naast Otis Blackwell ook verantwoordelijk voor Jerry Lee Lewis’ megahit ‘Great Balls Of Fire’. Twisten kon je zowel op vocale als op instrumentale nummers. In ‘Tequila Twist’ van The Champs herken je zeker hun bekende ‘Tequila’. In wezen zijn beide nummers eigenlijk hetzelfde, maar hoe je het draait of keert, het zijn uitermate knappe instrumentals. Als Gary U.S. Bonds zou hij nog een flinke muzikale carrière uitbouwen. In 1959 toen hij het bekende ‘New Orleans’ opnam, heette hij nog kortweg U.S. Bonds. Grady Martin mag je rustig tot de allergrootste gitaristen binnen de country en rockabilly rekenen. Ook hij stortte zich op deze dansrage met het formidabele instrumentale ‘Twist And Turn’. Je zou het misschien niet dadelijk van hem verwachten, maar ook blueslegende Muddy Waters sprong op de twisttrein. Hij maakte in 1962 voor Chess zijn ‘Muddy Waters Twist’. Een andere topper is zeker Louis Prima, samen met Sam Butera and The Witnesses te horen in ‘Twist All Night’.
Als het destijds regende in Amerika, dan druppelde het in Frankrijk. Franse artiesten maakten er steevast een regel van om de Engelstalige nummers in een Frans jasje te steken. Dat deed ook de Franse rockkoning Johnny Hallyday met ‘Laissez-nous Twister’, een vertaling van Sam Cooke’s ‘Twisting The Night Away’. In Italië waren het dan weer The Latins die het twistvuur brandend hielden met het wel heel apart klinkend ‘Habibi Twist’.
‘Twist-A-Rama, Volume 1’ is een album dat je het nostagische van de twistrage op een prima manier laat ervaren.
Het enige wat je nu nog te doen staat is, de meubels aan de kant te schuiven, jouw dansschoenen aan te trekken en in de juiste mood te komen met deze van 1959 tot 1963 opgenomen twistpareltjes. Wedden dat het een aangename ‘home workout’ wordt?
 
Lambert Smits 
Foto
​If a dance craze that originated in America was so powerful to break through worldwide, it was 'the twist'. Hank Ballard may have been the architect of it, but it was Chubby Checker who popularized the dance with 'The Twist' and 'Let's Twist Again' and established himself as the 'King of Twist'. You will of course also find the one and only 'The Twist' by Hank Ballard and The Midnighters on this compilation. Following in Checker's footsteps, several artists tried to profit from this success. They recorded songs, with or without the word 'twist' in the title, but above all, all these songs lent themselves to performing the movements associated with 'the twist'.
'Twist-A-Rama, Volume 1' is therefore an album that lets you experience the nostalgia of the twist craze in a great way.
All you have to do now is to put the furniture aside, put on your dancing shoes and get in the right mood with these twisted gems recorded from 1959 to 1963. Bet it will be a pleasant 'home workout'?
0 Opmerkingen

The Phantom Blues Band: Blues For Breakfast

2/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. I Take What I Want
  2. Get Involved
  3. She’s Into Something
  4. Move On Up
  5. OK, I Admit It
  6. Still Be Friends
  7. Country Boy
  8. Laughin’ and Clownin’
  9. Stepping Up In Class
  10. I Know You Don’t Love Me
  11. That’s What Love Will Make You Do
  12. Stuff You Gotta Watch
 
Website Artiest
The Phantom Blues Band

​Ondanks al zijn aanzienlijke muzikale talenten is Taj Mahal altijd sluw en slim geweest. In het begin van de jaren negentig was er zijn schitterende begeleidingsband The Phantom Blues Band. Nadat ze Taj hielpen bij het winnen van twee Grammy's en het behalen van drie andere nominaties, realiseerden de bandleden zich dat ook op eigen benen konden staan. The Phantom Blues Band begon in 2006 met het componeren van originele nummers, wat uiteindelijk resulteerde in ‘Out Of The Shadows’. Een album dat vrijwel meteen bedolven werd met lovende kritieken. De band met drummer Tony Braunagel, bassist/zanger Larry Fulcher, gitarist/zanger Johnny Lee Schell, saxofonisten Joe Sublett, trompettist Darrell Leonard en toetsenist/zanger Mike Finnigan zijn een veerkrachtige formatie. Op differente ogenblikken hebben de bandleden zo ongeveer elke markiesband gesteund die je ook maar kunt noemen, al bleven ze ook Taj steunen wanneer hij ze nodig had. Het is een nogal opmerkelijke getuigenis dat deze jongens, die first-call sidemen zijn voor mensen zoals Bonnie Raitt, Etta James, Joe Cocker, Robert Cray, Eric Burdon en Bob Marley, altijd terug lijken te komen naar hun nest The Phantom Blues Band. De platen ‘Out Of The Shadows’ (2006) en ‘Footprints’ uit 2007, verschenen op Delta Groove Records én waren net zoals ‘Inside Out’ in 2012 en ‘Still Cookin’ in 2020 (beiden uitgebracht op VizzTone) succesvolle albums. Het was vooral pijnlijk dat tijdens de pandemische schaduw in 2020 bij Mike Finnigan kanker werd vastgesteld. Finnigan had zo zijn eigen plek in de muziekindustrie. Door de jaren heen speelde hij op honderden platen en duizenden shows met artiesten, zo gevarieerd klonken als Janis Joplin, Jimi Hendrix en/of Crosby, Stills & Nash. Hij speelde nog op het album ‘Still Cookin’, maar bezweek in augustus 2021 aan zijn ziekte. The Phantom Blues Band was niet van plan om hen knock-out te laten slaan. Ze rekruteerden veteraan Jim Pugh op keyboards (Etta James, Robert Cray, Chris Isaak) en begonnen meteen een album te produceren als eerbetoon aan wijlen Mike Finnigan. John Lee Schell (gitaar) en bassist Larry Fulcher verzorgen de meeste vocalen op het nieuwe album ‘Blues For Breakfast’, dat verschijnt op Pugh's Little Village recordlabel. De band nodigde met Bonnie Raith en Curtis Salgado twee van hun oude muzikale metgezellen uit. Verder vinden we nog steeds Tony Braunagel (drums, percussie), Joe Sublett (saxofoon), Les Lovitt (trompet) en Jim Pugh op piano en orgel in de ritmesectie. De swingende openingstrack ‘I Take What I Want’ wordt al snel opgevolgd door het soulcaput ‘Get Involved’ en de Crescent City slowblues ‘She’s Into Something’. Het nummer ‘Move On Up’ heeft een reggae tune, en om de diversiteit aan te spitsen gaan we naar de West Side van Chicago met ‘OK I Admit It’ en de ballade ‘Still Be Friends’. Het country begeesterde ‘Country Boy’ is een hemels duet tussen John Lee Schell en Bonnie Raith. Curtis Salgado mag vocaal de soulballade ‘Laughin and Clownin’ vertolken, een lied dat ooit bij elkaar werd gepend door Sam Cooke. ‘Stepping Up In Class’ is een cover van Jimmy McCracklin, net zoals de swingende rocker ‘I Know You Don’t Love Me’ origineel van Ike Turner is. Bij Little Milton leende de band het funky bluesje ‘Stuff You Got To Watch’ om af te sluitende met de geweldige pianorocker ‘Stuff You Got To Watch’, een song van Muddy Waters en Buddy Johnson uit 1975. De release ‘Blues For Breakfast’ is een geweldige plaat. De leden van The Phantom Blues Band kunnen trots zijn op hun verzamelde muzikale ervaringen, maar ze weten dat dit project iets speciaals is.
Als eerbetoon aan Mike Finnigan wordt de opbrengst van de nieuwe cd gedoneerd aan ‘The Mike Finnigan School of Music’ in het Stiefel Theatre in Salina, Kansas. Het is zeker een eer waar Finnigan, een inwoner van Kansas, om zou glimlachen.

 
Philip Verhaege 
Foto
​The release 'Blues For Breakfast' is an amazing record. The members of The Phantom Blues Band can be proud of their accumulated musical experiences, but they know that this project is something special. The songs diverge and range from Chicago blues, great soul, a dash of reaggea and some funky arrangements. As a tribute to Mike Finnigan, the proceeds from the new CD will be donated to 'The Mike Finnigan School of Music' at the Stiefel Theater in Salina, Kansas. It is certainly an honor that Finnigan, a resident of Kansas, would smile at.
0 Opmerkingen

Sidi Abdallah: Issiktane

2/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Imiksinane
  2. Adounia
  3. Tchimidiwene
  4. Walla Jhossan
  5. Adinete
  6. Issiktane/Souvenir
  7. Arlit Akaline
 
Website Artiest:
Sidi Abdallah

​In Niger wordt de vader van Sidi, Abdallah Oumbadougou beschouwt als de grondlegger voor de `Tuareg desert blues’. De stijl werd bij ons bekend sedert de jaren 80-90 door impuls van het world festival Sfinks te Boechout. Knappe Afrikanen met donkere ogen brachten de wiegende woestijnblues  naar de Lage Landen.  Met elektrische gitaar, percussie en slepende zang, werd het publiek al dansend in trance gespeeld. Sidi’s vader overleed in 2020 op 58-jarige leeftijd, doch leeft verder in zijn zoon doordrongen van de typische sound.
Het album ‘Issiktane’ (wat zoveel betekent als ‘aandenken’ of ‘memory’) gaat verder in de traditioneel gekende stijl met misschien zelfs wat meer nadruk op de ritmiek dan haar voorgangers.  De title track van het toch wel zeer korte album ‘Issiktane/Souvenir’ start zelfs met wat rock’n roll gehalte.  De song draagt alle meeslepende elementen in haar om een hit te worden tijdens live-sessies. Ook het stampende ‘Arlit Akaline’ bewijst dat Sidi verder wil evolueren dan zijn vader. En is dat niet de Toeareg spirit van het vroegere nomadenvolk?
 
Line-up:
Sidi Abdallah Oumbadougou (Electric Guitar, vocals)
Dawoul Ahamouk (Electric Bass Guitar)
Djamilou Rabey (Drums)
 
Marino Serdons 
Foto
With his first album ‘Issiktane’ or ‘Memory’ Sidi Abdallah honors his father with desert blues in true Tuareg tradition and gives a glimpse of his further evolution.
0 Opmerkingen

Various Artists: R & B Goes R & R, vol. 2, Rock And Roll Music

1/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Bunny Paul: Such A Night
  2. The Red Coats: Girl I Can’t Help It
  3. Peter Lewis: Be My Guest
  4. Al Barke: Jumpin’ From Six To Six
  5. Marty Robbins: That’s All Right
  6. Gene Terry: Cindy Lou
  7. Buddy Holly: Ting-A-Ling
  8. The Diamonds: The Church Bells May Ring
  9. The Goofers: Hearts Of Stone
  10. Ella Mae Morse: How Can You Leave A Man Like This
  11. Hollis Harbison: Rock And Roll Music
  12. Chuck Murphy: They Raided The Joint
  13. Charlie Gore: Stumbling Block
  14. Dale Hawkins: My Babe
  15. Ronnie Hawkins: Who Do You Love
  16. Conway Twitty: Mona Lisa
  17. Jim Holt: Brown Eyed Handsome Man
  18. Jim Miller: Carol
  19. Wanda Jackson: Slippin’ And Slidin’
  20. Warren Smith: Got Love If You Want It
  21. Hayden Thompson: Love My Baby
  22. Rusty York: Shake ‘Em Up Baby
  23. Dig Richards: Kansas City
  24. The Fontane Sisters: Please Don’t Leave Me
  25. Johnny Chester: Milk Cow Blues
  26. Bobby Comstock: Bony Maronie
  27. The Toppers: Mr. Lee
  28. The Diamonds: One Summer Night
Nog maar pas kon je op deze site de review lezen van het eerste volume in deze nieuwe door Atomicat gelanceerde serie ‘R & B Goes R & R’, of nummer twee steekt reeds in ons afspeelapparaat. Volume 1 kreeg als titel ‘My Baby Left Me’ mee, waarvan je de review hier nog kan lezen. Met als basis de rhythm & blues heeft het genre zich zodanig ontwikkeld, waardoor het tweede volume kortweg ‘Rock And Roll Music’ als titel heeft. Ook nu weer 28 tracks die ‘rocken and rollen’ dat het een lieve lust is. Alhoewel de rock-‘n-roll voornamelijk een blanke aangelegenheid was, gingen de artiesten maar al te graag ‘lenen’ bij hun zwarte collega’s. Dit valt meteen te merken bij ‘Such A Night’. Origineel werd het nummer in 1954 opgenomen door Clyde McPhatter and The Drifters. Elvis zou ermee scoren en hier krijg je een lieflijke vrouwelijke versie door Bunny Paul. Nieuw Zeeland wordt vertegenwoordigd door Peter Lewis and The King Pin. Hij nam in 1960 Fats Domino’s ‘Be My Guest’ op, waarbij Lewis het New Orleans aspect meer naar de achtergrond dreef en rock-‘n-roll meer op het voorplan plaatste. Later waagt meidengroep The Fontane Sisters zich aan Domino’s ‘Please Don’t Leave Me’ en voorziet de song van een prima samenzang. Een vaak gecoverde zwarte artiest was Arthur ‘Big Boy’ Crudup. Zijn ‘That’s All Right’ betekende niet alleen de start van Presley’s carrière. Mart Robbins coverde het en gaf door middel van de fiddle er een countrytintje aan. Met Chuck Berry kan je blijkbaar alle kanten op, moet Hollis Harbison gedacht hebben, al klinkt zijn versie van ‘Rock and Roll Music’ ons toch nog net een tikkeltje te clean. Wie wel raad wist met het maken van een sublieme coverversie, was Dale Hawkins. Little Walter’s ‘My Babe’ krijgt in de handen van Dale een ‘surf overmake’. Dat geldt trouwens ook voor Ronnie Hawkins. Hij transformeert Diddley’s ‘Who Do You Love’ op een compleet eigen wijze en voorziet de song van een hemelse twanggitaar. ‘Mona Lisa’ kreeg ooit in de handen van de Nederlandse band Kraaijeveld een stevige rockbehandeling. Oorspronkelijk was het nummer van Nat King Cole. Conway Twitty gaf er dan weer een typische fifties rock-‘n-rollsfeer aan. Knap gedaan is zeker Little Richard’s ‘Slippin’ And Slidin’’ door queen of rock-‘n-roll Wanda Jackson. Een eigen twist gaf ook Warren Smith aan ‘Got Love If You Want It’ van Excello klasbak Slim Harpo. Uitzonderlijk is dat Smith het nummer koppelt aan de flipzijde van Harpo’s single, namelijk ‘I’m A King Bee’. Een veel gecoverd nummer is ‘Kansas City’. Alhoewel de kiemen ervan reeds in 1919 gelegd werden als ‘Kansas City Blues’ door Wilbur Sweatman’s Original Jazz Band, inspireerde het de componisten Lieber en Stoller en werd het bekend door Little Willie Littlefield. Meer rock-‘n-roll bevat ‘Kansas City’ in de versie van Dig Richards and The R’Jays. Met The Diamonds sluit het album in pure doo-wopstijl met ‘One Summer Night’, origineel van The Danleers.
Het leuke en boeiende is dat compilaties als deze je kennis laten maken met versies van bekende en minder bekende songs die je nog nooit hoorde. Blijven sommige versies dicht bij het origineel, dan zijn er ook artiesten die het nummer volledig naar hun hand weten te zetten en zelfs het muziekgenre van het origineel veranderen. ‘R & B Goes R & R’ is dan ook een serie die meer dan het aanschaffen waard is.
 
Lambert Smits
Foto
​Recently you could read the review of the first volume in this new series 'R & B Goes R & R' launched by Atomicat on this site, or number two is already in our cd player. Volume 1 was titled 'My Baby Left Me', the review of which you can read here. Based on rhythm & blues, the genre has developed in such a way that the second volume is simply titled 'Rock And Roll Music'. Again 28 tracks that 'rock and roll' that it is a delight. Although rock 'n' roll was mainly a white affair, the artists were only too happy to 'borrow' from their black colleagues.
The fun and exciting thing is that compilations like this introduce you to versions of well-known and lesser-known songs that you've never heard before. While some versions stay close to the original, there are also artists who completely gave the song an own twist and even change the music genre of the original. 'R & B Goes R & R' is therefore a series that is more than worth buying.
0 Opmerkingen

Steeve Laffont: Alba Gitana

1/6/2022

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Alba gitana
  2. Dinello
  3. Jess Fusion
  4. Keep Calm
  5. Pour Ma Fille
  6. Groove For Costel
  7. Tchaï Funcky
  8. Everything Happens To Me
 
Website Artiest:
Steeve Laffont

Xango Records
               
De klassiek opgeleide Steeve Laffont treedt in de voetsporen van Django Reinhardt met ‘manouche’ of gypsy jazz als muziekstijl.  Op zijn recente album Alba Gitana krijgt hij tijdens de title track het gezelschap van violist costel Nitescu.  De volgende compositie ‘Dinello’ is nog indrukwekkender, niet alleen de viool glijdt heftig ook de contrabas van Dominique  Di Piazza davert als een sneltrein doorheen het nummer.  Zit de melancholie vooral in het rustige ‘Pour Ma Fille’, in ‘Groove For Costel’ wordt er weer duchtig virtuoos gemusiceerd. ‘Tchaï Funcky’ spreekt als de dialoog in een boek, vraag en antwoord duiden op het schitterende samenspel. Er wordt zelfs romantisch afgesloten met een kabbelend ‘Everything Happens To Me’. Steeve Laffont werd geboren in Perpignan Frankrijk in een nomaden familie die afkomstig was uit Pièmonte in het noorden van Italië.  Met zijn gitaar ‘manouche’ tokkelde de man al een viertal albums bij elkaar en wordt nu alom gerespecteerd als een veelzijdig gitarist die diverse stijlen zoals flamenco, klezmer en jazz in fusion hanteert. Steeds geflankeerd door de geweldige Rudy Rabuffetti die in de schaduw van Steeve Laffont blijft.
Jazz liefhebbers zullen in hun nopjes zijn om na Django nog zo’n warm instrumentaal meesterwerk te mogen aanhoren. 
 
Line-up:
Steeve Laffont (Guitare)
Dominique Di Piazza (Basse)
Costel Nitescu (Violon)
Rudy Rabuffetti (Guitare)
 
Marino Serdons 
Foto
​In the footsteps of the great Django Reinhardt, Steeve Laffont offers a beautiful gypsy jazz album, full of emotion and with splendid virtuosity.
0 Opmerkingen
Volgende>>

    Archives

    November 2023
    Oktober 2023
    September 2023
    Augustus 2023
    Juli 2023
    Juni 2023
    Mei 2023
    April 2023
    Maart 2023
    Februari 2023
    Januari 2023
    December 2022
    November 2022
    Oktober 2022
    September 2022
    Augustus 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Mei 2022
    April 2022
    Maart 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    April 2020
    Maart 2020
    Februari 2020
    Januari 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Mei 2019
    April 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Januari 2019
    December 2018
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    Augustus 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Mei 2015
    April 2015
    Maart 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014


    Categories

    Alles
    ?
    50's Ballades
    70's Rock
    80’s En 90’s Rock
    80’s En 90’s Rock
    80's Pop
    Acid Folk
    Acid Jazz
    Acid Rock
    Acoustic Blues
    Acoustic Folk
    Acoustic Guitar
    African Blues
    Afro
    Afro Beat
    Afrobilly
    Afro Blues
    Afro-Colombiaans
    Afro Funk
    Afrojazz
    Afro Rock
    Akoestisch
    Akoestische Folk
    Alt. Country
    Alternatieve Pop
    Alternative
    Alternative Folk
    Alternative Pop
    Alternative Rock
    Alternative Softrock
    Ambient
    Ambiente Jazz
    Americana
    Americana & Blues
    American Cowboy Music
    American Desert Music
    American Folk
    American Rock
    American Roots
    American Standards
    Amusement Music
    Arabic Jazz
    Artificial World Music
    Art Pop
    Art Rock
    Astral Dub
    Atmospheric Music
    Avant-garde
    Avant Garde Folk
    Avant Garde Jazz
    Avant-garde Jazz
    Aziatische Fusion
    Balkan
    Baroque Folk
    Beat
    Beatpop
    Bebop
    Belgische Hiphop
    Big Band
    Big Band Music
    Blanke Soul
    Blue Eyed Soul
    Bluegrass
    Blues
    Blues & Jazz
    Blues & Pop
    Blues Rock
    Blues Rock & Country Soul
    Boogie
    Boogie Punk
    Boogie Woogie
    Bop
    Bop ’n Roll.
    Boppin' Blues
    Bossa Jazz
    Bossa Nova
    Brasband Muziek
    Brazilectro
    Braziliaans
    Braziliaanse Jazz
    Brit Pop
    Cabaret
    Cajun
    Calypso
    Cash Tribute
    Celtic Folk
    Celtic Music
    Chanson
    Chicano Rock
    Chillout
    Christmas
    Christmas Music
    Christmas Rock & Roll
    Christmas Songs
    Cinematic
    Cinématic
    Classic
    Classic Progrock
    Classic Rock
    Classic Symphonic Rock
    Club Music
    Coldwave
    Comedy
    Comtemporary Jazz
    Contamporary Folk
    Contamporary Irish Folk
    Contemporary Blues
    Contemporary Country
    Contemporary Folk
    Contemporary Jazz
    Contemporary Pop
    Contemporary R&B
    Contemporary Rock
    Cool Jazz
    Counrry
    Country
    Country Blues
    Country Folk
    Country Jazz
    Country Noir
    Country Pop
    Countryrock
    Country Rock
    Countryrockabilly
    Country Soul
    Country & Western
    Cowpunk
    Crooner
    Crooners
    Crosover World Music
    Crossover
    Crossover Jazz
    Cumbia Beat
    Dance
    Dark Electronics
    Dark Wave
    Deep Funk
    Dessert Blues
    Deutsch-Rock
    Dialectische Rock
    Disco
    Dixiemusic
    DIY
    Doo Wop
    Doo-wop
    Droompop
    Dub
    Dubstep
    Duitse Rock 'n Roll
    Early Rock 'n Roll
    Easy Listening
    Electro
    Electro African Folk
    Electro Jazz
    Electronica
    Electronic Chill-out
    Electronic Cinématic Pop
    Electronic Etnic World
    Electronic Music
    Electronic Pop
    Electro Pop
    Electro Punk
    Electrorock
    Elektronisch
    Elektro-swing
    Eperimental Music
    Ethno
    Exotica
    Experimental Jazz
    Experimental Music
    Experimentele Chanson
    Fifties Pop
    Fiftys Rock & Roll
    FILM MUSIC
    Filmmuziek
    Folk
    Folk/Americana
    Folk Blues
    Folkpop
    Folk Pop
    Folkpoptronica
    Folk Rock
    Folky Pop
    Franse Chanson
    Franse Chanson/singer Songwriter
    Franse Chanson/singer-songwriter
    Free Jazz
    Free Jazz
    Funk
    Funk & Soul
    Funky Blues
    Fusion
    Fusion Rock
    Fuzrock
    Garage Psych
    Garage Punk
    Garage Rock
    Gesproken Woord
    Glamrock
    Gospel
    Gospel Jazz
    Gothic
    Grunge
    Guitar Music
    Gurls: Run Boy Run
    Gypsy
    Gypsybilly
    Gypsy Folkfolly
    Gypsy Jazz
    Hardcore Rap
    Hard Rock
    Hard Rock Blues
    Heavy Rock
    Hedendaagse Kleinkunst
    Hillbilly
    Hillbilly Rootsblues
    Hip Hop
    Honkabilly Blues
    Honky Tonk
    House
    House & Chill Out
    House & Chill-out
    House & Lounge
    Indie
    Indie Folk
    Indie Pop
    Indie Rock
    Industrial
    Industrial Pop
    Instrumental
    Instrumentale Jazz
    Instrumental Folk
    Instrumental Surf
    Irish Folk
    Jazz
    Jazzfunk
    Jazz Funk
    Jazz Fusion
    Jazzrock
    Jazz Rock
    Jazz & Soul
    Jazz/Soul/Rock
    Jazzy Blues
    Jazzy Dub
    Jazzy Pop
    Jiddisch Blues
    Jive
    Jugband
    Jump
    Jump Blues
    Kazz
    Keltische Folk
    Kerstmis
    Kinderliedjes
    Klassiek
    Klassiek/jazz
    Kleinkunst
    Krautrock
    Latin
    Latin American Rock
    Latin Jazz
    Latin Pop
    Latin-soul
    Levenslied
    Licht Klassieke Pop
    Listening Songs
    Lo Fi Pop
    Lo-fi Pop
    Lounge
    Lounge & Chill-out
    Mathrock
    Medieval Rock
    Minimalistische Pop
    Mod
    Modern Country
    Modern Folk
    Modern Jazz
    Motown
    Musical Storytelling
    Nederlandstalig
    Nederlandtalige Blues
    Neo Funk
    Neoklassiek
    Neo Progrock
    Neo-Progrock
    Neo Soul
    New Age
    New Age & Solo Piano
    New Country
    New Orleans
    New Orleans R&B
    New Wave
    Noise
    Nordic Folk
    Northern Soul
    Nuevo Flamenco
    Nu Jazz
    Nu-Jazz
    Oldies
    Old School Country
    Old School Psychobilly
    Old School Rhythm And Blues
    Old School Soul
    Old Time Fiddle Music
    Opera
    Outlaw Country
    Percussion
    Philly Soul
    Piano Music
    Piano Solo
    Poetic Pop
    Poëzie
    Pop
    Popcorn
    Pop Punk
    Poprock
    Post Industrial
    Post Jazz
    Post Punk
    Post Rock
    Post Soul
    Power Blues
    Power Pop
    Power Rock
    Presley Ballades
    Prog
    Prog Folk
    Progressieve Muziek
    Progressive Jazz
    Progressive Pop
    Progressive Rock
    Prog Rock
    Protest Songs
    Psychadilic Electro
    Psychedelic
    Psychedelic Rock
    Psychobilly
    Psych Rock
    Psych-Rock
    Punk
    Punk-a-billy
    Punkrock
    RaB
    Radio Play
    Ragtime
    Rap
    R&B
    Rebekah Eden
    Reggae
    Retro Pop
    Rhythm And Blues
    Rhythm & Blues
    Rhythm ‘n’ Blues
    Rhythm ‘n’ Blues
    Riock
    Roch Lockyer: When Frank Met Django
    Rock
    Rockabilly
    Rock And Roll
    Rocking Southern Soul
    Rockin' Soul
    Rock 'n Roll
    Rock Opera
    Rock & Roll
    Roots
    Rootspop
    Roots Rock
    Rootsrock/bluesrock
    Rustieke Rockabilly
    Sacrale Muziek
    Samba Jazz
    Scandicana
    Seventies West Coast Pop
    Shuffles
    Singer Songwriter
    Singer-songwriter
    Sixties Beat
    Sixties Girls
    Sixties Pop
    Sixties Sound
    Ska
    Skiffle
    Smooth Jazz
    Smooth Soul
    Soft Pop
    Soft Rock
    Solo Piano
    Soul
    Soul Blues
    Soul & Blues
    Soul & Blues
    Soulful House
    Soul & Funk
    Souljazz
    Soul Jazz
    Soul & Jazz
    Soul Pop
    Soulrock
    Soundtracks
    Southern Folkrock
    Southern R&B
    Southern Rock
    Southern Soul
    Space Rock
    Spaghetti Rock
    Spoken Word
    Spych Rock
    Stoner
    Stories
    String Pop
    Sunshine Pop
    Surf
    Surf Punk
    Swamp
    Swamp Blues
    Swanabilly
    Swing
    Swingende Rhythm & Blues
    Swingende Rock
    Swing Jazz
    Symphonic Pop
    Symphonic Rock
    Synthesizer
    Synth Pop
    Synth-Pop
    Synth Prog
    Synth Rock
    Synth Wave
    Tango
    Taraab
    Techno
    Texas Country
    Texas Honky Tonk
    Tex-Mex
    Traditional
    Traditional Country
    Traditional Folk
    TRANCE
    Triphop
    Tropische Funk
    Twist
    Uke-Billy
    Underground
    Urban Folk
    Urban Jazz
    Urban Pop
    Vaudeville
    Vietnamese Folk
    Vintage Country
    Vintage Jazz
    Vocals
    Voodoo Blues
    Wereldmuziek
    West Coast Blues
    West Coast Pop
    West Coast Rock
    Western Swing
    Witch House Electronics
    Woestijn Blues
    World Bluesrock
    World Country
    World Mus
    Worldmusic
    World Music
    World Pop
    Yacht Soul
    Zydeco

  • HOME
  • COMING EVENTS
  • ALL CONCERT REPORTS
  • CD REVIEWS 2023
  • HARDROCK & HEAVY CD REVIEWS
  • BOOK REVIEWS
  • DVD REVIEWS
  • INTERVIEWS / ARTICLES
  • DISCLAIMER / COPYRIGHT POLICY
  • JAARLIJSTJES 2022
  • HOME (BACKUP)