KEYS AND CHORDS
  • HOME
  • MUSIC NEWS
  • ALL CONCERT REPORTS
  • CD REVIEWS 2025
  • VINYL REVIEWS 2025
  • BOOK REVIEWS
  • INTERVIEWS / ARTICLES
  • COMING EVENTS
  • CONTACT PAGE
  • DISCLAIMER / COPYRIGHT POLICY

  CD & vinyl   REVIEW BLOG

HORIZONS JAZZ ORCHESTRA: PLAYS THE MUSIC OF LEE HARRIS, THE BRITE SIDE

31/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Red Apple Sweet
  2. Pure Imagination
  3. After You've Gone, Finally
  4. The Runner
  5. Fourth Dimension
  6. The Brite Side
  7. The Sound
  8. Summertime
  9. Maria
  10. A Train Bossa

Website Artiest
HORIZONS JAZZ ORCHESTRA
Er bestaat een goede kans dat u, net zoals ik, nog nooit van componist, arrangeur en saxofonist Lee Harris gehoord heeft. Nochtans wordt op dit debuut van het Horizons Jazz Orchestra daar een eerbetoon aan gewijd. Lee Harris werkte zowel in NYC als in Atlantic City. In 2016 vormde hij samen met Dennis Noday, de big band Superband, die zijn composities speelde. Jeannette C. Piña adoreerde hun werk, en wilde een album maken om zijn legaat te vieren. Enkele maanden voor de realisatie ervan overleed Harris, en Superband werd herdoopt tot het Horizons Jazz Orchestra. Deze big band uit het zuiden van Florida bestaat uit 16 muzikanten, o.l.v. trombonist Michael Balogh. Hun debuut bestaat uit 5 tracks van Harris, en 5 bewerkingen van standaards met arrangementen van Harris. Opener ‘Red Apple Sweet’ is een originele track van Harris, gevolgd door de klassieker ‘Pure Imagination’. ‘After You've Gone, Finally’ is een swinger, evenals ‘Fourth Dimension’. De titeltrack bezit een funky middenstuk, en de standaard ‘Summertime’ krijgt een opfrissing. Leonard Bernstein’s ‘Maria’ uit ‘West Side Story’ is de volgende, waarna afgesloten wordt met ‘A Train Bossa’, dat een plezierig arrangement meekreeg. Een liefdevol eerbetoon dus, met songs die zo uit het Great American Songbook kunnen komen. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​A loving tribute, with tracks that might have been taken from the Great American Songbook. 
0 Opmerkingen

SUSAN TOBOCMAN: TOUCH & GO

31/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. What'll I Do
  2. Wichita Lineman
  3. The Man I Love
  4. Make Believe
  5. Leaves Of Absence
  6. Help!
  7. I Could Get Used To This
  8. The Way To You
  9. Touch & Go
  10. Where Is Love?
  11. You Only Live Twice
  12. Help! (Alternate Take)

Website Artiest
SUSAN TOBOCMAN
De Amerikaanse Susan Tobocman was pas 17 toen ze de prestigieuze National Scholastic Writing Award voor Poëzie won. Kort daarna verhuisde ze vanuit Detroit naar New York City, waar ze het graduaat in schrijven aan de Columbia University bijwoonde. Daarna ging ze naar NYU om daar muziektheater en filosofie van religie te studeren. Vervolgens stelde Susan zich kandidaat als receptioniste in de Electric Lady Studio’s in Greenwich Village, ooit gebouwd door Jimi Hendrix, en na 3 maand werd ze er al studiomanager. Ze trok een jaar “on the road” met de rockband Tom Tom Club, maar terug in New York City, werd ze aangetrokken tot jazz. Het duurde niet lang vooraleer ze stond te zingen clubs. Nu, 20 jaar verder, is er een vaste waarde. Ze riep de hulp in van muzikanten zoals Joel Frahm (sax), Dave Eggar (cello), Pete McCann (gitaar), Henry Hey (piano & Rhodes), Matt Pavolka (bas) en Michael Sarin (drums). Voor dit vierde album componeerde ze 5 tracks zelf, nam een paar covers op, en voegde er 2 instrumentale tracks aan toe. Een cover van Irving Berlin’s ‘What’ll I Do’ opent in een licht Latin sfeertje, gevolgd door Jimmy Webb’s ‘Wichita Lineman’. Gershwin’s ‘The Man I Love’ wordt omgetoverd in een swingnummer, waarna haar eigen ‘Make Believe’ volgt. Het instrumentale ‘Leaves of Absence’ gaat vooraf aan de Beatlescover ‘Help!’, die op het einde terugkomt in een alternatieve versie. ‘The Way To You’ wordt zowaar een heupwiegende bossa nova, waarna de titeltrack ook weer instrumentaal is. En het James Bond thema ‘You Only Live Twice’ wordt hier een jazzwals. Een manifestatie dus van een creatieve en getalenteerde geest. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​A manifestation of a creative and talented mind. 
0 Opmerkingen

Various Artists: Kustom Kulture Klassics

31/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Jason Lee Wilson: Pure Horsepower
  2. Johnny Tyler: Devil’s Hot Rod
  3. Cookie Roberts: Draggin’ The Drive-Inn’s
  4. Hermy Herman: Hey Hot Rod
  5. The Alabama Kid: Rocking Jalopy
  6. Donnie And Diane: Hot Rod Weekend
  7. Ike And The Capers: Burn It Ernie
  8. Johnny Lane: Rocking On The Dragstrip
  9. Richie Deran: Girl And A Hot Rod
  10. The Fender Benders: Drag Strip
  11. Bobby Verne: Red Hot Car
  12. Jimmy Carrall: Big Green Car
  13. Bobby Johnston: Flat Tire
  14. Duals: Stick Shift
  15. Ronnie Dee: Action Packed
  16. Wayne Cochran: Last Kiss
  17. The Stripes: Go Hot Rod
  18. The Manin Brothers: Hot Rod Suzie
  19. Roger Miller: Hot Rod Lincoln
  20. Tom Tall: Hot Rod Is Her Name
  21. Johnny Fortune: Dragster
  22. Rudy Preston: Four Tired Car
  23. Rocky Davis: Hot Rod Baby
  24. Bos Cass: Corvette Baby
  25. Round Up Boys: Race Track
  26. Lou Berry And The Bel Raves: Hot Rod
  27. Eddie Butler: Hot Rod Lincoln
  28. Mr. Bear And His Bearcats: RADAR
 

​Voor het ontstaan van de Hot Rod moeten wij even terug naar de fifties. De Tweede Wereldoorlog was nog maar net voorbij en vele Amerikaanse kleinere militaire luchthavens lagen er verlaten bij of werden nog zelden gebruikt. Ze waren dan ook ideale terreinen voor de Hot Rod races. Een Hot Rod is meestal een oldtimer, vaak zonder motorkap, laag bij de grond liggend, met een enorm vermogen om hoge snelheden mee te halen. Kortom het ideale ‘speelgoed’ voor Amerikaanse jonge volwassenen in de helft van vorige eeuw. De liefde voor deze vierwieler mag dan wel destijds ontstaan zijn, maar was zeker geen voorbijgaande rage. Trouwens momenteel zijn er niet alleen in Amerika, maar wereldwijd clubs waar liefhebbers van deze wagens mekaar treffen. Ondertussen is het zelfs een lifestyle geworden. Zoals vaak inspireert een lifestyle ook de muziek en voor de Hot Rod is dat niet anders. Atomicat Records bundelt nu op ‘Kustom Kulture Klassics’ 28 songs die een binding hebben met zuigers, V8 motoren en de ermee gepaard gaande kracht en snelheid. Dat valt meteen te horen in ‘Pure Horsepower’ van Jason Lee Wilson, die als eerste de startlijn verlaat. Opvolger Johnny Tyler neemt hillbillygewijs wat gas terug met ‘Devil’s Hot Rod’, maar vanaf dan is het regelmatig ‘pedal to the metal’. Een leuke uitschieter is tevens het ietwat poppy, met prachtige samenzang overgoten ‘Hot Rod Weekend’ door Donnie and Diane. De race pret kan echter vlug voorbij zijn. Dat ondervond Bobby Johnston die kampte met een ‘Flat Tire’ en daardoor ook muzikaal de snelheid moest temperen, maar toch een dijk van een song neerzette. Liefhebbers van instrumentale songs, kunnen dan weer volop uit de bol gaan op Duals’ ‘Stick Shift’, Johnny Fortune’s ‘Dragster’ en ‘Hot Rod’ van Lou Berry and The Bel Raves. Nog zo een parel is het ‘spoken’ en wat naar Cash refererende ‘Hot Rod Lincoln’ van Roger Miller. Het nummer krijg je later trouwens nog in Eddie Butler’s versie. Minder is het als je met overdreven snelheid een ‘RADAR’ passeert. Afsluiters Mr. Bear and His Bearcats kunnen er van meespreken.
Het is iedere keer weer indrukwekkend hoe het label door middel van een prima remastering een immens en vol geluid weet te verkrijgen. Proficiat tevens voor Urban Zotel, nieuwkomer bij het label, die een cover ontwierp, volledig afgestemd op deze verzamelaar.
Met ‘Kustom Kulture Klassics’ in je afspeelapparaat zal je adrenaline een boost krijgen terwijl de geur van verbrand rubber je neusgaten prikkelt, waarna de hot rod devil je meedogenloos de ‘repeat’ knop, opnieuw, opnieuw en opnieuw zal laten indrukken. Hell ya, what an album!
 
 
Lambert Smits 
Foto
​Atomicat Records now bundles on ’Kustom Kulture Klassics’ 28 rockabilly and rock & roll songs that have a connection with pistons, V8 engines and the accompanying power and speed.
This album will get your adrenaline pumping as the scent of burnt rubber tickles your nostrils, after which the hot rod devil will relentlessly make you press the ‘repeat’ button again, again and again. Hell ya, what an album!
0 Opmerkingen

Tipitina: I Wish I Was In New Orleans

31/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. I Wish I Was in New Orleans
  2. Mr. Jelly
  3. Hit That Jive Jack
  4. Something You Got
  5. Cousin Joe
  6. Dream A Little Dream Of Me
  7. Tuts Washington
  8. I Never Fool Nobody But Me
  9. Champion Jack
  10. You Talk Too Much
  11. Dr John Creaux
  12. It Ain’t Gonna Worry My Mind
  13. Little Lovin’ Henry
  14. Trouble In Mind
  15. Three Fingered Mamie Desdunes
  16. I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free
  17. Toussaint
  18. Ain’t Misbehavin'
  19. The Fat Man
  20. Hit The Road Jack
  21. Pride Of New Orleans
  22. Breaking Up The The House
  23. The Bayou Mabarajab
 
Website Artiest
Big Bear Music

​Tipitina is niet echt een jazzband, maar er zit genoeg jazz in hun sound om als derde  te worden verkozen in de categorie Best Small Group van de 2017 British Jazz Awards, en tweede in de categorie jazz van de 2017 Urban Music Awards. Debbie Jones (vocals), Justin Randell (piano), drummer Gary Barker, Andy Postie Jones (gitaar), Tom Hill (double bass) en tenor saxofonist Boysey Battrum vormen de formatie Tipitina. Debbie Jones haar roots liggen in de gospel, maar volgens Irma Thomas heeft ze heel wat soul in haar stem. Tipitina neemt ons met deze live- opname mee naar een party in Hotel Du Vin in Birmingham, een bar dat de muziek die New Orleans uitstraalt wel degelijk respireert. Het swingende pre-war jazzy en jive nummer ‘Mr. Jelly’ is een ode aan Jelly Roll Morton, net zoals ‘Cousin Joe’, aan Cousin Joe Pleasant. ‘Tuts Washington’ was een piano professor die bevriend was met Champion Jack Dupree en record partner was van Smiley Lewis. New Orleans smoot jazz is hier de courtier en dat ligt in navolging van de o’ zo belangrijke piano arrangementen en Debbie’s vocalen. Iets avontuurlijker wordt het met ‘I Never Fool Nobody But Me’, ‘You Talk To Much’ en het swingende ‘Dr John Creaux’, een lofzang aan Mc Rebennack aka Dr. John The Nightripper. Het gospel begeesterde ‘Trouble In Mind’ contrasteert met het zwoele ‘Three Fingered Mamie Desdunes’, een subject op Jelly’s ‘Mamie’s Blues’ die twee vingers geamputeerd zag tijdens haar carrière. ‘Toussaint’ is geargumenteerd op Allen Toussaint, net zoals ‘The Fat Man’ een ode is aan Fats Domino is. Maar het feest barst pas echt los met het swingende ‘Breaking Up The The House’ en de intimistische instrumentale song ‘The Bayou Mabarajab’. Knap!
 
Philip Verhaege 
Foto
​A lot of tribute to important musical New Orleans habitues are hailed here. From smooth jazz to swinging compositions. Handsome !
0 Opmerkingen

The Hoodoo Tones: Still On The Run

30/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Everybody
  2. Too Many Rivers
  3. Train Yard Boogie
  4. Young Guns
  5. The Crystal’s Kick (Feat. Crystal Dawn)
  6. Another Toy
  7. Coming Home
  8. Daddy Drumming
  9. The Taste Of Love (Feat. Alex Bertein)
  10. Crying
  11. The Rooster Song
  12. Who Thinks About Me?
 
Website Artiest
The Hoodoo Tones

​In 2018 trakteerde dit Franse trio ons met ‘Here To Stay’ meteen op een flinke dosis messcherpe rock-‘n-roll die onze oogballen deed rollen. Gelukkig hebben ze de titel van dat album letterlijk genomen en zijn ze niet tot ééndagsvlieg gedegradeerd. The Hoodoo Tones bestaan nog steeds uit Kevin op gitaar en zang, Ben op de doublebass en Michael bekommert zich over de drums. Maar genoeg, laten we ‘Still On The Run’, titel die trouwens mooi aansluit op ‘Here To Stay’ maar eens aan ons kritisch oor onderwerpen. Opener ‘Everybody’ start met een ietwat vreemde, maar wel verdomd goede intro, waarna de song zich ontpopt als een vernieuwende rockabillysong gemarineerd in een donker bluessausje. Met ‘Train Yard Boogie’ gaat het trio wat meer de klassieke rockabillyweg op. Het nummer mindert trouwens, het eindstation naderend, zijn vaart. Mooi gedaan! En wie horen we daar in ‘The Crystal’s Kick’? Juist, niemand minder dan onze eigen Crystal Dawn van Runnin’ Wild. Super! Robuuste drums zijn van enorm belang voor het geluid van deze heren. Dat komt nog extra tot uiting in het op topsnelheid gebrachte ‘Daddy Drumming’. Een tweede gast komt aan bod in het swingende ‘The Taste Of Love’. Alex Bertein, gekend van Nico Duportal geeft de song door zijn sax inbreng een boost van jewelste.
The Hoodoo Tones stonden de voorbije twee jaar niet ter plaatse te trappelen, zoveel is duidelijk. Niet alleen zorgden zij voor 12 nieuwe, adembenemende nummers, maar maakten ze ook een niet te onderschatten evolutie door. Rockabilly en rock-‘n-roll zorgen nog steeds voor een soliede basis, maar het mondjesmaat toevoegen van blues, country en zelfs een snuifje garage, geven The Hoodoo Tones hoe langer hoe meer een keitof eigen geluid.
 
Lambert Smits 
Foto
​The Hoodoo Tones have not stood still for the past two years, that is clear. Not only did they provide 12 new, breathtaking songs, but they also went through an evolution that should not be underestimated. Rockabilly and rock-n-roll still provide a solid foundation, but adding blues, country and even a pinch of garage gradually give The Hoodoo Tones more and more an awesome own sound.
0 Opmerkingen

Broke Fuse + Friends: Why Should I Be Blue

30/8/2020

1 Opmerking

 
Foto
DETAIL  ALBUM
Tracks:
  1. Blow All The Blues Away
  2. Rack'Em Up
  3. Night Before
  4. You Know It's True
  5. Whisky Bottles
  6. Bluffer's Blues
  7. The Runner Duck
  8. Why Should I Be Blue?
 
Website Artiest:
Broke Fuse

​Waar coronatijden al niet goed voor zijn.  Jay Moonah, aka Broke Fuse, nodigde wat vrienden uit om op afstand een bijdrage te leveren.  Normaal zou hij, als suitcase multi-instrumentalist, alles zelf inspelen hebben.  In barre tijden kent men zijn vrienden…geef je ze werk moet hij gedacht hebben. Zijn thuisstudio  in Toronto Canada werd wel het decor voor opnames en producing.  Met alle respect, dat hoor je al in het openingsnummer ‘Blow All The Blues Away’. De naturel druipt er vanaf.   Jay is een singer-songwriter die, na 30 jaren het beste van zichzelf te hebben geven in diverse Canadese bleusbands, vruchteloos naar geëngageerde muzikanten zocht om Broke Fuse een volwaardig statuut te geven.  Corona bracht soelaas want juni 2020 zal in zijn notulen geboekstaafd staan als de ultieme redding.  Een tiental bevriende musici leverden mooiebijdrages  voor zijn folkblues nummers.  Acht songs die gedrenkt zijn in akoestische akkoorden en rauwe whisky verhalen.  Gitaar, piano of harmonica…de gevoelige snaar wordt telkens op rustige wijze geraakt.
Why Should I Be Blue is een (te) kort album dat na enkele malen beluisteren een aureool van echtheid en basics krijgt.  Pure roots muziek uit het hart, met ziel gebracht.  Muziek waar je naar hunkert wanneer je een zeldzame bruine kroeg eenzaam binnenstapt.
 
Line-up:
Jay Moonah (Vocals, Harmonica, Bass,  Rythm Guitar, Percussion, Banjolele, Steel-string Uke, Programming)
Participating Friends: Frank Baraczka, Alex Matthew, Mike McKenna, Matthew Bartram,Paul Butters, Alex Cheung, Steve McNie, Sandra Bouza,Zen Skylar, Frank Horvat, Attila Baraczka
 
Marino Serdons 
Foto
​Broke Fuse is actually a one man band, but on this album the contribution of 11  friends, gives the voice of Jay Moonah an extra emotional dimension.  Beautiful!
1 Opmerking

Spirit: Two Sides Of A Rainbow - Live At The Rainbow 1978

29/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​ALBUM DETAILS
TRACKS
Disc One
Live At The Rainbow Theatre, March 1978
The Board Mix
1. Rainbow Jam Electro Jam
2. Mr. Skin
3. Nature’s Way
4. Like A Rolling Stone
5. Hollywood Dream
6. Animal Zoo
7. 1984
8. Hey Joe
9. Looking Down
10. Love Charged
11. All The Same
12. I Got A Line On You
​
Disc Two
Live At The Rainbow Theatre, March 1978
The Encores
1. All Along The Watchtower
2. Downer
3. Turn To The Right
4. Rainbow Jam Electro Jam Return
5. Stone Free
6. Wild Thing
Live Spirit (US Release)
Multi Track Mix With Overdubs
7. Rock And Roll Planet (Live Spirit Version)
8. Nature’s Way (Live Spirit Version)
9. Animal Zoo (Live Spirit Version)
10. 1984 (Live Spirit Version)
11. Looking Down (Live Spirit Version)
12. All The Same (Live Spirit Version)
13. I Got A Line On You (Live Spirit Version)
14. These Are Words (Live Spirit Version)
15. Hollywood Dream (Live Spirit Version)

Cherry Red
Spirit is één van veel Amerikaanse undergroundgroepen die het aan deze kant van de Oceaan nooit maakte, ook al werden Spirit-muzikanten Ed Cassidy (drums) en Randy California (gitaar) de hemel in geprezen. Misschien bent u bekend met ‘Twelve Dreams of Dr. Sardonicus’, hun vierde album uit 1970 dat onder de radar net zo lang bleef verkopen tot de groep er een gouden plaat aan over hield. Hun single ‘I Got a Line on You’ bereikte in 1969 de 25ste plaats en werd hun grootste hit. Om het kort te houden: Cassidy en California, ondertussen allebei overleden, trokken eind de jaren ’70 weer de baan op met een vernieuwde samenstelling.  Ze speelden hun bekendste songs (‘1984’, ‘I Got A Line You’, ‘Mr. Skin’ …) en behielpen zich voor het bisgedeelte met covers van top 10-hits als ‘Wild ‘Thing’ of ‘Hey Joe’. Deze dubbelaar bevat het concert dat ze op 29 november 1978 brachten in het Londense Rainbow Theatre, waar ze niet minder dan zes bisnummers speelden en de fans uitnodigden voor een feestje in hun hotel.
Om deze plaat te appreciëren, moet je echt van Amerikaanse underground houden, wat betekent dat de kunde het haalt van het lied en de show. Met Spirit belanden we weer in de tijd van de uitgesponnen gitaarsolo’s en behendige maar overigens overbodige drumshows van een kwartier. De plaat opent zowaar met een jam! Dat lukt allemaal nog wel in de sfeer van een optreden, maar in de huiskamer blijft daar weinig van over. Ik hou het dan ook bij hun echte songs, zoals ‘Animal Zoo’ of ‘I Got A Line On You’. Op de zes bisnummers, samen een half uur, zijn harmonie en samenhang voor mij zoek, ook inzake geluidskwaliteit. 
Deze heruitgave bevat het volledige Rainbow-concert en de remix (van een andere bron) die indertijd als enkele plaat werd uitgegeven. Zoals altijd, zorgt het Cherry Red label voor een interessant boekje. Op Radio 68 kan je op woensdag 02 september luisteren naar een selectie.

Eddy Bonte 
Foto
Spirit is one of many American underground bands that never really made it this side of the Ocean, even though their fourth album ‘Twelve Dreams of Dr. Sardonicus’ (1970) was highly praised and both drummer Ed Cassidy and guitarist Randy California ranked among the finest players in their field. The group soon split, but Cassidy and California formed a new Spirit and toured Europe at the end of the seventies. This Cherry Red re-mastered reissue presents the entire gig played at The Rainbow Theatre on 29 November 1978, including six encores totalling half an hour. The double disc also boasts the multi track mix with overdubs released as a single album at the time.
To appreciate the music of Spirit,  one must really like American underground music – meaning that prowess and skill are rated higher than song-writing and showmanship. The gig actually starts with a … jam. This is a band that thinks nothing of a fifteen-minute show case on drums or expanded guitar solos. That’s all very well in a live setting, but less convincing as a living room experience. To me, Spirit are at their best when performing real songs, such as ‘I Got A Line On You’ (no. 25 in the singles charts in 1969), ‘Nature’s Way’ or ‘Animal Zoo’. The six encores totalling half an hour are not to my taste as I see no reason why a band with such potential should be content with yet another indistinctive rendition of ‘Hey Joe’ and ‘All Along The Watchtower’. Also, something is not quite right with the sound balance.
Spirit and American underground fans will want this re-release that includes a nice booklet – a trademark of Cherry Red Records. On Wednesday 02 September Radio 68  will play choice tracks from this 2cd.
0 Opmerkingen

The Chordettes: Sandmen & Lollipops…. (greatest hits 1954 – 1961)

29/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. True Love Goes On And On
  2. Mr. Sandman
  3. Lonely  Lips
  4. Humming Bird
  5. The Wedding
  6. Eddie My Love
  7. Born To Be With You
  8. Lay Down Your Arms
  9. Teen Age Goodnight
  10. Come Home To My Arms
  11. (Fifi’s) Walkin’ The Poodle
  12. Echo Of Love
  13. Like A Baby
  14. Just Between You And Me
  15. Soft Sands
  16. Baby Of Mine
  17. Photographs
  18. Lollipop
  19. Zorro
  20. No Other Arms, No Other Lips
  21. We Should Be Together
  22. A Girl’s Work Is Never Done
  23. No Wheels (With Jeff Kron & Jackie Ertel)
  24. Lonely Boy
  25. I Cried A Tear
  26. To Know Him Is To Love Him
  27. Charlie Brown
  28. Tall Paul
  29. Pink Shoelaces
  30. A Broken Vow
  31. Never On Sunday
  32. Faraway Star
  33. The Exodus Song
​The Chordettes is zo een typische vocale damesgroep uit de jaren ’40. Stemmen die schitterend blenden en liedjes over liefde en relaties die een breed publiek konden bekoren. Eigenschappen die The Chordettes meer dan in overvloed hadden. Begonnen waren ze echter als een groep die voornamelijk Amerikaanse volksliedjes bracht, maar al vlug schakelde ze over op de zogenoemde ‘barbershop’ stijl. Een stijl die zijn naam te danken heeft aan de barbershops waar klanten wachtend op een knipbeurt, spontaan begonnen te zingen. Het gekke is wel dat The Chordettes hun grootste successen boekten in de woelige vijftiger jaren, toen de ‘wild rock & roll’ op zijn hoogtepunt was. In Amerika wisten ze tussen 1954 en 1961 maar liefst 16 hits te scoren. Hits waaronder meerdere singles die miljoenen malen over de toonbank gingen. Nummers die ook bij ons bekendheid genoten. Denk maar aan ‘Mr. Sandman’ uit 1954 of het vier jaar uitgebrachte ‘Lollipop’. Nummers als ‘Born To Be With You’, ‘Just Between You And Me’ of ‘No Other Arms, No Other Lips’, misschien bij ons iets minder bekend, deden het internationaal ook enorm goed.
Deze door Jasmine uitgebrachte verzamelaar bundelt alle hits van The Chordettes. Hits die aangevuld zijn met B kantjes en tracks uit hun albums. Dat de muziek van The Chordettes nog steeds aanspreekt is een feit, want vele van hun liedjes die geen hits werden, zijn nu gegeerde verzamelobjecten en zijn hier voor de eerste maal op cd terug te vinden.
 
Lambert Smits 
Foto
​The Chordettes achieved their greatest success in the turbulent 1950s, when wild rock & roll was at its peak. In America they managed to score 16 hits between 1954 and 1961. Hits including several singles that sold millions. Just think of 'Mr. Sandman 'or' Lollipop '.
Released by Jasmine, this compilation brings together all the hits of The Chordettes. Hits that are supplemented with B sides and tracks from their albums.
0 Opmerkingen

The Will Johns Band: Hooks & Lines

29/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. I Believe
  2. Angel
  3. Wake Up
  4. Tight!
  5. Let's Party
  6. Kissing You
  7. Skool
  8. Never Rains
  9. I Don't Love You
  10. Keep On Going
  11. Smuggler's Blues
  12. Need Your Love So Bad
 
Website Artist
The Will John Band
 
Het echte mysterie over Will Johns, die trouwens afkomstig is uit Brighton, is waarom is hij niet wereldberoemd is. Hij is een gigantische blues gitarist, een geweldige zanger en heeft hierbij een verbluffende podiumpréséance. Hij is muzikaal geworteld in de Rock Aristocracy. Wat hem, in combinatie met zijn onbetwiste talent, lang voordat hij zijn 39ste verjaardag vierde hem op het hoofdpodium had moeten brengen. Will is de zoon van producer/engineer Andy Johns (Led Zeppelin en Rolling Stones 'Exile on Main Street') en zijn modelactrice-vrouw Paula Boyd. Will's neef is Mick Fleetwood en in zijn vijftienjarige carrière speelde Will Johns met Joe Strummer, Jack Bruce en Ronnie Wood, en vormde de band Glyda met Ronnie's zoon. Nu treedt hij op onder zijn eigen naam, haalt inspiratie uit zijn afkomst, terwijl hij duidelijk zijn eigen unieke muzikale stempel op zijn sound drukt. De release ‘Hooks & Lines’ dateert alweer uit 2012, en is het descendent van de plaat ‘Count On Me’. Will (vocals/gitaar) vond zijn soulmates in keyboardvirtuoos Lee “The Deal” Spreadbury, bassist Chriss Scott, drummer Craig Hudson, Chez Grimble (tenorsaxofoon) en backingvocals Kat Jackson en Claudia Gibson. De opener ‘I Believe’ is als een open deur intrappen voor de band. Wat een geweldige muzikaliteit. Het gospelhand-geklapt wordt ondersteunt door opruiende Hammond orgel, saxtunes en al even knappe gitaarriffs. Met de blues ballade ‘Angel’ wordt het volume wat terug gedraaid, maar niet getreurd want het funky ‘Wake Up’, ‘Tight’ en het sax begeesterde ‘Let’s Party’ én ‘Skool’ werken alweer op onze dansspieren. De track ‘Kissing You’ is een moderne poprocksong. Na wat gedonder en een fikse regenbui komt de ballade ‘Never Rains’ uit de woofer geknald. Met zo’n herkenbare melodie wordt dit ongetwijfeld een radio hit. Let’s get funky met ‘I Don't Love You’ en het zwaarbeladen en heavy ‘Keep On Going’. Afsluiten doet Will Johns met twee knappe coverversies. ‘Smuggler’s Blues’ is origineel van Glenn Frey en ‘Need Your Love So Bad’, een emotioneel nummer dat vooral bekend is van Fleetwood Mack uit 1968 en in 1955 een single was voor Little Willie Johns uit zijn album ‘Fever’. Knap!
 
Philip Verhaege
Foto
​Now Will Johns is performing under his own name, drawing inspiration from his roots, while clearly putting his own unique stamp on his sound. The release "Hooks & Lines" dates back to 2012, and is the descendent of the album "Count On Me". The opener "I Believe" is like kicking an open door for the band. What a great musicality. The gospel hand clapping is supported by inflammatory Hammond organ, sax and equally good guitar riffs. Handsome…!
0 Opmerkingen

Lee Andrews and The Hearts: Try The Impossible

28/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Maybe You’ll Be There
  2. Baby Come Back
  3. The White Cliffs Of Dover
  4. Much Too Much
  5. The Fairest
  6. Bells Of St. Mary
  7. Bluebird Of Happiness
  8. Show Me The Merengue
  9. Lonely Room
  10. Leona
  11. Just Suppose
  12. It’s Me
  13. Long Lonely Nights
  14. The Clock
  15. Tear Drops
  16. The Girl Around The Corner
  17. Try The Impossible
  18. Nobody’s Home
  19. Why Do I
  20. Glad To Be There
  21. Maybe You’ll Be There
  22. All I Ask Is Love
  23. Just Suppose: Lee Andrews
  24. Boom: Lee Andrews
  25. I Wonder: Lee Andrews
  26. Baby Come Back: Lee Andrews
  27. Together Again
  28. My Lonely Room  
​In 1987 vormde de intussen bekende Ahmir ‘Questlove’ Thompson de hip hop groep The Roots. De band was tevens de huisband voor Jimmy Fallon’s Tonight Show. Vanaf midden jaren ’90 ontpopte Questlove zich ook als producer en werkte hij tevens met o.a. Elvis Costello. U vraagt zich terecht af hoe deze inleiding nu in godsnaam kan gelinkt worden aan een review van een verzamelalbum van een doo-wop groep uit de jaren ’50. Wel, dat kan heel makkelijk want Questlove is namelijk de zoon van Arthur Thompson, beter gekend als Lee Andrews. En er is nog een link, want Lee’s vader maakte namelijk deel uit van The Dixie Hummingbirds, één van de bekendste gospelgroepen. Lee, geboren in 1936 vormde in 1952 zijn eerste vocale groep The Dreamers. Aanvankelijk bracht de groep gospelsongs maar evolueerde uiteindelijk meer naar de pop. In 1954 veranderde The Dreamers in The Hearts, omdat er reeds een groep was die The Dreamers als naam had. Lee Andrews and The Hearts switchte vaak van platenlabel, maar steeds weer bleef hun doo-wop uiterst gesofisticeerd en gepolijst. Een enorme tegenstelling met de vele doo-wop groepen uit de fifties, die vaak op straat ontstonden. Dat blijkt ook uit dit verzamelalbum. Het repertoire bestaat voornamelijk uit rustige maar uiterst vakkundig gebrachte songs, die de prachtige stemmen subliem in de verf zetten en soms wat jazzinvloeden bevatten. Later zou Lee Andrews nog solo-opnames maken, waarvan er ook enkele deze compilatie haalden. Lee overleed op 16 maart 2016.
 
Lambert Smits 
Foto
The doo-wop that Lee Andrews and The Hearts performed contrasted with the repertoire that most doo-wop groups brought in the fifties. Lee Andrews's doo-wop was more sophisticated and polished. On this album you will hear 28 such, mostly quiet songs.
0 Opmerkingen

Gregg Martinez- Mac Daddy Mojeaux

28/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. I Believe to My Soul
  2. Same Old Blues
  3. You Left the Water Running
  4. Wildflower
  5. This House
  6. Starting All over Again
  7. Eva Delle
  8. Just Stay Gone
  9. Snatching It Back
  10. Moonlight and Magnolias
  11. Can I Change My Mind
  12. Don't Pull Your Love
  13. Marie
 
Website Artiest
Greg Martinez

​NOLA Blue recording artist Gregg Martinez is afkomstig uit Lafayette, Louisiana. Dit album is de 12de plaat voor Martinez. Hij is sinds 2019 lid van de Louisiana Music Hall of Fame. Zijn release ‘Soul of The Bayou’ uit 2016, werd uitgeroepen tot een van OFFBEAT's Top Tien Albums in Louisiana. Frontman, zanger en trompettist Gregg Martinez (spreek uit als Martnez) verdiende zijn bijnaam "Mac Daddy" aan het begin van zijn vijf decennium lange carrière als bandleider van King Fish, The Heat, The Boogie Kings en Gregg Martinez and The Delta Kings. Zijn sprankelende tenor en krachtige vocale stijl werd geïnspireerd en beïnvloed door de soul-crooners uit de jaren 60 en 70, waaronder Sam Cooke, Marvin Gaye, Al Green en Louisiana collega-artiesten zoals GG Shinn, Luther Kent en Johnny Adams. Met zijn muziek combineert hij een opwindende R&B sound in New Orleans-stijl, met Philly en Memphis Soul en Texas Swing en kneed dit alles tot een kolkende gumbo-sound, die zijn oorsprong vindt in de Acadiana-regio van Zuid-Louisiana en Zuidoost-Texas En dit allegaartje wordt dan weer Swamp Pop genoemd. Voor zijn nieuwe plaat werden sessies gehouden in de gerenommeerde Dockside Studios in Maurice, LA en Wishbone Studios in Muscle Shoals, AL. Een selectie van muzikanten, waaronder speciale gasten Sonny Landreth, Rockin 'Dopsie Jr. en The Sweeties (Patti LaBelle), worden gerelateerd met een geweldige productie voor het kroonjuweel in de discografie van Martinez. Tony Daigle, drievoudig Grammy-winnende ingenieur (Jon Cleary, Jo-EL Sonnier, B.B. King) staat samen aan het roer van het project met co-producer Martinez. Daar vonden ze backing bij drummer Tim Courville, Charles Ventre (Hammond), percussionist Tony Daigle, Claude Salles (trombone), Allan Linker (trompet) en Ronnie Eades op sax.  De release opent met Ray Charles’ ‘I Believe to My Soul’. Martinez geeft een eigen Creoolse R & B twist mee aan dit klassieke nummer. Soul gaat over in blues in 'Same Old Blues’, origineel van Don Nix, dat is ingekleurd met geaccentueerde gitaarriffs. De song  'You Left the Water Running' is aangewakkerd door opwindende saxofoonsolo's van Muscle Shoals Horn specialist Ronnie Eades. Terwijl de song ‘Wildflower’ zich dan weer spijkert tussen het traditionele soulgebeuren. 'This House' is een pulserende R & B-dansmelodie, ingevolgd door het duet  'Starting All Over Again', met Tony Goulas. De klassieke soul wijkt hier voor enige Louisiana swamp-pop en indiceren Rockin’ Dopsie Jr. (accordeon) en zijn broer Anthony (wasbord) van de Zydeco Twisters. Sonny Landreth is te gast op zijn eigen ‘Eva Delle’, net zoals ‘Just Day Gone’ met knappe blazers en gepassioneerde vocalen is begeesterd. De soul hit ‘Snatching It Back’, de emotionele ballade ‘Moonlight and Magnolias’ en Tyrone Davis’ ‘Can I Change My Mind’ passen dan ook perfect binnen het plaatje van Martinez en zijn vocale stijl. De release wordt afgerond met de stemmingswisselende ballad ‘Marie’, een nummer van Randy Newman.
 
Philip Verhaege 
Foto
​His music combines New Orleans style R&B, with Philly and Memphis Soul and Texas Swing into a churning gumbo sound that traces its roots to the Acadiana region of southern Louisiana and southeast Texas affectionately called Swamp Pop.
0 Opmerkingen

Irish Coffee: Heaven

27/8/2020

1 Opmerking

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Do My Playing
  2. Lay Them Shotguns Down
  3. Whole Lotta Rock To Roll
  4. Doing Allright
  5. Can’t Take No More
  6. Livin’ Ain’t Easy
  7. Someday
  8. One Day Without You
  9. Betty And Johnny
  10. Alderman
  11. Gonna Take It As It Comes
  12. Heaven
 
Website Artiest:
William Souffreau

​Het nieuwe album van de legendarische Belgische band deed mij in de zevende hemel belanden.  William Souffreau (zanger, componsist, gitarist,…ouwe rocker) verzamelde een nieuwe lichting muzikanten rond zich voor Heaven, de opvolger van het twijfelende ‘When The Owl Cries’ uit 2015. Het muzikale manna valt nu rockend uit de lucht met krachtige baslijnen van Erik Goetvinck en snijdend gitaarwerk van Johan Ancaer en Frank Van Laethem.
Het album start met een southern rocksong ‘Do My Playing’ dat het spelplezier op de voorgrond plaatst.  Gevolgd door een stampend tribal ritme voor de single ‘Lay Them Shotguns Down’, een verslavende headbanger.  Om dan de classic bluesrock in ‘Whole Lotta Rock To Roll’  gevoelig aan te snijden.  Dat William Souffreau een schitterende songschrijver is weten we al van 50 jaren geleden met de klassieker ‘Masterpiece’.  Een song die de tijd heeft overleefd en nimmer geëvenaard werd. Tot nu! Sommige nummers op Heaven ruiken nog naar de (Amerikaanse) sixties, wat voor de ouderen onder ons een vleugje nostalgie oplevert.  Rijkelijke gitaarlijnen en knappe variaties in melodie en vocals sporen aan om het album meermaals af te spelen.  Denk je toch een zwakkere song te horen, bij de volgende luisterbeurt ontdek je er toch weer iets uitzonderlijk mooi in: een akoestisch laagje  (‘Betty and Johnny’), een zwoel exotisch ritme (‘Someday’), een heavy gitaar/bass (‘Heaven’). Het kan niet anders of deze bezetting is de beste die William Souffreau ooit heeft gehad. Indrukwekkend samenspel tot de laatste noot in elkaar vloeiend. Laat het volgende album nog maar even op zich wachten, Heaven hoort nog duizend maal door de boxen te schallen.  Knappe classic rock !!   Indien je durft, ga dan zeker naar de live cd-voorstelling op 29 augustus in CC De Werf. Of surf naar Starman Records voor dit prachtig album.
 
Line-up:
William Souffreau (Lead Vocals, Guitars)
Johan Ancaer (Guitars)
Frank Van Laethem (Guitars And Vocals)
Erik Goetvinck (Bass)
Bruno Breeckmans (Drums, Vocals, Keys)
 
Marino Serdons 
Foto
​I found myself in the seventh heaven, a place where Irish Coffee convinced me that classic (blues)rock is still alive and kicking.  Definitely one of the best rockalbums of the last few years.
1 Opmerking

Dusan Jevtovic: If You See Me

27/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Walking Seven
  2. Babe (Grannies)
  3. Blue
  4. If You See Me Again
  5. Something In Between
  6. Once Ocho
  7. Si Pooro
  8. Ending
 
Website Artiest:
Dusan Jevtovic

​Dusan Jevtovic  neemt (vanuit Barcelona) een indrukwekkende start op zijn vijfde solo album If You See Me.  Niet alleen gezien, ook gehoord én goedgekeurd. Harmonieus gevoelig lijdt Dusan ons naar een mengeling van rock en jazz.  Spectaculair vernieuwend wordt het met ‘Babe (Grannies)’ waarin hij traditionele Servische? vocals en de Macedonische drum Tapan mixt met agressief gitaarwerk.  Dusan luisterde in zijn kindertijd zowel naar jazz als hardrock en kreeg daarbij nog traditie ingelepeld.  Alles vloeit nu samen in inventief, half geïmproviseerde instrumentals die inhakken én verbazen.  Ook de bekende gitarist Markus Reuter bepotelt zijn touch gitaar op dit album. Van soft naar hard, gentle naar agressive, solo naar samenspel: If You See Me zal de fusion liefhebber behagen.  ‘If You See Me Again’ wordt langzaam repetitief opgebouwd als een progsong: de gitaren huilen harmonieus tegen elkaar en schreeuwen om vervulling van die wens.  Verwacht ook gevarieerd slagwerk van Gary Husband,  jazzdrummer bij John McLaughlin, doch ook bij Jack Bruce, Level 42, …en overvraagt als sessiemuzikant.  Slagwerk origineel aangevuld door guest Aleksandar Petrov op de tapan, een grote trom die met stok (rechts) en riet (links) wordt bespeeld. Naar het einde verliest het album wel wat van haar drive en lijkt het improvisatievirus aan kracht verloren.
 
Line-up:
Dusan Jevtovic (Guitar)
Markus Reuter (Touch Guitars, Live Looping)
Ernat Hernandez (Fretless Bass)
Gary Husband (Drums)
 
Guest: Aleksandar Petrov (Tapan)
 
Marino Serdons 
Foto
Instrumental fusion album with the collaboration of the famous touch guitar player Markus Reuter and drummer Gary Husband.  Really impressive  in a few compositions.  Loved ‘Babe’ (Grannies)!
0 Opmerkingen

Evelyn Rubio: Crossing Borders

27/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. One More Last Time 
  2. Still On Your Side    
  3. Just Like A Drug       
  4. Port Isabel     
  5. He Did Me Wrong, But Did It Right          
  6. I Don’t Understand  
  7. When You Say You’re Sorry
  8. Border Town 
  9. Mistake          
  10. Cruel  
  11. What a Way To Go   
  12. Besame Mucho          
  13. He Did Me Wrong, But Did It Right (Spanish Version)    
  14. Cruel (Spanish Version)        
  15. Border Town (Spanish Version)
 
Website Artiest
Evelyn Rubio

​‘Crossing Borders’ is de vijfde studioplaat van Evelyn Rubio. Sinds haar debuut in 1999 met hetb funky ‘Evelyn Automarginados’ heeft ze een heuse fanbase achter zich geschaard. De in Houston gevestigde Rubio speelt een mixture van blues, R&B en rock. Haar nieuwe worp verschijnt op het label SeaSpeed Productions en werd geproducet door Larry Fulcher, die hier ook de baslijnen beroerd. In de studio vond Evelyn haar soulmates in en met Mike Finnigan (toetsen), Tony Braunagel (drums) en gitaristen Johnny Lee Schell, Al Staehely, Mark Andes. David Grissom en Josh Sklair. De openingstrack ‘One More Last Time’ is meteen ingepeperd met opwindende wah-wah gitaartechnieken, zweemzoete Hammond en diepe baslijnen. Als saxofonist komt ze aan haar trekken in het exotische ‘Port Isabel’ en de politiek getinte titeltrack met zijn Latin feeëriek. Hoewel ze stevig geworteld zijn in Rubio's favoriete genre van de blues, vertakken de songs zich ook naar andere gebieden. Nummers als 'One More Last Time' en 'Just Like a Drug' beslaan veel sonische backgrond. Heel wat songmateriaal zijn verschroeiende rockers, zwoele ballades en opwindende groovy songs. ‘I Don’t Understand’ is dan weer een muzikale conceptie tussen haar sax-arrangementen en enige strijkers. Het wereldvermaarde Mexicaanse ‘Besame Mucho’, geschreven in 1940 door de Consuelo Velázquez, is getransformeerd naar een prachtig bluessong dat bol staat van slidegitaar. Om de release te besluiten met een drieluik Spaanse versie. Knap!
 
Philip Verhaege 
Foto
​Houston-based Evelyn Rubio plays a mix of blues, R&B and rock. Her new release was released on the SeaSpeed Productions label and was produced by Larry Fulcher. While firmly rooted in Rubio's favorite genre of the blues, the songs branch out into other areas as well. Songs like 'One More Last Time' and 'Just Like a Drug' cover a lot of sonic background. A lot of song material are searing rockers, sultry ballads and exciting groovy songs.
0 Opmerkingen

Buzz Clifford : Buzzin’ 1958-1962

26/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. 14 Karet Fool
  2. Golly Gosh Oh Gee
  3. For Always
  4. Pididdle (The Cat With One Light)
  5. Blue Lagoon
  6. Hello, Mr. Moonlight
  7. Baby Sittin’ Boogie
  8. Driftwood
  9. Ebb Tide
  10. Shake, Rattle And Roll
  11. I’m In Love Again
  12. Loneliness
  13. Unchained Melody
  14. (If You Cry) True Love, True Love
  15. Simply Because
  16. Long Tall Sally
  17. Three Little Fishes
  18. I’ll Never Forget
  19. The Awakening
  20. Moving Day
  21. Magic Circle
  22. Forever
  23. No One Loves Me Like You Do
  24. More Dead Than Alive 
​Op 11 jarige leeftijd kreeg Buzz, oftewel Reese Francis zoals zijn geboorteakte vermeldt, een gitaar van zijn ouders. Het wakkerde zijn muzikale interesse aan en 3 jaar later won hij reeds, samen met enkele vrienden een lokale talentenjacht. Eén jaar later, Buzz was toen pas 15, kwam hij in het vizier van Fred Mendelsohn, een handelaar in juke boxen. Mendelsohn had nog maar net zijn Arrow label gelanceerd, waarop Buzz met ’14 Karat Fool’ met als keerzijde ‘Golly Gosh Oh Gee’ zijn eerste opname maakte. Het plaatje deed net als de opvolgers bedroevend weinig. Verandering kwam er toen Clifford via songwriter George Weiss in contact kwam met Tony Piano, die als producer fungeerde bij Columbia Records. ‘Driftwood’ was het eerste nummer dat Buzz voor Piano opnam, maar ook nu bleef succes uit. Piano had echter ook de song ‘Baby Sitter Boogie’ ontdekt, waar hij het gegorgel en wat ‘goo-goo’ van zijn baby aan toevoegde en het herdoopte als ‘Baby Sittin’ Boogie’. Het resultaat is gekend. Buzz Clifford had er een wereldhit mee. De song eindigde in Engeland op de 17de plaats in de charts, in Noorwegen en Zweden stootte het door binnen de top 5, in de top 10 in Chili, Frankrijk en Spanje, in onze eigenste hitparade net als in Nederland in de top 3, terwijl het in Denemarken en Duitsland zelfs de eerste plaats innam. In Duitsland kreeg de song tevens een coverversie door Ralf Bendix. Het succes van Clifford’s latere opnames bij Columbia en Roulette verbleekten echter bij ‘Baby Sittin’ Boogie’. In de zestiger jaren verkaste Buzz naar California waar hij een succesvol songschrijver werd. Hij overleed op 76 jarige leeftijd op 26 januari 2018.
‘Baby Sittin’ Boogie’ was dan wel zijn grootste succes, toch dient opgemerkt te worden dat de hier samengebrachte nummers, die een mix van rock-‘n-roll en pop bevatten, zeker de moeite waard zijn. Ook de covers wist Buzz min of meer naar zijn hand te zetten. Schoolvoorbeelden hiervan zijn, zijn versies van immens rauw gebrachte ‘Shake, Rattle And Roll’ en ‘Long Tall Sally’. Mooi retro album!
 
Lambert Smits 
Foto
‘Baby Sittin’ Boogie’ may have been his biggest success, but it should be noted that the songs brought together here, which are a mix of rock and roll and pop, are well worth it. Buzz also more or less give an own direction to the covers he recorded. Nice retro album!
0 Opmerkingen

Dave Fields: Force Of Will

26/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
​Tracks:
  1. I Love My Baby        
  2. Big Block      
  3. Hunger           
  4. Why Can't You Ever Treat Me Right          
  5. Force of Will 
  6. It's Not OK   
  7. Chloe & Otis 
  8. Delmar           
  9. Jack Ham Her
  10. Best I Can
 
Website Artiest
Dave Fields

​New Yorker en Blues Hall of Fame’ Dave Fields is back in business. En hoe! Dave vindt van zichzelf dat hij een bluesrocker is, maar hij is zoveel meer. Hij groeide op in de Big Apple als zoon van de bekende componist, arrangeur en producer Sammy ‘Forever’ Fields. Als jonge tiener was hij dan ook vaak te vinden in vaders opnamestudio en werd er blootgesteld aan de beste New Yorkse studio muzikanten zoals Sammy Kahn, Rupert Holmes en Stevie Wonder. Na zijn studies aan het Berklee College of Music werd Dave ondergedompeld in de NY muziekscene als componist, arrangeur en producer. Dave’s vader zorgde er ook voor dat hij niet alleen opgeleid werd in de bluesmuziek, maar haast iedere muziekstijl wist te omringen. Dave is dan ook een echte multi-instrumentalist. Het begon eigenlijk allemaal op piano, maar al snel volgde een hele rits van instrumentatie zoals bas, contrabas, mandoline banjo, pedal steel, ukelele, drums en uiteraard ook de snaren van de gitaar. Dave Fields is dus een vakman puur sang. Drie jaar geleden was hij succesvol met de release ‘Unleashed’, was er ‘Rearwiew’ in 2018 en ‘Always Quiet In The Summer, Never Quiet In’ in 2019. Nu heeft hij met ‘Force Of Will’ een nieuwe plaat in de winkelrekken. Met de klassieke bluesrock arrangementen opent Dave in high speed met ‘I Love My Baby’, om de snelheid en zijn vingervlugheid te demonstreren in ‘Big Block’. Het duistere ‘Hunger’ staat in contrast met de blues ballade ‘Why Can't You Ever Treat Me Right’, het popgetinte ‘Force of Will’ en de blues trage ‘It's Not OK’. Van het funky ‘Chloe & Otis’, het zwaar beladen ‘Delmar’ en de heavy instrumentale ‘Jack Ham Her’, met een vette knipoog naar Steve Vai, gaat het gezind naar het afsluitende en zeer vermakelijke ‘Best I Can’.
 
Philip Verhaege 
Foto
​New Yorker Blues Hall of Fame "Dave Fields is back in business. And how! Dave thinks he's a blues rocker, but he's so much more. Dave Field's keeps getting better and better. His sixth studio record is a testament to his continued growth as an artist. Great stuff..!
0 Opmerkingen

GUY SWEENS: MOON MAGIC

26/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. New Moon
  2. Waxing Crescent
  3. First Quarter
  4. Waxing Gibbous
  5. Full Moon
  6. Waning Gibbous
  7. Last Quarter
  8. Waning Crescent

Website Artiest
GUY SWEENS
Onze Noorderbuur Guy Sweens werd geboren in het zuidoosten van Nederland. Als kind was hij al geïnteresseerd in muziek, en luisterde zowel naar pop als klassiek. Op zijn zestiende, in 1986, ontdekte hij het hermixen van songs, zoals Ben Liebrand dat deed. Guy begon zelf te hermixen, maar in 1990 verlegde hij zijn horizon naar dance muziek. Drie jaar later verschoof hij zijn focus naar New Age. Tot 2000 componeerde hij zowel dance als New Age, om daarna bij New Age en World Fusion te blijven. Vijf jaar later werd hij professioneel componist & producer. Hij won de "MG Music New Talent Competition" en tekende bij het MG label. Zijn eerste album volgde al gauw, waarna nog meer releases uitgebracht werden. Zijn nieuwste conceptalbum staat volledig in het teken van de Maan. Daarover zegt hij: “Wanneer de nachtelijke hemel helder is, is het verbluffend en inspirerend om de volle maan te bekijken. Als dichtstbijzijnde hemellichaam heeft de Maan op verschillende manieren een grote invloed op ons leven, op natuurlijke cycli, op de omgeving en op dieren. De Maan straalt zelf geen licht uit, maar reflecteert dat van de Zon. Zo beïnvloed ze onze perceptie van de realiteit, die ons karakter en persoonlijkheid vormt. Er zijn 8 maanfases, die allemaal hun eigen karakteristieken en invloeden op onze planeet hebben. Elke fase duurt ongeveer 3 dagen 1/2 , wanneer de Maan ongeveer 45 graden vooruitgaat. Aldus componeerde ik 8 tracks, en elke track staat voor een specifieke Maanfase.” Guy componeerde, arrangeerde, produceerde, mixte en nam alle tracks zelf op. Hij gebruikte daarbij zowel akoestische als elektronische instrumenten. De ‘New Moon’ opent met vogels die fluiten, en Guy speelt piano op een bedje van synthesizer. De muziek klinkt melodieus en ontspannend. En dat geldt voor de ganse CD. Als u dus deze magische reis wil ervaren, schaf u dan dit mooie album aan. U kan er tevens op mediteren. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​If you want to experience this magical journey, buy this nice CD. You can also meditate on it.
0 Opmerkingen

ANDREW KINSELLA: STAR CHILD – COSMIC DAWN II

26/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Nebula
  2. Born Of Light
  3. Star Child
  4. Vortex
  5. Dark Matter
  6. Emerging
  7. Ascending
  8. Higher Orbit
  9. Solar Logos

Website Artiest
ANDREW KINSELLA
New Age muzikant Andrew Kinsella componeert atmosferische, helende muziek, die zowel ontspannend als creatief overkomt. Zijn sound is geworteld in het mysterieuze, waarbij hij de vele thema’s van het spirituele leven van onze Aarde verkent. Andrew maakt deel uit van de groep “Age of Echoes”, en creëert aldus muziek sinds 1996. Enkele jaren geleden releaste hij het album ‘Cosmic Dawn’, dat geïnspireerd is op het concept van “Solar Logos”, ofwel de ziel van een ster. Hij zet de levensreis van een ster om in muziek, van bij de geboorte in een nevel, via zijn eerste, komische ademhaling tot een bewust wezen, en dat gedurende eons. Nu de opvolger ervan uitgebracht. En weerom symboliseert de muziek een baken van hoop en universele liefde in de uitgestrektheid van de ruimte, die ons allen omringt. Dit album werd uitgebracht op het Medwyn Goodall label, ofwel MG Music. Andrew componeerde, arrangeerde, speelde, nam op, mixte en masterde alle 9 tracks zelf. Synthesizer klanktapijten die je meenemen op een kosmische trip, waarbij de mystiek van “deep space” je lokt. Een aanrader voor wie wil mediteren over de oneindigheid van de ruimte, en het nucleair vuurwerk in het binnenste van sterren.

Patrick Van de Wiele 
Foto
​Recommended to those who want to meditate on the vastness of space, and the nuclear fusion inside stars. 
0 Opmerkingen

EVENT HORIZON JAZZ QUARTET: EVENT HORIZON

25/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Chelsea Playground
  2. Guess Not
  3. Escher Drive
  4. Dark Waltz When Sadness Comes
  5. Black Samba
  6. Event Horizon
  7. Great, There Is No Love
  8. Evening Mist
  9. Last Blue Jay
  10. Strut
  11. We Would Love To Have You

Website Artiest
EVENT HORIZON JAZZ QUARTET
Het Event Horizon Jazz Quartet uit Chicago brengt hierbij zijn debuutalbum uit. Het kwartet bestaat uit 4 van de beste jazzmuzikanten die de Windy City te bieden heeft, en dat zijn Jim Kaczmarek op sax en fluit, Scott Mertens op keyboards, Donn Desanto op bas, en Rick Vitek op drums. Ze zijn alle vaste waarden op de jazzscène in Chicago, spelen verschillende muziekstijlen, maar zijn steeds geworteld in jazz. Alle vier geven ze tevens muziekles. Kaczmarek zei: “We are on a journey to discover the best ways for us to share our love of music and the universe through sound. Our residency at Hackney’s in Palos Park has given us the opportunity to allow our music to grow organically as we learn more about it. We now invite you to help us with this as live music is a conversation.” Voor dit debuut componeerden Kaczmarek en Mertens alle tracks. De titel van het album verwijst naar de waarnemingshorizon van een zwart gat in de ruimte, een “point of no return” als het ware. Met ‘Chelsea Playground’ wordt aangevangen, dat evolueert naar een swingnummer met veel energie. ‘Guess Not’ gaat over een afgebroken liefdesrelatie, en ‘Escher Drive’, met zijn wisselingen, verwijst uiteraard naar de beroemde schilder M.C. Escher. ‘Dark Waltz When Sadness Comes’ is dan weer geënt op het werk van Coltrane. ‘Black Samba’ brengt ons naar Brazilië, waarna de titeltrack gestalte geeft aan Kaczmarek’s voorliefde voor fysica en astronomie. ‘Great, There Is No Love’ is hun versie van de standaard ‘There Is No Greater Love’, gevolgd door de wals ‘Evening Mist’. ‘The Last Blue Jay’ klinkt melancholisch, waarna ‘Strut’ drijft op een sterke baslijn. En met de Latin jazz van ‘We Would Love To Have You’ wordt geëindigd. Een brede waaier aan jazzstijlen dus!

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This debut album brings a wide variety of jazz musical styles!
0 Opmerkingen

MADD SCIENTIST: NEW DAY

25/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Foreign Life
  2. Madd Krazy
  3. Take Flight
  4. You Nasty
  5. Grinding Me (Gucci Girl)
  6. And I
  7. Pause
  8. Grinding Me (Gucci Girl) Remix

Website Artiest
MADD SCIENTIST
Songwriter, artiest, producer en Dj Madd Scientist produceert hiphop, reggaeton, dancehall en deep house muziek. Hij spendeerde jaren als MC en promotor in verscheidene nachtclubs in downtown Long Beach, en evolueerde in 2016 met zijn debuut EP ‘Mass Appeal’ naar artiest en Dj. Sindsdien voelt hij zich verbonden met nachtclubmuziek, en dat bewijst hij op deze nieuwe EP. Dit is ondertussen zijn 4de studiorelease, en tot zijn muzikale invloeden behoren A Tribe Called Quest, Redman, Method Man, Erik Serman, Calvin Harris, Lil Wayne, en Lil Jon. Opener ‘Foreign Life’ is triphop in een downtempo, waarna ‘Madd Krazy’ voor melodieuze hiphop staat. Dat geldt tevens voor ‘Take Flight’ en de rest van deze EP. Madd Scientist zegt dat deze muziek bedoeld is voor mensen die houden van nachtclubs en een VIP behandeling. Verder wil hij overal ter wereld in nachtclubs optreden, en een vaste stek in Las Vegas hebben. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​Hip hop music for people who love night clubs and like a VIP treatment. 
0 Opmerkingen

Al Basile: Last Hand

25/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
​Tracks:
  1. It Ain’t Broke
  2. Invisible Man
  3. Don’t Toy With Me
  4. What Would You Be Doing?
  5. I Could Get Used To This
  6. Don’t
  7. After I’m Gone
  8. The Problem Is Me
  9. Second Wind
  10. Closer To The Bone
  11. Time Heals Nothing
 
Website Artiest
Al Basile
 

​De Blues Music Award genomineerde singer-songwriter/kornettist Al Basile kondigt zijn nieuwe album ‘Last Hand’ aan op zijn eigen label Sweetspot Records. Hij werd geboren in Haverhill, Massachusetts, aan de noordkust van Boston, en was de eerste die een masterdiploma behaalde aan het schrijfprogramma van Brown University. Basile was ook de eerste trompettist bij de populaire band Roomful of Blues in het midden van de jaren zeventig. Hij doceerde ook 25 jaar lang Engels, muziek en natuurkunde op een particuliere middelbare school in Rhode Island, voordat hij zich in 2005 fulltime aan muziek en poëzie wijdde. Zijn eerdere albumreleases hebben haast consequent de top 20 van de Living Blues- hitlijsten gehaald. Hij werd liefst acht keer genomineerd voor een BMA als Beste Hoornspeler. Zijn release ‘Mid-Century Modern’ uit 2016,  werd genomineerd als Best Contemporary Blues Album. Zijn nummers zijn gecoverd door Ruth Brown, Johnny Rawls en de Knickerbocker All Stars. Al Basile (zang en kornet) wordt op zijn nieuwe schijf vergezeld door een schaars trio van Bruce Bears op keyboards, Brad Hallen op bas en drummer Mark Teixeira, die het album een ‘​​late night, after-hours groove’ meegeven die comfortabel tussen blues en jazz ligt. ‘Last Hand’ werd geproduceerd door Al Basile en opgenomen door Jack Gauthier in Lakewest Studios in West Greenwich, Rhode Island. Van het jazzy ‘It Ain’t Broke’ gaat het naar het piano begeesterde ‘Invisible Man’ en ‘Don’t Toy With Me’ met zijn borrelende baslijnen en Al’s innemende vocalen. Met ‘What Would You Be Doing?’ en het Hammond gemotiveerde ‘I Could Get Used To This’ trekken we de blues wereld in. Hij profileert zich als volwaardig crooner in nummers als ‘Don’t’, het emotionele poëtische ‘After I’m Gone’ en heeft hij enige zelfkennis in ‘The Problem Is Me’. Van de bluesy ballades ‘Second Wind’ en ‘Closer To The Bone’ gaat het naar het jazz afsluitende ‘Time Heals Nothing’, opgesmukt door Al Basile’s overheerlijke kornet. Knap!
 
Philip Verhaege
Foto
​The minimalist line-up gives just that extra musical space for Al’s vocals and cornet arrangements. An album with a late night, after-hours groove that is comfortably between blues and jazz.
0 Opmerkingen

Coco O’Connor: When I Was Your World

25/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Honey Bee
  2. White Horse
  3. When I Was Your World
  4. I Don’t Wanna Fight
  5. No Better Woman
  6. More Than Enough
  7. Mercy
  8. Something To Believe In
  9. Silver Queen
  10. Trophies, Tiaras and  I Love You
 
Website Artiest:
Coco O’Connor

​Knappe verschijning op hoes én een tot de verbeelding sprekende naam lieten mij besluiten de cd in de lader te steken.  Openingssong ‘Honey Bee’ ging er onmiddellijk in als zoete honing.  Het samenspel van akoestische gitaar/mandoline en Coco’s  soulvocals met refrein “I need someone to save me” overtuigden me een gevoelig talent te hebben aangeboord.  Een instant americana hit?  ‘White Horse’ legde nog meer de nadruk op dat samenspel en de harmonie van backing vocals van de Shoals Sisters (ooit gezongen bij Etta James).  Jammer om dan het album snel te zien afglijden naar mainstream (lees:vervelende)  alt country/americana nummers niet zelden gespeend van religieuze enmoederlijke invloeden.  Niks mis mee, doch ook niks spectaculair.  Gelukkig volgde naar het einde nog een jazzy getint ‘Silver Queen’ waarin Coco haar ademhaling perfect weet te beheersen voor de zanglijn.  Melancholisch eindigt ze met het folkie ‘Trophies, Tiara’s and I Love You’.
Coco O’conner werd in 2019 gelauwerd voor haar debuut EP uit 2015, jawel. Het vervolg was misschien ook beter een krachtige EP geworden in plaats van een middelmatig full album.
Als het troost of stimulans mag wezen, het album word je gratis opgestuurd indien je de Shipping&Handling kosten betaald: geen slechte deal. Op de website vind je hierover meer info.
 
Line-up:
Joshua Collier (Bass)
Coco O’Connor (Vocals, Acoustic Guitar)
Taylor O’Connor (Piano, B3 Organ, Wurlitzer, Mellotron)
Bill McDermott (Acoustic Guitar, Mandolin, Banjo)
Will McFarlane (Slide & Electric Guitar)
Will Rudder (Ac. & Electric Guitar)
Nate Sletner, Tommy Harden (Drums, Percussion)
The Shoals Sisters (Background Vocals)
 
Marino Serdons 
Foto
​Coco O’Connor has so much potential.  Opener ‘Honey Bee’ proves her exceptional singing talent.  High differentiated vocals and detailed fingerpicking guitar will evoke emotions.
0 Opmerkingen

AYRE RAYDE 4 LIFE: WHEN I GET YA

24/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Radio Version
  2. Radio Version with Rap
  3. Instrumental Version
  4. Extended Go-Go Version

Website Artiest
AYRE RAYDE 4 LIFE
Donald “Doc” Spencer begon op zijn zesde al drums te spelen. Zijn oudere broer Daryl volgde hem op vijftienjarige leeftijd in met bas. Spencer en zijn vrienden traden bij en de groep Funk, Funk and Smoke was geboren. Later veranderde die naam in Ayre Rayde. De band stamt uit District Heights & Capitol Heights uit Prince George’s County, Maryland. Spencer werd manager, bandleider enz. Dat was in 1979. Maar in 2011 overleed Spencer. Tijdens de voorbije jaren zijn er wat personeelswisselingen geweest. Nu kreeg ik ongevraagd deze EP met daarop 4 versies van dezelfde song ‘When I Get Ya’. Op de achterkant tel ik 13 bandleden. De radioversie opent, gevolgd door dezelfde track maar aangevuld met rap. De instrumentale versie daarop, waarna de uitgebreide ‘Go-Go version’ afsluit. Dit zou hun nieuwste release zijn, die uit vorig jaar stamt. Best leuk.

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This EP with 4 versions of the track ‘When I Get Ya’ sounds rather nice to me. 
0 Opmerkingen

PHAZE II: BACKTALK

24/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. By The Way
  2. Pieces To A Puzzle
  3. D’s Groove
  4. Ione’s Theme
  5. Me & You
  6. A Sunday Samba (con dos guitarras)
  7. Smooth As Silk
  8. Came Plugged Out
  9. Backtalk
  10. Constant Changes
  11. Patrick’s Theme
  12. Half Crazy
  13. Linda Mae
  14. I-5
  15. Musicians Interlude

Website Artiest
PHAZE II
Sinds 1997 is de contemporary jazzband Phaze II een vaste waarde in de regio van Washington DC. Ze werkten al samen met Regina Belle, El DeBarge, MeL’isa Morgan, Kenny Lattimore, Dwele’, Frank McComb, Conya Doss, Paul Taylor, Jackiem Joyner, Marcus Anderson, Lori Jenaire, Althea Renee, BK Jackson, Cindy Bradley, Bob Baldwin, Shelby Brown, Gail Jhonson, Tony Exum Jr, Lynn Fiddmont, Dee Lucas, Kevin Whalum en Lin Roundtree. De band bestaat uit 6 leden, en bracht in 2001 haar debuutalbum ‘Options’ uit. Vier jaar later wonnen ze de Capital Jazz Challenge Competition. Dit album dateert al uit 2004, en bevat 15 tracks. ‘By The Way’ opent al in een leuke, ontspannen mid-tempo sfeer, gevolgd door het funky ‘Pieces To A Puzzle’. ‘D’s Groove’ klinkt wat meer elektronisch, waarna de ballade ‘Ione’s Theme’ eraan komt. De R&B tune ‘Me & You’ wordt gezongen door Sha’, en ‘A Sunday Samba (con dos guitarras)’ brengt de Braziliaanse sfeer erin. Daarna opent ‘Smooth As Silk’ met een funky baslijn, en ‘Came Plugged Out’ bestaat enkel uit heel wat percussie. De titeltrack swingt funky, gevolgd door de rustige ballade ‘Constant Changes’, die gezongen wordt door Steve Perkins. ‘Patrick’s Theme’ is pure jazzfunk, terwijl ‘Half Crazy’ eerder rustig klinkt. De funk druipt af van ‘Linda Mae’, waarna ‘I-5’ weer jazzfunk brengt. Op ‘Musicians Interlude’ wordt afscheid genomen van de bandleden. Een leuke kennismaking met deze contemporary jazzband!

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This album is for me a nice introduction to this contemporary jazz band. 
0 Opmerkingen

Chick Willis: Things I Used To Do

24/8/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Lou's Place
  2. Please Don't Go
  3. Every Day Is A Good Day
  4. Come Back Home
  5. You Got The Devil In You
  6. The Things I Used To Do
  7. What You Got On Me
  8. One Eyed Woman
  9. Tin Pan Alley
  10. Big Fat Woman
  11. Four Wives Blues
  12. Voodoo Woman
  13. Doin' The Yang Thang
 
Website Artiest
Big Bear Records
 
​Robert Lee "Chick" Willis (24 september 1934 - 7 december 2013) werd geboren in Cabaniss, Moroe County, Georgia en is de neef van Chuck Willis. Hij won ooit een talentenjacht in de Magnolia Ballroom in Atlanta en realiseerde met ‘You're Mine’ een eerste single in 1956, op het label Ebb Records. Na de dood van Chuck in 1958, speelde Willis als sideman voor Elmore James en had enkele opnamen voor het label Atco. Zijn release ‘Stoop Down Baby Let Your Daddy See’ uit 1972 was een jukebox- hit, maar kreeg geen airplay wegens de seksueel expliciete inhoud.Nu presenteert Big Bear Records de release ‘Things I Used To Do’, een verzameling van dertien blues songs die werden geregistreerd tijdens een zeldzame doorreis van Chick in 1997 doorheen het VK. Samen met Tony Ashton op Hammond-orgel en piano, bassist Roger Inniss en drummer Sticky Wicket trok de 62-jarige Willis de Chipping Norton Studios in, gerund door Richard en Mike Vernon. De dertien nummers werden vastgelegd in één of twee takes, wat het live gebeuren alleen maar bevorderd. Swingende Chicago blues vinden we terug in de openingssong ‘Lou’s Place’, ‘Big Fat Woman’ en de 12-bar blues song ‘The Things I Used To Do’, origineel van Guitar Slim. En gaan we naar het zuiden en New Orleans voor ‘Every Day Is A Good Day’ en ‘You Got The Devil In You’, met die geaccordeerde piano-arrangementen. Emotionele ballades als ‘Please Don’t Go’, ‘Tin Pan Alley’ en ‘Come Back Home’ worden afgewisseld met swingende chapiters als ‘What You Got On Me’ en de instrumentale pianoboogie jam ‘Doin’ The Yang Thang’. Schitterende plaat die eindelijk van onder stof is gehaald…
 
Philip Verhaege
Foto
​The release ‘Things That I Used To Do’ is a beautiful record, wich has been finally been cleaned up..! This all is great Chicago blues, some New Orleans piano blues tunes and a few emotional ballads that should not be missing in the collection of any true blues lover. Briljant…!
0 Opmerkingen
<<Vorige

    Archives

    Juni 2025
    Mei 2025
    April 2025
    Maart 2025
    Februari 2025
    Januari 2025
    December 2024
    November 2024
    Oktober 2024
    September 2024
    Augustus 2024
    Juli 2024
    Juni 2024
    Mei 2024
    April 2024
    Maart 2024
    Februari 2024
    Januari 2024
    December 2023
    November 2023
    Oktober 2023
    September 2023
    Augustus 2023
    Juli 2023
    Juni 2023
    Mei 2023
    April 2023
    Maart 2023
    Februari 2023
    Januari 2023
    December 2022
    November 2022
    Oktober 2022
    September 2022
    Augustus 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Mei 2022
    April 2022
    Maart 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    April 2020
    Maart 2020
    Februari 2020
    Januari 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Mei 2019
    April 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Januari 2019
    December 2018
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    Augustus 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Mei 2015
    April 2015
    Maart 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014


    Categories

    Alles
    ?
    50's Ballades
    70's Rock
    80’s En 90’s Rock
    80’s En 90’s Rock
    80's Pop
    Acid Folk
    Acid Jazz
    Acid Rock
    Acoustic Blues
    Acoustic Folk
    Acoustic Guitar
    African Blues
    Afro
    Afro Beat
    Afrobilly
    Afro Blues
    Afro-Colombiaans
    Afro Funk
    Afrojazz
    Afro Rock
    Akoestisch
    Akoestische Folk
    Alt. Country
    Alternatieve Pop
    Alternative
    Alternative Folk
    Alternative Pop
    Alternative Rock
    Alternative Softrock
    Ambient
    Ambiente Jazz
    Americana
    Americana & Blues
    American Cowboy Music
    American Desert Music
    American Folk
    American Rock
    American Roots
    American Standards
    Amusement Music
    Arabic Jazz
    Artificial World Music
    Art Pop
    Art Rock
    Astral Dub
    Atmospheric Music
    Avant Garde
    Avant-garde
    Avant Garde Folk
    Avant Garde Jazz
    Avant-garde Jazz
    Aziatische Fusion
    Balkan
    Baroque Folk
    Beat
    Beatpop
    Bebop
    Belgische Hiphop
    Big Band
    Big Band Music
    Blanke Soul
    Blue Eyed Soul
    Bluegrass
    Blues
    Blues & Jazz
    Blues & Pop
    Blues Rock
    Blues Rock & Country Soul
    Boogie
    Boogie Punk
    Boogie Woogie
    Bop
    Bop ’n Roll.
    Boppin' Blues
    Bossa Jazz
    Bossa Nova
    Brasband Muziek
    Brazilectro
    Braziliaans
    Braziliaanse Jazz
    Brit Pop
    Cabaret
    Cajun
    Calypso
    Cash Tribute
    Celtic Folk
    Celtic Music
    Chanson
    Chicano Rock
    Chillout
    Christmas
    Christmas Music
    Christmas Rock & Roll
    Christmas Songs
    Cinematic
    Cinématic
    Classic
    Classic Progrock
    Classic Rock
    Classic Symphonic Rock
    Club Music
    Coldwave
    Comedy
    Comtemporary Jazz
    Contamporary Folk
    Contamporary Irish Folk
    Contemporary Blues
    Contemporary Country
    Contemporary Folk
    Contemporary Jazz
    Contemporary Pop
    Contemporary R&B
    Contemporary Rock
    Cool Jazz
    Counrry
    Country
    Country Blues
    Country Folk
    Country Jazz
    Country Noir
    Country Pop
    Country Rock
    Countryrock
    Countryrockabilly
    Country Soul
    Country & Western
    Cowpunk
    Crooner
    Crooners
    Crosover World Music
    Crossover
    Crossover Jazz
    Cumbia Beat
    Dance
    Dark Electronics
    Dark Wave
    Deep Funk
    Dessert Blues
    Deutsch-Rock
    Dialectische Rock
    Disco
    Dixieland
    Dixiemusic
    DIY
    Doo Wop
    Doo-wop
    Droompop
    Dub
    Dubstep
    Duitse Rock 'n Roll
    Early Rock 'n Roll
    Easy Listening
    Electro
    Electro African Folk
    Electro Jazz
    Electronica
    Electronic Chill-out
    Electronic Cinématic Pop
    Electronic Etnic World
    Electronic Music
    Electronic Pop
    Electro Pop
    Electro Punk
    Electrorock
    Elektronisch
    Elektro-swing
    Eperimental Music
    Ethno
    Exotica
    Experimental Jazz
    Experimental Music
    Experimentele Chanson
    Fifties Pop
    Fiftys Rock & Roll
    FILM MUSIC
    Filmmuziek
    Folk
    Folk/Americana
    Folk Blues
    Folk Pop
    Folkpop
    Folkpoptronica
    Folk Rock
    Folky Pop
    Franse Chanson
    Franse Chanson/singer Songwriter
    Franse Chanson/singer-songwriter
    Free Jazz
    Free Jazz
    Funk
    Funk & Soul
    Funky Blues
    Fusion
    Fusion Rock
    Fuzrock
    Garage Psych
    Garage Punk
    Garage Rock
    Gesproken Woord
    Glamrock
    Gospel
    Gospel Jazz
    Gothic
    Griekse Folk
    Grunge
    Guitar Music
    Gurls: Run Boy Run
    Gypsy
    Gypsybilly
    Gypsy Folkfolly
    Gypsy Jazz
    Hardcore Rap
    Hard Rock
    Hard Rock Blues
    Heavy Rock
    Hedendaagse Kleinkunst
    Highlife
    Hillbilly
    Hillbilly Rootsblues
    Hip Hop
    Honkabilly Blues
    Honky Tonk
    House
    House & Chill Out
    House & Chill-out
    House & Lounge
    Indie Folk
    Indie Pop
    Indie R&B
    Indie Rock
    Industrial
    Industrial Pop
    Instrumental
    Instrumentale Jazz
    Instrumental Folk
    Instrumental Surf
    Irish Folk
    Jazz
    Jazz Funk
    Jazzfunk
    Jazz Fusion
    Jazz Rock
    Jazzrock
    Jazz & Soul
    Jazz/Soul/Rock
    Jazzy Blues
    Jazzy Dub
    Jazzy Pop
    Jiddisch Blues
    Jive
    Jugband
    Jump
    Jump Blues
    Kazz
    Keltische Folk
    Kerstmis
    Kinderliedjes
    Klassiek
    Klassiek/jazz
    Kleinkunst
    Krautrock
    Latin
    Latin American Rock
    Latin Jazz
    Latin Pop
    Latin-soul
    Levenslied
    Licht Klassieke Pop
    Listening Songs
    Lo Fi Pop
    Lo-fi Pop
    Lounge
    Lounge & Chill-out
    Mathrock
    Medieval Rock
    Minimalistische Pop
    Mod
    Modern Country
    Modern Folk
    Modern Jazz
    Motown
    Musical Storytelling
    Nederlandstalig
    Nederlandtalige Blues
    Neo Funk
    Neoklassiek
    Neo Progrock
    Neo-Progrock
    Neo Soul
    New Age
    New Age & Solo Piano
    New Country
    New Orleans
    New Orleans R&B
    New Soul
    New Wave
    Noise
    Nordic Folk
    Northern Soul
    Nuevo Flamenco
    Nu Jazz
    Nu-Jazz
    Oldies
    Old School Country
    Old School Psychobilly
    Old School Rhythm And Blues
    Old School Soul
    Old Time Fiddle Music
    Opera
    Outlaw Country
    Percussion
    Philly Soul
    Piano Music
    Piano Solo
    Poetic Pop
    Poëzie
    Pop
    Popcorn
    Pop Punk
    Poprock
    Post Industrial
    Post Jazz
    Post Punk
    Post Rock
    Post Soul
    Power Blues
    Power Pop
    Power Rock
    Presley Ballades
    Prog
    Prog Folk
    Progressieve Muziek
    Progressive Jazz
    Progressive Pop
    Progressive Rock
    Prog Rock
    Protest Songs
    Psychadilic Electro
    Psychedelic
    Psychedelic Rock
    Psychobilly
    Psych Rock
    Psych-Rock
    Punk
    Punk-a-billy
    Punk Rock
    Punkrock
    RaB
    Radio Play
    Ragtime
    Rap
    R&B
    Rebekah Eden
    Reggae
    Retro Pop
    Rhythm And Blues
    Rhythm & Blues
    Rhythm ‘n’ Blues
    Rhythm ‘n’ Blues
    Riock
    Roch Lockyer: When Frank Met Django
    Rock
    Rockabilly
    Rock And Roll
    Rocking Southern Soul
    Rockin' Soul
    Rock 'n Roll
    Rock Opera
    Rock & Roll
    Roots
    Rootspop
    Roots Rock
    Rootsrock/bluesrock
    Rustieke Rockabilly
    Sacrale Muziek
    Samba Jazz
    Scandicana
    Seventies West Coast Pop
    Shuffles
    Singer Songwriter
    Singer-songwriter
    Sixties Beat
    Sixties Girls
    Sixties Pop
    Sixties Sound
    Ska
    Skiffle
    Smooth Jazz
    Smooth Soul
    Soft Pop
    Soft Rock
    Solo Piano
    Soul
    Soul & Blues
    Soul & Blues
    Soul Blues
    Soulful House
    Soul & Funk
    Soul & Jazz
    Soul Jazz
    Souljazz
    Soul Pop
    Soulrock
    Soundtracks
    Southern Folkrock
    Southern R&B
    Southern Rock
    Southern Soul
    Space Rock
    Spaghetti Rock
    Spoken Word
    Spych Rock
    Stoner
    Stories
    String Pop
    Sunshine Pop
    Surf
    Surf Punk
    Swamp
    Swamp Blues
    Swanabilly
    Swing
    Swingende Rhythm & Blues
    Swingende Rock
    Swing Jazz
    Symphonic Pop
    Symphonic Rock
    Synthesizer
    Synth Pop
    Synth-Pop
    Synth Prog
    Synth Rock
    Synth Wave
    Tango
    Taraab
    Techno
    Texas Country
    Texas Honky Tonk
    Tex Mex
    Tex-Mex
    Traditional
    Traditional Country
    Traditional Folk
    TRANCE
    Tribal
    Triphop
    Tropische Funk
    Twist
    Uke-Billy
    Underground
    Urban Folk
    Urban Jazz
    Urban Pop
    Vaudeville
    Vietnamese Folk
    Vintage Country
    Vintage Jazz
    Vocals
    Voodoo Blues
    Wereldmuziek
    West Coast Blues
    West Coast Pop
    West Coast Rock
    Western Swing
    Witch House Electronics
    Woestijn Blues
    World Bluesrock
    World Country
    World Mus
    World Music
    Worldmusic
    World Pop
    Yacht Soul
    Zydeco


A WOODLAND HILLCREST PROMOTION PRODUCTION  I  KEYS AND CHORDS 2001 - 2025

  • HOME
  • MUSIC NEWS
  • ALL CONCERT REPORTS
  • CD REVIEWS 2025
  • VINYL REVIEWS 2025
  • BOOK REVIEWS
  • INTERVIEWS / ARTICLES
  • COMING EVENTS
  • CONTACT PAGE
  • DISCLAIMER / COPYRIGHT POLICY