KEYS AND CHORDS
  • HOME
  • MUSIC NEWS
  • ALL CONCERT REPORTS
  • CD REVIEWS 2025
  • VINYL REVIEWS 2025
  • BOOK REVIEWS
  • INTERVIEWS / ARTICLES
  • COMING EVENTS
  • CONTACT PAGE
  • DISCLAIMER / COPYRIGHT POLICY

  CD & vinyl   REVIEW BLOG

Beauwater: ‘Who Works For Two?’

31/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Who Works For Who?
  2. Flavour of The Week
  3. The New Disease
  4. The Real McCoy
  5. Tonight She’s Gonna Burn
  6. Long Way Down
  7. Nodding Off
  8. The Broken Man Behind The Wheel
  9. Poison
  10. One Way Out
 
Website Artiest
Beauwater

Geïnspireerd door de hedendaagse en toenmalige blues rockpioniers werd de band Beauwater opgericht in 2008 in St. John’s. Het is de hoofdstad en grootste stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad ligt in het oosten van het schiereiland Avalon aan de Atlantische kust van het eiland Newfoundland in Canada. In die korte tijdspanne hebben ze een veelzijdige sound en heuse fanbase opgebouwd. Zanger/gitarist Jonathon Reid, Greg Newhook (bas) en drummer Mike Maddox houden nu hun derde studioalbum 'Who Works For Who?' onder de doopvond. Het is een nazaat van de release ‘Lovers, Fools & Kings’ uit 2016, die bedolven werd onder heel wat lovende kritieken en bekroond werd met een 2017 ECMA voor Blues Recording of The Year  én het succesvolle ‘It Only Took Us A Decade’ van afgelopen jaar. De nieuwe worp ‘Who Works For Two?’ bevat tien nummers en heeft met Kelly Hoppe -van de band Big Sugar- op harmonica, Chris Harnett (saxofoon), trompettist Terry Campbell en producer Chris Kirby op keys enkele opmerkelijke gastmusici. De basis blijft stevig bluesrock, al aromatiseert de band heel wat nummers met diepe bluestunes. De titeltrack is meteen een knaller van een rocksong. De dans is ingezet, en ook de Texas shuffle ‘Flavour of The Week’ past perfect in dit rijtje. De tracks ‘The Real McCoy’ en ‘Nodding Off’ zijn dan weer met een vette knipoog naar de Chicago blues sound. Diversiteit en contrasteren doet deze release vooral met het funky ‘Long Way Down’ en ‘The Broken Man Behind The Wheel’, met zijn jazzy swing feeling. En ook de bluesrocker ‘Poison’ is allerminst een vergiftigd geschenk. Replay please..!
 
Philip Verhaege 
Foto
​Inspired by the current and formerblues-rock pioneers, the band Beauwater was founded in 2008 in St. John's, Canada. And in that short span of time they have built up a versatile sound and fan base. Singer / guitarist Jonathon Reid, Greg Newhook (bass) and drummer Mike Maddox are now holding their third studio album 'Who Works For Who?' under the baptismal found. The basis remains solid blues rock, although the band aromatizes many songs with deep bluestunes. T The title track is an instant blast of a rock song. The dance is deployes…!
0 Opmerkingen

SAMANTHA MARTIN & DELTA SUGAR: THE RECKLESS ONE

30/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Love Is All Around
  2. Don’t Have to Be
  3. Meet Me in the Morning
  4. Loving You Is Easy
  5. One Heartbreak
  6. I’ve Got a Feeling
  7. Sacrifice
  8. So I Always Know
  9. Pass Me By
  10. Better to Have Never
  11. All that I Am
  12. Who Do You

Website Artiest
SAMANTHA MARTIN
We worden dagelijks om de oren geslagen met (bijna altijd) negatieve berichten over de Corona pandemie, maar in bepaalde opzichten heeft die ook een positief resultaat opgeleverd. Neem nu deze nieuwe cd van de Canadese band Samantha Martin & Delta Sugar. Het is de opvolger tot hun voor een Juno Award genomineerde ‘Run to Me’ uit 2018. Samantha schreef of schreef mee aan 11 van de 12 tracks op het nieuwe album. Haar debuut ‘Fade’ was een EP uit 2004, maar 4 jaar later volgde het full album ‘Back Home’. In 2012 besliste ze dan om deze op gospel en soul gebaseerde band op te richten. Hun debuut ‘Send the Nightingale’ stamt dan weer uit 2015, waarbij Samantha zich opwerpt als leadzangeres, songwriter, en centraal punt binnen de groep. Toch is ze vooral bekend in blues middens, alhoewel in haar sound de verschillende genres van het zuiden van de USA samen komen, zoals soul, gospel en blues. En dat hoor je duidelijk van bij de opener ‘Love Is All Around’, met een doorleefde soulstem en een blazerssectie die doet denken aan Stax. Daarna volgt de eerste single, ‘Don’t Have to Be’ en die is meer uptempo, waarbij het orgel op de achtergrond doet denken aan Booker T. ‘Meet Me in the Morning’ is de enige cover, eentje van Bob Dylan, maar dan in een souljasje gegoten. ‘Loving You Is Easy’ is een mid-tempo song, waarop Samantha ook weer krachtig uithaalt, gevolgd door de soulballades ‘One Heartbreak’ en ‘I’ve Got a Feeling’, waarmee ik haar zou plaatsen naast Mavis Staples en Candi Staton. Het door de “Wall of Sound” geïnspireerde ‘Sacrifice’ is de volgende track, waarna ‘So I Always Know’ me doet teruggrijpen naar Otis Redding. Dat geldt tevens voor het opgepepte ‘Pass Me By’, dat doet herinneren aan de “girl groups” uit de sixties. Op ‘Better to Have Never’ schuurt haar stem ietwat, terwijl ‘All that I Am’ eerder in de stijl van The Emotions uit de seventies klinkt. Maar afsluiter ‘Who Do You’ is ook weer zo’n onvervalste soulklassieker. Deze southern soul is voor mij een echte ontdekking van een sound waarvan ik dacht dat die uitgestorven was. Live moet dit een festijn zijn! Ten zeerste aanbevolen!

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This new album with southern soul is for me a real discovery. I thought that this sound had gone forever. This must be also great to hear in a live setting! Highly recommended! 
0 Opmerkingen

THE JUSTIN ROTHBERG GROUP: HURRICANE MOUSE

29/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Hurricane Mouse
  2. G Sus
  3. Piece of Mind
  4. Hotel Show Repeat
  5. Bad Apple
  6. South Beach Banjo
  7. Tom G
  8. Green Room
  9. Beach on Christmas
  10. Old Gift Card
  11. The Lay Off Song
  12. Hot Dog Ranch

Website Artiest
THE JUSTIN ROTHBERG GROUP
De veelzijdige en inventieve gitarist Justin Rothberg is een onbekende voor mij. De afgelopen 15 jaar trad hij overal op met zijn kwintet. Dat gezelschap bestaat naast Justin uit saxman Todd Groves, bassist Jon Price, drummer Hiroyuki Matsuura en percussionist Andy O’neill. Hun sound is originele, instrumentale muziek, die geworteld is in jazz, maar openstaat voor funk, rock en wereldmuziek. Justin behaalde zijn Bachelor in muziek aan het City College in New York, heeft rondgetoerd met Petula Clark, samengewerkt met Taylor Dayne, de King Django Band, The Rocksteady 7, en is op een aantal Broadway albums te gast. Voor hun derde release componeerde hij alle 12 tracks zelf, en opent met de jazzrock van de ritmische titeltrack. ‘G Sus’ is meer mid-tempo, gevolgd door het atmosferische ‘Piece of Mind’. ‘Hotel Show Repeat’ drijft op een funky bas, waarna ‘Bad Apple’ op een reggaeritme voortborduurt. Swingende blues komt er met ‘South Beach Banjo’, gevolgd door het mid-tempo van ‘Tom G’. ‘Green Room’ stuwt voorwaarts, terwijl ‘Beach on Christmas’ ook weer wat naar reggae neigt. ‘Old Gift Card’ klinkt heel funky, en dat doet ‘The Lay Off Song’ ook. Met het aanstekelijke ‘Hot Dog Ranch’ wordt afgesloten. Dit album zal zowel jazz als jazzfunk liefhebbers kunnen bekoren. Het laat Justin perfect horen als gitarist en bandleider. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This album will appeal to jazz as well as to jazz funk lovers. It shows Justin perfect as guitarist and bandleader. 
0 Opmerkingen

SIMONE KOPMAJER: CHRISTMAS

29/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Santa Baby  
  2. Jingle Bells 
  3. Leise rieselt der Schnee  
  4. Baby, It´s Cold Outside   
  5. Christmas Time Is Here     
  6. The Most Wonderful Time 
  7. Have Yourself a Merry Little Christmas  
  8. Es wird scho glei dumpa  
  9. Driving Home for Christmas 
  10. The Christmas Song  
  11. Feliz Navidad 
  12. My Grown-Up Christmas List 
  13. White Christmas 
  14. Oh Heiland, reiß die Himmel auf    
  15. Is Finsta draußt 
  16. Silent Night / Stille Nacht 

Website Artiest
SIMONE KOPMAJER
Alhoewel Kerstmis dan al voorbij mag zijn, ontving ik alsnog deze nieuwe release van de Oostenrijkse zangeres Simone Kopmajer. Tien jaar geleden bracht ze haar eerste album in de USA op de markt, maar Simone zingt al van kindsbeen af. Ze kreeg haar muzikale training in Gratz. Nu koos ze voor een album met 16 Kerstklassiekers van overal ter wereld in een jazz & folk arrangement. Daarbij wordt ze bijgestaan door John di Martino (piano), Boris Kozlow (bas), Reinhardt Winkler (drums), Aaron Heick (sax, klarinet), Terry Myers (tenor sax), Dominik Fuss (trompet), Geri Schuller (piano, Hammond B3), Beate Wiesinger (bas), Florian Fuss (sax), Georg Stepanek (bassoon), Lukas Ganster (dulcimer), Heinz Steinbauer (diatonische accordeon), Stefanie Sommerhofer, Melanie Unger, Katrin Kanya, Tini Kainrath (achtergrondzang). Simone opent met het sensuele ‘Santa Baby’, waarna het klassieke, opgewekte ‘Jingle Bells’ volgt, waarop ze tevens scat. Op het Duitstalige ‘Leise rieselt der Schnee’ krijgt ze hulp van The Schick Sisters, gevolgd door ‘Baby, It´s Cold Outside’, een duet met Viktor Gernot. ‘Christmas Time Is Here’ krijgt een warm arrangement, waarna ‘The Most Wonderful Time’ een originele compositie van haar is, waarop ze bijgestaan wordt door Anna Catharina. Daarop volgen klassieker ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’, en het Duitstalige ‘Es wird scho glei dumpa’ samen met Ina Regen. Een trage cover van Chris Rea’s ‘Driving Home for Christmas’ is de volgende track, waarna klassieker ‘The Christmas Song’ als duet met Allan Haris volgt. Het Spaanstalige ‘Feliz Navidad’ wordt zowaar een bossa nova, gevolgd door het recentere ‘My Grown-Up Christmas List’. De klassieker bij uitstek ‘White Christmas’ wordt opgewekt neergezet, waarna het Duitstalige ‘Oh Heiland, reiß die Himmel auf’ met Willi Resetarits volgt. Nog meer van dat met het jazzy ‘Is Finsta draußt’, waarna ‘Silent Night / Stille Nacht’ zowel in het Engels als in het Duits afsluit. Simone weet de magie van Kerstmis goed te vatten en deze cd is dan ook om van te smullen! 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​Simone Kopmajer knows how to capture the magic of Christmas with this album full of Christmas joy. This is an album that I recommend!
0 Opmerkingen

Fancy: The Complete Recordings

29/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
Details album
Tracks
DISC ONE:
Wild Thing (1st LP)
1. Wild Thing
2. Love For Sale
3. Move On
4. I Don’t Need Your Love
5. One Night
6. Touch Me
7. U.S. Surprise
8. Between The Devil And Me
9. I’m A Woman
10. Feel Good
Bonus Tracks
11. Fancy (B-Side)
12. Bluebird (B-Side)
13. Sidewinder (Previously Unreleased New Recording)

Disc Two:
Something To Remember (2nd LP)
1. She’s Ridin’ The Rock Machine
2. I Was Made To Love Him
3. You’ve Been In Love Too Long
4. Something To Remember
5. Everybody’s Cryin’ Mercy
6. The Tour Song
7. Stop

Bonus Tracks
8. Music Maker (A-Side)
9. I Was Made To Love Him (Short Version)
10. She’s Ridin’ The Rock Machine (Single Version)
11. She’s Ridin’ The Rock Machine Pt 2 (B-Side)
12. Driving Home (Previously Unreleased New Recording)

Disc Three:
Let’s Go On Somewhere
1. The Tour Song
2. She’s Ridin’ The Rock Machine
3. Everybody’s Cryin’ Mercy
4. I Was Made To Love Him
5. Love For Sale
6. Radio Interview WLYX, Memphis, USA
Tracks 1-5 Previously unreleased live recordings at Ronnie Scott’s Club, Soho, London, 26th June 1975
​
Website artiesten
www.mikehurst.co.uk
https://rayfenwick.com
www.mofoster.com
Als u zich de Britse groep Fancy nog herinnert, dan is dat misschien omdat ze in 1973 in de US een onverwachte hit scoorden met ‘Wild Thing’. Die single was feitelijk niet meer dan een studioproject, maar het overzeese succes leidde tot de oprichting van een echte groep. Van het een komt het ander, lees: een tournee, een LP, nog een hit, nog een tournee en nog een LP. En toen, in 1975, was het liedje uit. Misschien kent u de groep ook omdat basgitarist Mo Foster (Affinity, Nucleus, Michael Schenker) en gitarist Ray Fenwick (Tee Set, After Tea, Spencer Davis) er deel van uitmaakten.
Hoe dan ook, de groep was zwaar geïnspireerd door het toenmalige geluid van Stevie Wonder, maar ook door de aankomende disco en populaire funk, dus veel ritme, hopen bas en nog niet weinig herhaling. Daar gooiden ze nog een hoop eenvoudige seventies rock bovenop. Noem het voor mijn part glam rock. Die mix werkt zeker op ‘Wild Thing’ (gehijgd door een vrouw), maar ook op de rock-met-blazers van ‘Move On’ en ‘I’m A Woman’ van Leiber-Stoller. Het werkt echter helemaal niet op een nummer als ‘One Night’ (gedenk Elvis). Je kan wel alles arrangeren, maar sommige composities zitten strakker aan een genre vast dan andere. De tweede hit, ‘Toch Me’, is zo’n typisch seventies nummer dat nu hopeloos ouderwets klinkt. Gary Glitter zou beter gedaan hebben. Eigenlijk vind ik de groep op zijn best op hun tweede album, toen ze hun commerciële funk en discogedoe in de richting van jazz, soul en blues draaiden, zo bijvoorbeeld ‘ I Was Made TO Love en ‘Everybody’s Cryin’ Mercy’ van Mose Allison. Dan klinken ze authentiek en geïnteresseerd en komt het talent boven.
Deze verzameling van Cherry Red bevat alle gekende opnames, inclusief een live-optreden in Ronnie Scott’s (het geluid is niet té) en een interview voor een Amerikaans radiostation. De meeste nummers werden gepend door producer Mike Hurst en Ray Fenwick.  Als bonus krijg je een nieuw nummer van Fenwick en één van Foster. Laatstgenoemde vertelt het hele verhaal in het aardig geïllustreerde boekje van 20 pp. 
Uittreksels kan je beluisteren in ‘Rock On’ op woensdag 30 december op www.radio68.be

​Eddy Bonte 
Foto
​You may remember UK band Fancy because they had a top ten hit with ‘Wild Thing’ in 1973. That’s In the US, where they were really popular for a few years. Also, you may remember them because Ray Fenwick (Tee Set, After Tea, Spencer Davis) and Mo Foster (Affinity, Nucleus, Michael Schenker) were the core of the band, the former writing most songs with producer Mike Hurst. Fancy produced a mixture of Stevie Wonder, basic seventies rock and funk, which is sometimes labelled as ‘glam rock’. This mixture works rather well with tunes like ‘Wild Thing’, a new song like ‘Move On’ (Mike Hurst / Ray Fenwick) and even Leiber & Stoller’s ‘I’m A Woman’. It does not work  properly at all on ‘One Night’ (don’t try beating Elvis), whereas other self-written tunes such as ‘Touch Me’ (their second hit) sound entirely outdated. The band is at its best on the second album, when they were turning towards a jazz-blues-soul feel, e.g. ‘Bluebird’ (released a Ray Fenwick & Fancy), Stevie Wonder’s ‘ I Was Made To Love Him’ (Fancy had a female singer) and Mose Allison’s ‘Everybody’s Cryin’ Mercy’. This approach allowed them to show the talent on board, but didn’t yield any commercial success. After the usual ‘smash hit – tour - LP- another hit - second LP’ carrousel, the group called it a day in 1975.
This re-mastered re-release by Cherry Red (3cds) comprises all their recordings, including an unreleased live set at Ronnie Scott’s (of average sound quality), plus an unreleased radio interview. Bonuses are a new song by Fenwick and one by Foster.
The story is told in a nicely illustrated 20-page booklet. Radio 68  (www.radio68.be)  plays excerpts in ‘Rock On’ on Wednesday 30 December. 
0 Opmerkingen

MARYLÈNE CORRO: FLAVOUR

28/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Flavour
  2. Little Girl
  3. Le coeur léger
  4. You Fly
  5. Not in My Name

Website Artiest
MARYLÈNE CORRO
De Belgisch-Chileense zangeres Marylène Corro is al van kleins af aan artistiek ingesteld. Ze volgt al jong dans-, piano en theaterlessen, en vooral de Franse chanson begeestert haar. Toch beslist ze in 2005 om rechten te gaan studeren, want ze wil als advocate de kansarmen verdedigen. Terwijl zit ze in verschillende rock en bluesgroepen en studeert aan de "Cours Florent" in Parijs. In 2010 kiest ze voor Antwerpen, en gaat er studeren aan de "Jazz Studio". En in Italië heeft ze de kans om deel te nemen aan de "Umbria jazz festival clinics", georganiseerd door het internationaal bekende Berklee College of Music. Een jaar later begint ze haar stage als advocate en zingt tegelijkertijd in Acoustic Association, een akoestisch jazzy-bluesproject. Ook richt ze de band WHAT THE FUNK! op. Maar de lust om te reizen doet haar in 2015 kiezen om Noord en Zuid-Amerika te doorkruisen. Terug in België slaagt ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel voor jazzzang. En in 2018 neemt ze deel aan ‘The Voice of Belgium’. Tegelijkertijd blijft ze actief in jazzbands en Franse chanson. Ook start ze samen met Stéphane Mercier (altsax, fluit), Joel Rabesolo (gitaar), Thibault Dille (keyboard), Fil Caporali (bas) en Toine Cnockaert (drums) een nieuwe groep op. Dat leidt tot de eerste single ‘Flavour’ dit jaar, tegelijk de titelsong van deze EP. Daarop staan 5 originele composities, aanvangend met de titeltrack met een licht Braziliaanse toets. ‘Little Girl’ volgt daarop, waarna ze met de tweede single ‘Le coeur léger’ overschakelt naar het Frans. ‘You Fly’ klinkt nogal poëtisch, met een sax solo, waarna ‘Not in My Name’ afsluit in een bluesy sfeer. Een interessante EP, die je meeneemt op een poëtische reis. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​The debut EP of the Belgian-Chilean singer Marylène Corro contains 5 original tracks, that take you on a poetic journey, with English and French songs, situated in jazz and French chanson. 
0 Opmerkingen

JULIEN TASSIN TRIO: MOONDANCER

28/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Ouverture
  2. Slow Motion
  3. Blackout
  4. Fairy Tale/Lady blue
  5. La Nonna
  6. Rhodos
  7. Moondancer
  8. The Night Is Young

Website Artiest
JULIEN TASSIN
Onze landgenoot Julien Tassin uit Brussel is een gitarist die balanceert op de grens tussen jazz, blues, rock en filmmuziek. Twee jaar geleden debuteerde hij met zijn trio, dat naast hem bestaat uit Nicolas Thys (bas) en Dré Pallemaerts (drums), op het album ‘Sweet Tension’, waarna zijn soloplaat ‘Momentum’ volgde. En nu is er deze ‘Moondancer’, dat 8 originele composities telt. De eerste vijf nummers schreef Julien in een ruk, als een suite in verschillende delen. ‘Ouverture’ opent in een droomachtige sfeer, waarna ‘Slow Motion’ op dezelfde ingeslagen weg voortborduurt. ‘Blackout’ daarentegen rockt stevig met een blueskantje, gevolgd door de medley ‘Fairy Tale/Lady blue’, dat meteen het langste nummer op het album is. Op ‘La Nonna’ komt de bas meer uitgesproken naar voren, waarna we richting het Griekse eiland Rhodos vliegen. De titeltrack klinkt tegelijk bluesy en ook filmisch en afsluiter ‘The Night Is Young’ duurt ook weer langer dan 8 minuten. Tassin brengt hiermee een coherent album, dat ons meetrekt naar de grens tussen droom en werkelijkheid, waarop de tracks een uniform geheel vormen.

Patrick Van de Wiele 
Foto
​Tassin brings a coherent album, that pulls us to the frontier between dream and reality. And the tracks form a uniform total. Jazz with hints of blues, rock and film music. 
0 Opmerkingen

Geno Washington & The Ram Jam Band: Four Albums Plus …

27/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​Details album
Tracks

Disc One:
HAND CLAPPIN’ FOOT STOMPIN’ FUNKY-BUTT… LIVE!
  1. Philly Dog
  2. Ride Your Pony
  3. Up Tight (Everything’s Alright)
  4. (I’m A) Road Runner
  5. Hold On, I’m Comin’
  6. Don’t Fight It
  7. Land Of A Thousand Dances (Pt. 1)
  8. Land Of A Thousand Dances (Pt. 2)
  9. Respect
  10. Willy Nilly
  11. Get Down With It
  12. Michael (The Lover)
  13. Que Sera Sera
  14. You Don’t Know (Like I Know)

SHAKE A TAIL FEATHER
  1. Raise Your Hand
  2. You Got Me Hummin’
  3. Three Time Loser
  4. Tell It Like It Is
  5. Use Me
  6. Understanding
  7. Knock On Wood
  8. Bonie Moronie
  9. Never Like This Before
  10. I’m Your Puppet
  11. Who’s Foolin’ Who
  12. (I Gotta) Hold On To My Love

Disc Two:
HIPSTERS, FLIPSTERS, FINGER-POPPIN’ DADDIES!
  1. Herk’s Works
  2. Day Tripper
  3. I Can’t Turn You Loose
  4. You Left The Water Running
  5. In The Midnight Hour
  6. Hi-Heel Sneakers
  7. Shotgun
  8. Raise Your Hand
  9. Who’s Foolin’ Who
  10. Things Get Better
  11. It’s A Wonder
  12. She Shot A Hole In My Soul
  13. Wild Thing

RUNNING WILD
  1. I Take What I Want
  2. Knock On Wood
  3. Gimme A Little Sign
  4. Raise Your Hand
  5. Michael (The Lover)
  6. Que Sera Sera
  7. Rock Me Baby (Pt. 1)
  8. Rock Me Baby (Pt. 2)
  9. High Heel Sneakers
  10. Mary Ann
  11. I Get So Excited
  12. Holdin’ On With Both Hands
  13. Day Tripper
  14. Baby Come Back
  15. Jumpin’ Jack Flash
  16. I Got You Babe

Disc Three:
Bonus Tracks – A & B sides and E.P. tracks
  1. Water
  2. Hi! Hi! Hazel
  3. Beach Bash
  4. Que Sera Sera
  5. All I Need
  6. If You Knew
  7. Always
  8. Michael
  9. (I Gotta) Hold On To My Love
  10. I’ve Been Hurt By Love
  11. Tell It Like It Is
  12. Girl I Want To Marry You
  13. Different Strokes
  14. I Can’t Quit Her
  15. Put Out The Fire
  16. Bring It To Me Baby
  17. I Can’t Let You Go
  18. My Little Chickadee
  19. Seven Eleven
  20. Alison Please
  21. Each And Every Part Of Me
  22. Feeling So Good (S.K.O.O.B.Y. D.O.O.)
  23. Dirty, Dirty
  24. Give ’Em A Hand
  25. If This Is Love (I’d Rather Be Lonely)
  26. Going Back
  27. Listen To My Love Song That Ain’t Got A Rhyme
  28. Careful Not To Break The Spell
  29. I Was Kaiser Bill’s Batman
  30. Boomerang
  31. She’s All I Got
  32. Summer Fever [as Geno & Frenchie]
 
Net als Jimmy James & The Vagabonds (zie mijn bespreking alhier), is het de grootste verdienste van Geno Washington & The Ram Jam Band dat zij in het Engeland van het midden van de jaren zestig bekendheid gaven aan de Amerikaanse Soul Music. Dat genre werd niet bepaald vaak gedraaid op de radio en de Amerikaanse artiesten zelf, ‘the originals’ zeg maar, deden Engeland of Europa zelden aan. Ik herinner me zeer goed dat ik Geno Washington hoorde op de Engelse piratenzenders en in London op zoek ging naar zijn platen. Elk opreden van Geno Washington, een zwarte Amerikaan die gestationeerd was in Engeland, bestond uit een mooi staaltje van de hier nog te ontdekken dansmuziek van Otis Redding, Wilson Pickett, Bobby Purify, Arthur Conley e tutti quanti, een perfecte mix van Atlantic, Motown en Stax. Washington was een enorm podiumbeest en elk optreden was in eerste instantie een dansfeestje. Was hij niet meer dan een goeie imitator? Toch wel, hij bracht alle nummers op wilde, enthousiaste en dynamische wijze, ook  pophits die (‘Day Tripper’ van The Beatles) en zelfs ‘Que sera sera’! Geen wonder dat drie van zijn vier LPs in deze verzameling live-albums zijn. Zijn enige studiolangspeler flopte, naar mijn mening ten onrechte. De formule sloeg een tijdje geweldig aan en hij scoorde ook een paar hits. Eenmaal de Amerikanen zelf naar Europa kwamen en de muziekmode overhelde naar psychedelische geluiden, was het tijdperk van Geno Washington voorbij. Hoewel: Washington kan je tot op vandaag aan het werk zien in het Verenigd Koninkrijk.
Deze remastered uitgave van BGO Records op drie cd’s , bevat de vier LPs, de singles en de EP die de groep indertijd uitbracht op Pye, alsook een reeks onuitgegeven studioprobeersels en enkele latere, minder interessante singles.
Radio 68 draait een selectie uit de LPs op maandag  28 december en maandag 04 januari.


Eddy Bonte 
Foto
At a time when American soul artists rarely performed over here, Geno Washington & The Ram Jam Band’s live shows displayed a wonderful sample of all things bright en soulful on Atlantic, Stax and Motown. His dynamic dance parties appeared on live albums that sold rather well. Typically, his only studio album sold poorly. The British adored Washington – the hand-clappin’ & foot-stompin’ show put on by this  black American stationed in the UK was as close to authentic soul as you could get, including a seven-piece band with horns and organ. For a while, Washington couldn’t do wrong and was even rewarded with hit singles such as ‘Michael’.  Was he a mere imitator or cover artist? Surely not. He sped everything up and rolled any song into the funky, sweaty soul mould, including evergreen ‘Que sera sera’ or a Beatles tune such as ‘Day Tripper’.  All in all, Washington was a stage animal who needed an audience that longed for a party. Recordings will never do him 100% justice. This re-mastered 3cd compilation on BGO Records gathers all his sixties albums, singles and EP tracks on Pye, a handful of unreleased Pye studio outtakes plus a series of singles issued later. As we have now been familiar with American soul music for decades, I’d say that Washington’s relevance today lies in his rendition of lesser-known soul songs (e.g. Eddie Floyd’s ‘Raise Your Hand’), straight pop such as The Troggs’ ‘Hi Hi Hazel’ and even the aforementioned ‘Que sera sera’. He’s always powerful and witty too. For some reason, I have returned a few times to his only studio album, Shake A Tail Feather, an underrated piece of work showing that there was a lot more to Washington than shouting and stomping. The attraction ended when pop went psychedelic and we got access to the original artists. Nevertheless, Geno Washington returned to the stage and can still be seen entertaining audiences all over the UK.
A selection from his LPs can be heard in ‘Long-playtime’ on Radio 68  on Mondays 28 December and 04 January.
0 Opmerkingen

Terminal Station: Brotherhood

26/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Barrelhouse
  2. One More Bottle
  3. Poor Lightnin'
  4. Chicago Calling
  5. Ain't Giving Up On Rock N' Roll
  6. If You Don't Know Me Now
  7. Take Me Back Or Let Me Go
  8. It's Not The End Of The World
  9. One More Shot
  10. Nothin' But Trouble
  11. Booker D
  12. Voodoo Queen
 
 
Website Artiest
Terminal Station

​Terminal Station is een Vancouver gebaseerde blues rockband. Hun debuutopname ‘Burnout Blues’ uit 2007 werd twee jaar later opgevolgd door het succesverhaal van ‘Rolling All Night’. Nu is er dus met ‘Brotherhood’ een nieuwe worp. Leadzanger/gitarist Scott Smith die in heel wat diverse bands speelde ontmoette bassist Jeremy Holmes in 1996 toen ze samen in de rockabilly band Bughouse Five speelden. Ze registreerden twee jaar later het album ‘Everything Must Go!’.
In hetzelfde jaar nam gitarist Smith ook de plaat ‘Surf After Dark’ op met de band The Surfdusters, en heeft nu ook onder eigen album de release ‘Lifeboat: Explorations in Pedal Steel’ opgenomen tijdens de pandemie. Nu vond het duo in en met toetsenist/vocalist Havers, drummer/percussionist MacDonald en speciale gasten Victor Polyik (mondharmonica), gitarist John Sponarski, saxofonist Dominic Conway en achtergrondzangeres Colleen Rennison de ideale soulmates. Smith schreef tien van de twaalf nummers en de band opent met de instrumentale rocker ‘Barrelhouse’. De toon is ingezet, de weg geplaveid. Knappe Southern rockers als ‘One More Bottle’ en de T-Bone Walker geënthousiasmeerde shuffle’s ‘Chicago Calling’, ‘One More Shot’ en ‘Take Me Back Or Let Me In’ divergeren met de ontspannen en knappe rocker ‘Ain't Giving Up On Rock N' Roll’ én de swampy song ‘Poor Lightnin’. Het nummer ‘If You Don’t Know Me Now’ is een zeldzame slowblues, net zoals ‘Take Me Back Or Let Me Go’ en ‘Nothin’ But Trouble’ swingende West Coast song zijn. De hypnotiserende gitaarriffs overheersen in de rocker ‘It's Not The End Of The World’, net zoals ‘Booker D’ een hommage is aan Booker T & The MG. Het afsluitende ‘Voodoo Queen’ is een meer dan waardige afsluiter van een al even knappe plaat. De formatie Terminal Station bevestigen met hun derde langspeler. De winter blues is alvast verdreven! 
 
Philip Verhaege 
Foto
​The Vancouver-based rock band Terminal Station confirmed with their third full-length release. The winter blues have already disappeared! Hell yeah..!!
0 Opmerkingen

Jere Valkonen: Jere Valkonen

24/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Vanhempiesi Talossa
  2. Jäteojalla
  3. Johannes
  4. Solmu
  5. Matkaliitto
  6. Laulu
  7. Hemingway
  8. Tuhat pimeetä keskiaikaa
  9. Koetelkoon ihminen
  10. Nimeni on Häpeä
 
Website Artiest:
Jere Valkonen
 
Xango Music


Geen jota begrijp ik van Jere Valkonen’s debuutalbum.  De Fin zwalpt muzikaal tussen (experimentele) hedendaagse  (dream)sounds en traditionele (folk)tunes.  Gezien de voor ons onbegrijpelijke taal en geen aanwezige vertaling naar het Engels, zal het album dus alleen bedoeld zijn voor de plaatselijke markt.  Wat jammer, want de psychedelische introsong intrigeert  door compositie en knappe mixing.  Bizarre soundscapes doorkruisen de songstructuren.  In ‘Johannes’ opent de jonge multi-instrumentalist met orgel en (de terugkerende) reverb vocals, wat het ruimtelijk (kerk)gevoel accentueert.  Naast zijn hemelse zangstem, begeleidt Jere Valkonen zich vooral op akoestische gitaar en keys.  ‘Solmu’ doet even denken aan de Italiaan Angelo Branduardi.  Ondanks het gebruik van samples blijven enkele songs bewust hangen in de eigen culturele (folk) traditie, wat een internationale doorbraak sterk bemoeilijkt.  Nochtans heeft Jere Valkonen voldoende skills in huis om een ruimer publiek aan te spreken.  Maar hij moet wel kiezen!
 
Line-up:
Hannu Ala ((Accordion, Programmed By - tracks: B2)
Tuuli Malve (Backing Vocals  tracks: B1, B3)
Markus Malin (Drums, Percussion, Arranged By )
Ilkka Hongisto (French Horn  tracks: A4)
Johannes Erkkilä (Percussion  tracks: A2)
Walter Metsärinne (Saxophone – tracks: B1)
Oskari Eirola (Violin  tracks: A2, B5),
Tuuli Malve (Violin tracks: B1)
Jere Valkonen (Vocals, Guitar, Bass, Keyboards, Piano, Glockenspiel, Percussion, Written-By) 

​
​Marino Serdons 
Foto
​Jere Valkonen has a lot of potential but also has difficulties to choose his musical direction.  Nevertheless you will find a few beautiful composed songs on this debut. Next album hopefully with English translation!
0 Opmerkingen

Andy Cohen: Small But Mighty

23/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
​Tracks:
  1. Boob-I-Lak               
  2. The Brand New Baby                       
  3. Mon Petit Chien                    
  4. Uncle Stinky             
  5. Happy-Go-Lucky                  
  6. Chicken                     
  7. Gravy Waltz  
  8. Mighty In The Kingdom                  
  9. Talkin' Casey             
  10. West Coast Blues      
  11. Funnel Cakes             
  12. Reverend Gary Rag              
  13. Planxty Miss Joanna Swan
​Blues troubador Andy Cohen, is naast een geweldige fingerpicker gitarist op akoestische snaren, ook een prima pianist. Hij mixt hier zijn eigen kinderliedjes met smakelijke versies van klassieke blues legendes als Mississippi John Hurt en Blind Blake. Maar tevens zijn er opwindende folksongs en deuntjes van Tin Pan Alley. Deze vocale en instrumentale hoogstandjes laten naast kinderen ook volwassenen vrolijk meezingen en uitvoering meedansen. De tien track werden opgenomen op 01 februari 2020 en gemixt en bewerkt door Gary Vincent in Clarksdale Sound Stage, Clarksdale, Mississippi 03 februari 2020. Het prettig ogende ‘Boob-I-Lak’ vindt een al even deugddoende cumulatie in het folk en banjo begeesterde ‘The Brand New Baby’ en ‘Uncle Stinky’. De cajun track ‘Mon Petit Chien’ is ingekleurd met rustig voortkabbelende accordeon tunes, net zoals ‘Happy-Go-Lucky’ wordt begeleidt door akoestische gitaarsnaren. Andy schoudert zijn dobro voor ‘Chicken’ en in ‘Gravy Waltz’ krijgt hij vocale hulp van dochter Moira Meltzer, net zoals in het duet ‘Mighty In The Kingdom’. De country storytelling song ‘Talkin' Casey’ divergeert met de bluegrass arrangementen uit ‘West Coast Blues’, met Randy ‘Da Bones Man’ Seppale op ritmische bones, én het humoristische ‘Funnel Cakes’. Eens de pannenkoeken met Maple siroop zijn verorberd mag de lichtvoetige instrumentale ‘Reverend Gary Rag’ en het afsluitende ‘Planxty Miss Joanna Swan’ ons uitgeleide doen. Knap…
 
Philip Verhaege 
Foto
Blues troubador Andy Cohen is not only a great fingerpicker guitarist on acoustic strings, but also a great pianist. Here he mixes his own children's songs with tasty versions of classic blues legends like Mississippi John Hurt and Blind Blake. But there are also exciting folk songs and tunes from Tin Pan Alley. In addition to children, these vocal and instrumental delights also allow adults to sing along happily and dance along with the performance.

Boob-I-Lak - VID_20201002_134743696 from Earwig Music Company on Vimeo.

0 Opmerkingen

Andy Cohen: Tryin’ To Get Home

23/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
​Tracks:
  1. Step It Up And Go               
  2. Pea Vine Blues                      
  3. Lewis Jay Meyers Memorial Stomp             
  4. Riley And Spencer    
  5. Bad Dream Blues                  
  6. Puffin' That Stuff      
  7. One Monkey Don't Stop The Show             
  8. Talkin' Casey             
  9. Reverend Gary Rag              
  10. Bob Dylan's Dream               
  11. Death Don't Have No Mercy           
  12. Earwig Stomp           
  13. Time To Go   
  14. I Ain't Gonna Let Nobody Have None Of My Jelly Roll               
  15. West Coast Blues                  
  16. Planxty Miss Joanna Swan
 
​Andy Cohen is een virtuoze fingerstyle gitarist die wordt omschreven als een wandelende, pratende folk-blues-roots muziekencyclopedie. In het ouderlijke huis stond niet toevallig een piano. Op de koop toe werd er ook heel wat Dixieland Jazzplaten gedraaid. Tijdens de Sixties Folk Revival raakte hij verslaafd aan de muziek van Big Bill Broonzy en de Jim Kweskin Jug Band. Toen Andy amper zestien was, werd hij overdonderd door een optreden van Rev. Gary Davis uit South Carolina. Het effect op hem was zo groot dat hij zijn leven wijdde aan het bestuderen, uitvoeren en promoten van traditionele blues- en volksmuziek uit het pre war blues tijdperk. Andy toerde solo, maar ook met Martin, Bogan en Armstrong, John Jackson, Rev. Gary Davis, Brother Daniel Womack, Rev. Dan Smith, Jim Brewer en David Honeyboy Edwards. Hij werkte ook vaak samen met Walt en Ethel Phelps, Big Joe Duskin, Pigmeat Jarrett, Etta Baker, Big Boy Henry en James "Son" Thomas. Hij onderwijst de blues en de folk sound, en veel van zijn studenten zijn nu professionele tourmuzikanten. Onderweg behaalde Andy een masterdiploma in antropologie en al die passies komen samen in zijn essay "The Hands of Blues Guitarists", gepubliceerd in Ramblin 'On My Mind: New Perspectives On the Blues, onder redactie van David Evans (2008). In 2011 ontving Andy de Eisteddfod Award van het Eisteddfod Traditional Music Festival. Andy Cohen heeft ook meer dan een dozijn opnames op zijn naam staan. Verwacht bij een Andy Cohen-concert blues uit Mississippi, Piemonte, Memphis en Chicago. Evenals wat ragtime, gospel en originele deuntjes. Nu promoot hij zijn laatste album ‘Tryin’ To Get Home’. En hij prefereert zich alweer als een uitstekend fingerpicking blues gitarist. Maar ook zijn barrelhouse piano mag niet ontbreken in nummers als ‘Lewis Jay Meyers Memorial Stomp’ en ‘Time To Go’. De klaagzang uit ‘Riley And Spencer’ en ‘Bad Dream Blues’ divergeren met het folky ‘Puffin’ That Stuff’. Akoestische Delta blues vinden we terug in ‘One Monkey Don’t Stop The Show’ en ‘Reverend Gary Rag’, net zoals ‘Talkin’ Casey’ én ‘Death Don’t Have No Mercy’ storytelling song zijn. In ‘Bob Dylan’s Dream’ steek hij zijn verwondering voor Dylan niet onder stoelen en banken. Het opwekkende ‘Earwig Stomp’ is met een vette knipoog naar label eigenaar Michael Frank van het Chicago blues label Earwig Records. Enkele songs vinden we ook terug in de zopas verschenen release ‘Small But Mighty’, zijn het in een kindervriendelijke vorm. Knap!
 
Philip Verhaege 
Foto
Expected with Andy Cohen concert blues from Mississippi, Piedmont, Memphis and Chicago. As well as some ragtime, gospel and original tunes. Now he is promoting his latest album "Tryin 'To Get Home". And again he prefers himself as an excellent fingerpicking blues guitarist. But also his barrel house piano should not be missed..!
0 Opmerkingen

FRED HERSCH: SONGS FROM HOME

23/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Wouldn’t it be Loverly
  2. Wichita Lineman
  3. After You’ve Gone
  4. All I Want
  5. Get out of Town
  6. West Virginia Rose/The Water Is Wide
  7. Sarabande
  8. Consolation (a Folk Song)
  9. Solitude
  10. When I’m Sixty-Four

Website Artiest
FRED HERSCH
Al meer dan drie decennia is componist, bandleider, leraar en pianist Fred Hersch bedrijvig in de muziek business. Hij werd al 15 maal genomineerd voor een Grammy Award, en verzamelde de volgende prijzen: 2016 Doris Duke Artist, 2016 & 2018 Jazz Pianist of the Year van de Jazz Journalists Association, en de 2017 Prix Honorem de Jazz van de Acádemie Charles Cros voor gans zijn oeuvre. Toen de 65-jarige pianist eerder dit jaar in lockdown ging, vond hij een nieuwe bedrijvigheid. Iedere namiddag, gedurende bijna 2 maanden, bracht hij zijn “Tune of the day” op Facebook. Dat leidde tot dit nieuwe album, waarop 10 tracks staan. Deze cd is een antwoord op het tumult in de wereld, waarbij Fred nostalgie en warmte omarmt, die hij vatte in de rust van zijn huis op het platteland van Pennsylvania. Hijzelf zegt erover: “It’s kind of a comfort food album,with a little badass stuff in there, too. I didn't want to make an easy listening record, but I did want to play some music that would make people happy.” Eigenaardig genoeg herneemt hij maar 2 van zijn eigen composities. ‘Wouldn’t it be Loverly’ opent deze solo piano-cd, gevolgd door een cover van Jimmy Webb’s ‘Wichita Lineman’. Joni Mitchell’s ‘All I Want’ staat verderop, waarna Cole Porter’s ‘Get out of Town’ volgt. Fred koppelt zijn eigen ‘West Virginia Rose’ aan het traditionele ‘The Water Is Wide’. Vervolgens komt zijn eigen ‘Sarabande’ eraan. Duke Ellington’s ‘Solitude’ is wel heel actueel voor heel wat mensen. De afsluiter ‘When I’m Sixty-Four’ van The Beatles uit ‘Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band’ is zowel voor hem als voor mij brandend actueel. Fred brengt het liedje op een opgewekte wijze, en ik dacht er nog aan om hierover een artikel te schrijven, gezien ik vorige week ook zo oud werd. Fred hoopt met dit album in deze tijden van isolatie, warmte in uw leven te brengen. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This is a solo piano album from veteran Fred Hersch, who hopes to bring some warmth into our lives, in this times of isolation. The album is an answer to the tumult in the world and contains 10 solo piano pieces. 
0 Opmerkingen

Die Innovativen Jahre Des Krautrock 1968-1979:  - Teil 4

22/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
CD 1
 
  1. Don’t Send Me Your Money, Send Me Your Heart (Karthago)
  2. Gamma Ray (Birth Control)
  3. Children’s Gomes (Os Mundi)
  4. Germanistan (Dissidenten)
  5. Dreamweaver (Metropolis)
  6. Nostalgie (Lokomotive Kreuzberg)
  7. Halt Dich An Deiner Liebe Fest (Ton Steine Scherben)
  8. Eternity (Mythos)
  9. Saat (Emtidi)
  10. Malesh (Agitation Free)
  11. Light And Darkness (Ash Ra Tempel)
 
CD 2
  1. Phaedra (Tangerine Dream)
  2. Ways Of Changes (Klaus Schulze)
  3. Rote Riki (Cluster)
  4. Walky Talky (Harmonia)
  5. Regenmacher (Hans-Joachim Roedelius)
  6. Human Being (Human Being 1-edit)
 
 
Website Artiest:
Bear Family Records

​Sluitstuk van de meest volledige verzameling Krautrock.  Niet alleen geven de 4 delen een compleet beeld van de Duitse muziekscène tussen 1968 en 1979, het laat eveneens de verschillen in creativiteit horen tussen de verschillende regio’s.  Zoals de (bleus)rock (‘nroll) in het Noorden, cosmic sounds en jazzrock in de regio rond Düsseldorf, de experimentele mix rond München.  Het 4de deel focust op de wereldstad Berlijn waar al deze vormen zich mengen en leiden tot exuberante muzikale hoogstandjes. Karthago, Birth Control en Os Mundi zijn ondertussen uitgegroeid tot onmisbare items in de platencollectie.  Nooit gehoord van Metropolis? De eclectische progsong Dreamweaver maakt deze dubbelaar al waard om in huis te hebben. De band ‘weeft’ alle toenmalige stijlen aan elkaar tot een mooi luistertapijt.  Met ‘Nostalgie’ brengt de Berlijnse band Lokomotive Kreuzberg een politiek statement wat indertijd bestempeld werd als “rock’n roll theater”.  Het herinnert zo mooi aan de ongebreidelde creativiteit die zich afspeelde aan de westkant van de muur.  Klein detail: je hoort hier al een beetje een voorbode van de Ost-Berliner geboren en naar het Westen geëmigreerde Nina Hagen.  Waren de psychedelische proginvloeden daar verdwenen?  Het trio Mythos met zanger/fluitist Stephan Kaske speelde in 1971 op het Langelsheim-festival voor 25000 aanwezigen, met een platencontract tot gevolg.  Hun symfonische progrock benadering duurde nog tot 1979.
In 1972 verscheen op Vertigo het debuutalbum van Agitation Free met een Arabische titel ‘Malesh’(wat zoveel betekent als ‘maakt niks uit’), een smeltkroes van trance-jazz-ethno en elektro.  Een hypnotische trip met de voeten in het verleden én het heden.  Uit de Berlijnse underground ontpopte zich toen ook nog de mindfuckers van Ash Ra Tempel waarbij drugs niet noodzakelijk waren om in de mood te komen…het kon wel helpen, en actief door oprichter/zanger/gitarist/keys Manuel Göttsching tot begin deze eeuw.  Alles hangt echter aan elkaar, en ons kent ons, overstappen van de ene naar de andere band was toen ook een opstap naar…  De elektronische cosmic sound kreeg meer voet aan de Berlijnse schoolgrond met Klaus Schulze en Edgar Froese (Tangerine Dream). Voorbeelden hiervan vind je terug op de tweede cd met ook tracks van Cluster en Harmonia, beide bejubeld door Brian Eno.  Last but not least besteedt de collectie aandacht aan de in 1937 geboren Hans-Joachim Roedelius die een fantastisch elektronisch oeuvre uitbouwde onder eigen naam en als de “Art Musik Kommune” (collectief) Human Being. Onweerstaanbare en ongeëvenaarde avant-garde van een laatbloeier. 
Die Innovativen Jahre des Krautrock Teil 4 sluiten de collectie waardig af en kan je nu beschouwen als een definitief en onmisbaar tijdsdocument!  Het waren de grondleggers van de minimale muziek en de new age, de inspirators voor de volgende generatie.  Leve(nd) de Krautrock!
 
Marino Serdons 
Foto
​The end of the most comprehensive cd documentation of the Krautrock era.  An influential style for the next generations to date.  Strongly recommended.
0 Opmerkingen

PAPIK: SOUNDS FOR THE OPEN ROAD VOL. 2

22/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks
CD 1
  1. New Frontier
  2. Giu’ la testa
  3. It Feels Like Paradise
  4. Nel blu dipinto di blu (Volare)
  5. Time of our Lives
  6. Un homme et une femme
  7. Girl Talk
  8. Voglia ‘e turna’
  9. I Can’t Live without You
  10. Nothing’s Forever
  11. Mystic Island
  12. Name and Number
  13. That’s the Way of the World

CD 2
  1. You’re the First, the Last, My Everything
  2. The other Side
  3. Caught in the Rapture
  4. My Favorite Song
  5. Shiver
  6. The Secret Garden
  7. Hello
  8. I Want Your Love
  9. No more Talking
  10. Body to Body
  11. Careless
  12. Lovely Day
  13. A World apart

Website Artiest
PAPIK
Vijf jaar geleden verscheen het eerste volume van deze ‘Sounds for the Open Road’ van de Italiaanse multi-instrumentalist, arrangeur & producer Nerio “Papik” Poggi. Papik kwam hier al verschillende malen aan bod, en steeds met een opmerkelijk resultaat. Hij kan gerust de Italiaanse Quincy Jones genoemd worden, want hij werkt samen met een resem aan artiesten. Deze prachtige, nieuwe compilatie bestaat uit 2 cd’s, een “jazzy lane” en een “soul lane”. 
De eerste “jazzy lane” vangt aan met de single ‘New Frontier’, die gezongen wordt door Tom Gaebel. Het is een cover van een track van Donald Fagen (Steely Dan), gevolgd door ‘Giu’ la testa’, een relaxte cover van Ennio Morricone, ditmaal woordeloos gezongen door Clizia Aloisi. ‘It Feels Like Paradise’ krijgt vocalen van Marvin Parks, waarna de overbekende klassieker ‘Volare’ ofwel ‘Nel blu dipinto di blu’ een zalig relaxed arrangement meekreeg met zang van Francesca Gramegna. Dagmar Segbers zingt dan weer ‘Time of our Lives’ in, gevolgd door de Franstalige filmklassieker ‘Un homme et une femme’ van Francis Lai, met zang van Cristiana Polegri. Ely Bruna verzorgt dan weer de zang op het jazzy ‘Girl Talk’, en ‘Voglia ‘e turna’’ is de volgende ontspannen track, met zang van Daniela Fiorentino. De bossa nova ‘I Can’t Live without You’ wordt dan weer ingezongen door Alan Scaffardi, terwijl ‘Nothing’s Forever’ volgt met zang door Neja. Weerom naar Brazilië dan met de bossa nova van ‘Mystic Island’, gezongen door Ida Landsberg, waarna de funky jazz van ‘Name and Number’ met zang van Nadia Straccia volgt. Earth, Wind & Fire’s hit ‘That’s the Way of the World’ sluit af, op een zuiders ritme met zang van Dario Daneluz & Alan Scaffardi. 
CD 2 “soul lane” opent met een cover van Barry White’s meest bekende hit ‘You’re the First, the Last, My Everything’, gezongen door Frances Alina, waarna ‘The other Side’ volgt gezongen door Filippo Perbellini. Anita Baker’s ‘Caught in the Rapture’ is de volgende cover, ingezongen door Nadyne Rush, maar nu in een uptempoversie. ‘My Favorite Song’ is een funky slow jam gezongen door Kenneth Bailey, gevolgd door het discoachtige ‘Shiver’ met zang van Frances Alina. Wie mij volgt weet dat ‘The Secret Garden’ mijn “all time” favoriet nummer is van Quincy Jones, hier alweer gezongen door Filippo Perbellini. Lionel Richie’s wereldhit ‘Hello’ krijgt een uptempo arrangement, met zang van Neja. En Chic’s ‘I Want Your Love’ volgt daarop, gezongen door Frances Alina. Op ‘No more Talking’ komt Filippo Perbellini weer zingen, gevolgd door twee singles ‘Body to Body’ met zang van Frankie Lovecchio, en ‘Careless’ door Frances Alina. Bill Withers’ hit ‘Lovely Day’ is de volgende track, gezongen door Sarah Jane Morris, terwijl ‘A World apart’ met zang door Frances Alina & Nadia Straccia en begeleiding door The Soultrend Orchestra afsluit. 
Weerom dus een meesterwerkje van Papik, zoals we van hem gewoon zijn. Verplichte kost voor fans van moderne jazz & soul!

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This new compilation consists of 2 cd’s. The first is called “jazzy lane” and the second “soul lane”. Again a masterpiece from Papik, as we’re used to. Highly recommended for fans of modern jazz & soul.
0 Opmerkingen

MICHIYO: BEAUTIFUL GREEN

22/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. First Light
  2. Jazz Monk
  3. Arthur’s Theme (Best That You Can Do)
  4. Beautiful Green
  5. Red Moon
  6. Time Goes By
  7. Japanse title (onleesbaar)

Website Artiest
MICHIYO
Vanuit het land van de rijzende zon, Japan, bereikt mij de vierde cd van de mooie saxofoniste Michiyo. Michiyo werd geboren in de prefectuur Aichi, en volgde vanaf haar derde levensjaar de Yamaha muziekles. Op haar twaalfde stapte ze in de brassbandclub en werd op slag verliefd op de saxofoon. Na haar afstuderen verhuisde ze naar Tokio, en werd lid van de bands Dad Man God en Rocket Punch. In 1998 kwam haar debuutalbum ‘Theater M’ uit, waarna in 2015 ‘Tete’ volgde. Drie jaar later was het de beurt aan ‘Kool’ met bassist Roberto Vally. Op dit nieuwe album staan 7 tracks, waarvan 6 originele composities zijn, plus één cover. Op de mooie mid-tempo opener ‘First Light’ bespeelt Michiyo tenor en sopraansax, en opnieuw is Roberto Vally van de partij op bas en drumprogrammatie. ‘Jazz Monk’ is een uptempotrack, een echt opgewekt “feel good” nummer. De enige cover is ‘Arthur’s Theme (Best That You Can Do)’, een track van mijn favoriet Burt Bacharach voor de soundtrack van de film ‘Arthur’ uit 1981, opnieuw met Roberto Vally. De titeltrack volgt daarop, waarna de bossa nova van ‘Red Moon’ eraan komt. ‘Time Goes By’ is een romantische ballade, en de voor mij onleesbare afsluiter (in het Japans) is een rustig nummer, waar Michiyo enkel door keyboard begeleid wordt. Dit is een hele excellente cd, en echte ontdekking en een bewijs dat smooth jazz een wereldverspreid fenomeen is!  

Patrick Van de Wiele 
Foto
​This is the 4th album by Japanese saxophonist Michiyo, and a very excellent one. For me it’s a real discovery, and a proof that smooth jazz is universal phenomenon!
0 Opmerkingen

Miss Emily: Live At The Isabel

21/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
detail album
Tracks:
  1. Sometimes It’s Better To Lose
  2. Land Of Greed
  3. Who Is He
  4. Three Words
  5. The Letter
  6. Blue Is Still Blue
  7. Dear CBC
  8. The Sellout
  9. Long Time Running
  10. Cry To Me
  11. My Friend
  12. No
  13. It Must Have Been Love
  14. Beautiful You
  15. Hold Back The River
 
Website Artiest
Miss Emily

​De Canada's 2019 Maple Blues Female Artist of the Year, Emily Fennell, beter bekend als Miss Emily, heeft inmiddels een heuse fanbase opgebouwd. Ze won ook de New Artist of the Year, net als de Sapphire Canadian Blues Music Video Award tijdens de uitreiking van de Maple Blues Award afgelopen februari. De plaat ‘Live At The Isabel’  is een compilatie van vier shows en dit  gedurende een tijdspanne die twee en een half jaar bestrijkt in het Isabel Bader Center for the Performing Arts in Kingston, ON. Centraal in haar sound staan ​​gitarist James McKenty, toetsenist Benni Vander en drummer Rob Radford. Opmerkelijke gasten zijn bassist Gord Sinclair en gitarist Rob Baker van The Tragically Hip, evenals door CCMA genomineerde Kelly Prescott en Chad Murphy op backingvocals. Miss Emily heeft songwriting credits voor negen van de vijftien nummers en opent haar show met de melodieuze slowblues ‘Sometimes It’s Better To Lose’. Van het mid tempo ‘Land Of Greed’ gaat het naar Bill Withers classic 'Who Is He' en de pianoballade ‘Three Words’.  Bij The Box Tops leende ze voor de gelegenheid ‘The Letter’, al denken wij hier wel vaker aan Joe Cocker’s versie. En dan volgen heel wat beklijvende ballades met uitschieters als ‘Blue Is Still Blue’, ‘Dear CBC’ en ‘The Sellout’. Het R&B begeesterde ‘Cry To Me’ is misschien wel onze favoriete track, net zoals de afsluitende gospelsong ‘Hold Back The River’. Knappe show..!
 
Philip Verhaege 
Foto
The release 'Live At The Isabel' is a very enjoyable and varied album by a strong singer. Miss Emily has songwriting credits for nine of the fifteen songs and opens her show with the melodic slow blues "Sometimes It's Better To Lose". Handsome..!
0 Opmerkingen

ADAM BALDYCH, VINCENT COURTOIS, ROGIER TELDERMAN: CLOUDS

21/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Clouds
  2. Early Spring
  3. Floricel
  4. Work in Progress
  5. The Beginning of a Dream
  6. And So
  7. Interlude
  8. Jardin
  9. In Love in Hanoi
  10. Troubadour
  11. Au Desert

Website Artiest
ADAM BALDYCH, VINCENT COURTOIS, ROGIER TELDERMAN
Wat hebben een Poolse violist, een Nederlandse pianist en een Parijse cellist gemeen? Wel, ze komen uit verschillende landen met een andere muzikale erfenis, maar vormen samen een traditioneel pianotrio. Muziek bracht hen dus samen, want dat is een universele taal. Dit trio ontmoette mekaar in februari 2018, toen de directeur van het ‘Sound of Europe Festival’ in Breda aan Telderman carte blanche gaf om een nieuw ensemble samen te stellen. Na hun concert bleek dat ze alle drie zin hadden om dit meer dan eens te doen. En met de volgende concerten groeide het wederzijds respect en de wil om te experimenteren. Binnen 2 dagen werd in de La Buissonne studio’s in het zuiden van Frankrijk dit nieuwe album ingeblikt. Hun muziek klinkt reflectief, persoonlijk en intiem. En de connectie tussen een klassieke opleiding en jazz is ook hoorbaar. De openings- en titeltrack klinkt melancholisch, bijna filmisch. Baldych componeerde het merendeel van de tracks, die toch een idee van hoop in zich dragen. De gemeenschappelijke taal van deze muziek leidde tot een combinatie van een waaier aan expressies. 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​What do a Polish violinist, a pianist from the Netherlands, and a cellist from Paris have in common? Well, they form a traditional piano trio, and their common language is music, which led to a range of expression. 
0 Opmerkingen

DONDER & APELAND: HET VERDRIET

21/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Verloren buffels
  2. Kegeldans
  3. Alderliefste mijn
  4. Een patrijze die vliegt
  5. J’ai trouvé une crème à la glace
  6. De zondag staat op
  7. Emmers van citroenen
  8. Dar za teen sneeuwwit vogeltje
  9. Als witte hemden in het licht
  10. Io parto, e non più dissi
  11. Mijne Jan
  12. Brandlucht
  13. Een houten vogel
  14. Polderen
  15. Lei, milde ljos

Website Artiest
DONDER 
Het Belgische trio Donder bestaat uit Casper Van De Velde (drums), Harrison Steingueldoir (piano) en Stan Callewaert (bas). Voor hun vierde album kregen ze versterking van Sigbjorn Apeland, een Noorse harmoniumspeler en organist, die tevens etnomusicologie doceert aan de universiteit van Bergen. Ze deden dit omdat ze voor dit nieuwe album een nieuwe benadering zochten, en die vonden in een ontmoeting met de Noorse muziekscène. Daar gaat immers de folklore hand in hand met de filosofie achter jazz. Voorheen konden we al kennismaken met de single ‘De zondag staat op’ en nu is er al een nieuwe, ‘Brandlucht’. Tevens delft de band in de middeleeuwse en Vlaamse volksgeschiedenis, getuige daarvan zijn o.a. de tracks ‘Daar zat een sneeuwwit vogeltje’ en ‘Mijne Jan’. De muziek van Donder wordt vooral gekenmerkt door minimalisme, die nu wat doorprikt werd met de aanvulling van Apeland, die voor de nodige improvisaties zorgde. Daardoor krijgt het pianotrio een bijkomend klankbeeld, met een nagenoeg sacraal karakter. Voor geoefende jazzoren dus!

Patrick Van de Wiele 
Foto
​The Belgian piano trio Donder got help from Norwegian harmonium player Apeland. On their fourth album, their minimalism gets a sacral meaning. This is jazz music for trained ears!
0 Opmerkingen

Various Artists: Destination Lust - Chicksville, U.S.A.!

20/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Jimmy Gray: Chicksville U.S.A.
  2. Barney Kessel: Honey Rock
  3. Betty Dickson: Shanty Tramp
  4. Debby Moore: I Get A Feeling
  5. Marilyn Monroe: I Wanna Be Loved By You
  6. Dinah Washington: Big Long Slidin’ Thing
  7. Big Jay McNeely: Man Eater
  8. Bill Darnel: Sixty Minute Man
  9. Dorothy Collins: Let’s Do It
  10. Cleo Laine: Let’s Slip Away
  11. Felix & His Fabulous Cats: Hey Tiger
  12. Mabel Scott: Yes
  13. Gale Warning (Frances Day): Met Rock
  14. Diane Maxwell: Love Charms
  15. Pat Morrissey: Trapped In The Web Of Love
  16. Berlingeri & His Orchestra: Lolita
  17. Hermanas Serrano: Casanova
  18. Jeri Southern: Senor Blues
  19. Ken Kash Kwintet: The Dig
  20. Johnny Wright: Look At That Chick
  21. Gale Warning (Frances Day): Heartbreak Hotel
  22. King Rock & The Knights: Scandal
  23. Lincoln Chase: Sweet Torture
  24. The Spinners: Slave Chain
  25. Que Martin & His Band: Work With It
  26. Kay Martin & His Body Guards: Fever
  27. Felix & His Fabulous Cats: Savage Girl
  28. Ruth Wallis: Man, It’s A Jungle
  29. Sam ‘The Man’ Taylor: Man, That’s Choice
  30. The Upsetters: The Strip
  31. Jayne Mansfield: Too Hot To Handle
  32. Roy Young: Taboo
  33. Peter Jay & The Jaywalker: Can-Can ‘62
​Met dit album snijdt Bear Family voor de tweede maal ‘The World Of Love, Sex and Violence’ aan. Een eerste maal gebeurde dit begin dit jaar met het kortweg genoemde ‘Destination Lust’. Tevens maken beide albums deel uit van de ‘Destination’ serie, waarin eerder ook ‘Destination Health’ en ’Destination Moon’ verschenen. Maar goed, nu is het de beurt aan de wereld van liefde en seks, jammer genoeg vaak ook gelinkt aan geweld. ‘Chicksville U.S.A.!’ laat maar liefst 33 erotisch en ondeugend getinte nummers op je los. Tegenwoordig vormen deze onderwerpen geen taboe meer, dat was echter wel in de jaren ’50 en ’60 toen deze nummers opgenomen werden. Liefde, seks en geweld gebeurde net zo goed als nu, maar iets meer verdoken. Men hield het binnenskamers zodat het onder de radar bleef. Dat liefde en seks evenwel duidelijk aanwezig waren, illustreert deze compilatie. Aangezien het verleiden niet het monopolie van één sexe is, is de aanwezigheid van zowel mannelijke als vrouwelijke artiesten hier quasi evenredig verdeeld. Jimmy Gray mag meteen van wal steken met de titeltrack, een onvervalste rock-‘n-roller. Liefde geven in ruil voor geld doet Betty Dickson in ‘Shanty Tramp’, andermaal een prima rocker en tevens song uit de gelijknamige film. Dan laten we rock-‘n-roll even terzijde en stort Marilyn Monroe zich in het verleidingsspel met het alom gekende ‘I Wanna Be Loved By You’. Het andere sekssymbool Jayne Mansfield komt later aan de beurt met het al even bekende ‘Too Hot Too Handle’. Leuke instrumentals komen er met het met zwoele sax overgoten ‘Honey Rock’ van Barney Kessel, het exotische tevens van sublieme sax voorziene ‘Man, That’s Choice’ van Sam ‘The Man’ Taylor en van Little Richard’s band The Upsetters met ‘The Strip’. Ook saxofonist Big Jay McNeely is aanwezig met ‘Man Eater’. Grappig dat hij aansluit bij Dinah Washington’s niet mis te verstane ‘‘Big Long Slidin’ Thing’. Nog meer instrumentaal werk komt er van Felix And His Fabulous Cats die zoals blijkt uit het hitsige ‘Hey Tiger’ hun lusten nog amper kunnen bedwingen. Actrice en biseksueel icoon uit de jaren ’30 Frances Day schittert als Gale Warning in een big band setting met ‘Met Rock’. Later overklast ze, in het gezelschap van The Tommy Sampson Orchestra, nog eens met een zeldzaam, rijkelijk met erotiek overgoten versie van Presley’s ‘Heartbreak Hotel’. Een andere vorm van seks krijg je voorgeschoteld door Lincoln Chase met ‘Sweet Torture’ en door The Spinners met ‘Slave Chain’. Als afsluiter nodigen de Britse Peter Jay and The Jaywalkers ons uit in de Parijse Folies Bergère voor een rondje ‘Can-Can ‘62’.
Dit is maar een greep uit de 33 spannende en burleske tracks. Ze allen aanhalen zou ons te ver leiden, maar wees ervan overtuigd dat ook de overige gezongen en instrumentale songs meer dan de moeite waard zijn.
Ook informatief blijf je bij Bear Family nooit op je honger zitten. Ook nu niet want in het 15 pagina’s tellende met talrijke foto’s geïllustreerde booklet, loodst Marc Mittelacher je door alle tracks. Op het juiste moment aangewend kan ‘Destination Lust - Chicksville, U.S.A.!’ misschien…………de rest mag je zelf invullen.
 
Lambert Smits 
Foto
​‘Chicksville U.S.A.!’ unleash no less than 33 erotic and naughty songs on you. Nowadays these topics are no longer taboo, however it was in the 50s and 60s when these songs were recorded. Exciting rock and roll, sultry seductive songs, both vocal and instrumental, will not leave you indifferent.
Also informative you will never be hungry at Bear Family. Not even now, because in the 15-page booklet, illustrated with numerous photos, Marc Mittelacher guides you through all the tracks. Used at the right time, ‘Destination Lust - Chicksville, U.S.A.!’ might be ………… the rest you can fill in yourself!!!!!!!
0 Opmerkingen

The Bills: Til The Blues Have Gone

19/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Til The Blues Have Gone
  2. Last Change To Hurt Me
  3. Good Lord Done Gone
  4. Slipping Through The Cracks
  5. Keeping The Blues Alive
  6. Asking For More
  7. Already Gone
  8. Driving Rain
  9. Still Might Be Around
  10. Road Is Long
  11. Sun Was Going Down
  12. Grinnin’ In Your Face
  13. Didn’t Know What I Had
 
Website Artiest
The Bills
 

​Bill Booth en Bill Troiani zijn beiden gevestigde en ervaren Amerikaanse muzikanten die al vele jaren in Noorwegen wonen. Ze hebben door de jaren heen als duo en in verschillende bands samen gespeeld, maar vreemd genoeg hebben ze nog nooit samen muziek opgenomen en uitgebracht. Tot nu ! Het duo hebben hun sporen verdiend in de Noorse muziekindustrie. Met een scala aan genres, van blues tot folkrock veroverden ze al snel heel wat muzikale hartjes. Ze hebben ook hun eigen materiaal gepubliceerd, met diverse nationale en internationale onderscheidingen, en hebben samengewerkt met enkele van de grootste artiesten in Noorwegen. Met een jarenlange podiumervaring én een grondige kennis van het Amerikaanse muzikale erfgoed, brengen The Bills de essentie van het Amerikaanse muzikaale propriëteit. Sinds 2012 hebben de ervaren muzikanten Billy T en Bill Booth veel opgetreden als duo-act, waarbij ze Billy T's soul- en bluesstijl combineren met Bill Booth's Americana en folk. Ze creëren zo een eigen en unieke sound. ‘Til The Blues Have Gone’ is de debuutschijf van The Bills. De nieuwe nummers volgen traditionele elementen van diepe blues, swing en country. Dit alles combineren ze met een uitgesproken vocale mix, Billy T's stuwende bas, Bill Booth’s bluesy viool en gitaarwerk én het ritme van drummer Alexander Pettersen. Het trio  trok naar The Anneks Studio, Ellen’s Cellar en blikten daar dertien onvervalste blues tracks in. De titeltrack is een smetkroes van swing en luchtige jazzy New Orleans. De track ‘Last Change To Hurt Me’ is ingekleurd met een cajun viool structuur, net zoals ‘Good Lord Done Gone’. De blues shuffle ‘Slipping Through The Cracks’ is gemotiveerd met een vleugje country. In ‘Keeping The Blues Alive’ vinden ze het moeilijk om een verloren liefde te vergeten die de blues levendig houdt. De swing groove in ‘Asking For More’is ingekleurd met hypnotiserende gitaarriffs dito vioolthema’s. De uptempo popsong ‘Already Gone’ is een leuk track die divergeert met de pop en rockinslag uit ‘Driving Rain’ en het bluegrass swingende ‘Still Might Be Around’. Van het weemoedige ‘Road Is Long’ en het traditionele folk gebeuren in ‘Sun Was Going Down’ gaat het naar Son House’s ‘Grinnin’ In Your Face’, om finaal het simplistische maar o’ zo breekbaar bluesje ‘Didn’t Know What I Had’ op ons los te laten. Schitterend!
 
Philip Verhaege (5)
Foto
​Bill Booth and Bill Troiani are both established and experienced American musicians who have lived in Norway for many years. They have played together as a duo and in different bands over the years, but strangely enough they have never recorded and released music together. Until now!
In this way they create their own and unique sound. "Til The Blues Have Gone" is The Bills' debut album. The new songs follow traditional elements of deep blues, swing and country. They combine all this with a distinct vocal mix, Billy T's driving bass, Bill Booth's bluesy fiddle and guitar work and the rhythm of drummer Alexander Pettersen. The trio went to The Anneks Studio, Ellen’s Cellar and canned thirteen unadulterated blues tracks. Great stuff…!
0 Opmerkingen

Tatu & Tutkimusmatkailijat: Matka Kaikkine Vaiheineen

19/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Matka Kaikkine Vaiheineen
  2. Kevään Viimeinen Pimeä Yö
  3. Lonka
  4. Muutosta
  5. Sylvi
  6. Välitilassa
  7. Syvissä
  8. Punainen Keltainen
 
Website Artiest:
Xango Music

​Finse jazzrock, het is eens wat anders?  Ja toch wel.  Op dit album met de onuitspreekbare, laat staan verstaanbare titel ‘Matka Kaikkine Vaiheineen’, neemt bassist Tatu Back je mee op reis (=matka).  Het nummer staat bol van de notenreeksen op bas (nogal wiedes), toch is het de ritmiek van de lead gitaar die je meevoert negen minuten lang.  Bij instrumentale jazzrock denken we nogal vlug aan snelle melodische en virtuoze tracks.  Bij deze Scandinaviërs zit echter een ingebakken beheersing en leidt de basgitaar de composities.  Leadgitarist Markus Venehsalo  mag wel regelmatig zijn vingervlugge kunstjes ten gehore brengen.  Terwijl vaste drummer Jaako PöyPhöne  het trio vervolmaakt.  Op ‘Lonkat’ en de slow ‘Muutosta’ krijgen ze ondersteuning van slide gitarist Rissanen en sessie toetsenist Harri Taittonen op Hammond orgel, wat ontegensprekelijk een retro gevoel oproept.  Toch durven ze ook tenen in hun duizend ijskoude meren steken. ‘Sylvi’s intro met handgeklap, een kille soundscape en akoestische gitaar kleurt helemaal buiten de lijntjes alvorens het nummer helemaal op tempo komt.  En vies van experimentele klanken  zijn ze ook niet (‘Valitilassa’), om dan naadloos en inventief over te gaan op een introvert ‘Syvissa’ (=diep vanbinnen).   Wereldschokkend is het allemaal niet, af en toe zelfs iets te schools, aangenaam om naar te luisteren zeker wel.  Het is één van de weinige jazzrock albums die rust brengen.  Hoe uitzonderlijk is dat? Verkrijgbaar bij Xango Music.
 
Line-up:
Tatu Back (Bass)
 Markus Venehsalo (Guitar)
 Jaakko Poyhonen (Drums)
 
Guest musicians:
Jarkka Rissanen (Slide Guitar)
Harri Taittonen (Hammond & Keyboards)
Marko Salmela (Percussion)
 
Marino Serdons 
Foto
​One of the few jazzrock albums that brings peace and serenity in your head.  Exceptional!
0 Opmerkingen

Gordon Giltrap:  Gordon Giltrap / Portrait

18/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​Details Album

Tracks
GORDON GILTRAP, 1968
  1. Gospel Song
  2. Fast Approaching
  3. Don’t You Feel Good
  4. Birth Of Spring
  5. Won’t You Stay Awhile Suzanne
  6. Wilderness
  7. Adolescent Years
  8. Saturday Girl
  9. Don’t You Hear Your Mother’s Voice
  10. Ives Horizon
  11. Blythe Hill
  12. Willow Pattern

PORTRAIT, 1969
  1. Portrait
  2. Thoughts In The Rain
  3. Never Ending Solitude
  4. Tuxedo
  5. All Characters Fictitious
  6. Lucifer’s Cage
  7. Careful As You Go
  8. Free For All
  9. William Taplin
  10. Hands Of Fate
  11. Confusion
  12. Young Love

 Website artiest  
Gordon Giltrap
De Engelse gitarist Gordon Giltrap (°1948) staat op dezelfde eenzame hoogte als zijn collega’s Ralph McTell (°1944), Wizz Jones (°1939), Bert Jansch (1943-2015) en John Renbourn (1944-2015). Die hoogte bevindt zich zonder een zweem van twijfel in Engeland, want het Engelse lied en het bijhorende instrumentarium (luit, gitaar) vormen hun uitgangspunt. McTell, Jones, Jansch en Renbourn stonden al in aanzien toen Giltrap op amper twintigjarige leeftijd zijn eerste LP uitbracht op Transatlantic Records en het jaar erna een tweede werkstuk afleverde. Is McTell de meest melodieuze, dan mogen we Gordon Giltrap de meest eclectische noemen. Zo is hij geen onbekende voor fans van prog en … klassiek. Op deze debuutplaten echter, speelt de Engelse folk nog de hoofdrol, hoewel je op ‘Gospel Song’ al meteen de opzwepende, repetitieve riffs herkent van niemand minder dan Pete Townwhend. Anderzijds, hoor je de invloed van de rustige Al Stewart op nummers als ‘Won’t You Stay Awhile Suzanne’, vooral dan de zanglijnen. Zijn prille virtuositeit kan hij het beste kwijt op instrumentele nummers als ‘Fast Approaching’. En dan is er natuurlijk ‘Lucifer’s Cage’, dat begint als een rocknummer en later zou worden herwerkt tot pure prog. Giltrap schreef alle liederen zelf.
Deze enkele CD van BGO Records bevat beide langspelers zonder extra’s. Een boekje schetst de volledige carrière van Giltrap. Radio 68  draait een keuze in “My Generation” op zondagen 20 en 27 december en dinsdagen 22 en 29 december.
​
Eddy Bonte
Foto
Gordon Giltrap plays in the top league of British ‘folk’ guitarists where you will meet luminaries like Bert Jansch, John Renbourn, Wizz Jones and Ralph McTell. All four had tasted success and artistic recognition when twenty-year old Giltrap released his first album on Transatlantic, only to deliver another one the next year. Giltrap’s source is undoubtedly English – or British if you like – folk music, even if he later broadened his scope to prog and classical music. But let us stick to this BGO re-release of Giltrap’s fist two LPs. The influence of someone like Al Stewart (°1945) is obvious on a composition like ‘Won’t You Stay Awhile Suzanne’  and it’s no secret that Pete Townshend’s repetitive riff strumming inspired ‘Gospel Song’ . Still, newcomer Giltrap had a lot more to offer. For a start, he wrote all twenty-four songs himself. Some instrumentals (e.g. ‘Fast Approaching’) allow him to demonstrate the complexity of his approach, whereas ‘Lucifer’s Cage’, another instrumental, will later be re-worked in prog fashion.
If you like Britfolk with a touch of everything else that is worth listening to (e.g. jazz, Spanish guitar) and are not afraid to lend your ears to some virtuosity and dexterity, try Gordon Giltrap and visit his website along the way.
This single CD by BGO Records re-releases Gordon’s first two LPs as re-mastered  by Andrew Thompson. There are no extras, but a nice booklet gives you an overview of the master’s wonderful career. Radio 68  plays choice tracks on Sundays 20 and 27 and Tuesdays 22 and 29 December, starting at 11 a.m. GMT
0 Opmerkingen

Frank Virtue & The Virtues: Rock

17/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
​DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. Esquire Boys: Guitar Boogie Shuffle
  2. Esquire Boys: Rock-A-Beatin’ Boogie
  3. Frank Virtuoso & The Virtues: Rollin’ And A Rockin’
  4. Frank Virtuoso & The Virtues: Toodle-Oo Kangaroo
  5. Frank Virtuoso & The Virtues: Good Bye Mambo
  6. The Rhythm Rockets: Stranded In The Jungle
  7. Tom Friday & The Rhythm Rockets: Hallelujah, I Love Her So
  8. Frank Virtuoso: Corinne, Corrina
  9. Frank Virtuso: Fever
  10. Joe Fortunato & The Rhythm Rockets: Roll Over Beethoven
  11. Frank Virtuoso: Rattle My Bones
  12. The Rhythm Rockets: Boppin’ The Blues
  13. Frank Virtuoso: Mambo Rock
  14. The Rhythm Rockets: Rip It Up
  15. Frank Virtuoso Quintet: Go Joe Go
  16. Frank Virtuoso & The Virtues: Hop, Skip, Jump And Mambo
  17. Frank Virtuoso: Straighten Up And Fly Right
  18. Frank Virtuoso: Let’s Have A Party
  19. Frank Virtuoso & His Men Of Virtue: My Constant Love
  20. Frank Virtuoso & His Men Of Virtue: I’m Coming Home
  21. The Virtues: Guitar In Orbit
  22. The Virtues: Guitar Boogie Shuffle
  23. The Virtues: Flippin’ In
  24. The Virtues: Shufflin’ Along
  25. The Virtues: Virtue’s Boogie Woogie
  26. The Virtues: Pickin’ The Stroll
  27. Frank Virtuoso & The Virtues: Highland Guitar
  28. Frank Virtuoso & The Virtues: Marching Guitars
  29. The Virtues: Guitar Boogie Twist
  30. The Virtues: Guitar Shimmy
  31. Frank Virtuoso & The Virtues: Guitars In-The-Round
  32. The Frank Virtue Combo: Manhunt
  33. The Twangy Rebels: Rebel Rouser ‘65’
 
​Volgende artiest die in de ‘Rock’ serie in de spots wordt geplaatst is Frank Virtue. Scoren kon Frank maar één maal, namelijk met het nummer ‘Guitar Boogie Shuffle’, waarmee hij tot de Top 10 kon doordringen. Op deze compilatie krijg je nog twee extra ‘guitar boogies’, namelijk een vroege versie van de Esquire Boys uit 1953 en ‘Guitar Boogie Twist’ uit 1960. Belangrijker en interessanter is dat deze verzamelaar een mooi beeld geeft van de muzikale evolutie die Frank in diverse settings doormaakte. Soms nam hij op als Frank Virtuoso en eerlijk gezegd na beluistering kun je niet anders vaststellen dat hij wel degelijk een gitaarvirtuoos was. Hij startte als bassist bij de Esquire Boys, die nog min of meer een binding hadden met rhythm & blues. Zijn virtuositeit is ook te merken in de vertolking en het aanvoelen van zijn coverversies van bekende nummers. Mooie voorbeelden hiervan zijn op dit album terug te vinden in Carl Perkins’ ‘Boppin’ The Blues’, Haley’s ‘Rock-A-Beatin’ Boogie’ en het meest nog in Berry’s ‘Roll Over Beethoven’, Little Richard’s ‘Rip It Up’ en het van Ray Charles gekende ‘Hallelujah, I Love Her So’. De eigen rock-‘n-roll nummers die Frank opnam staan tevens moeiteloos schouder aan schouder met het repertoire van een Bill Haley, om maar iemand te noemen. Ronduit subliem is ook ‘Go Joe Go’ dat hij opnam met het Frank Virtuoso Quintet. Het nummer wordt vooruit gestuwd door een sax die wild om zich heen blazend het nummer naar ongekende hoogtes stuurt. Eind jaren ’50 ontpopte Virtue zich als een gitaarwonder dat uitblonk in instrumentale nummers als ‘Guitar In Orbit’, het reeds eerder genoemde ‘Guitar Boogie Shuffle’, ‘Flippin’ In’ en ‘Highland Guitar’, om maar enkele van de 13 formidabele instrumentale tracks te noemen, die deze verzamelaar afsluiten. De kers op de taart komt er met afsluiter Franks dynamische versie van Duane Eddy’s uit 1958 stammend ‘Rebel Rouser’, hier omgevormd tot ‘Rebel Rouser 65’. In de jaren ’70 werkte Virtue als studiomuzikant nog mee aan Northern Soul opnames.
Bekende, minder bekende en obscure opnames die Frank in diverse settings opnam voor zowel kleine als budgetlabels plaatsen zijn virtuoos gitaarwerk in de kijker. Uitgebreide informatie over Franks carrière, zijn chronologische discografie, aangevuld met illustraties en zeldzaam fotomateriaal tref je aan in het 36 pagina’s tellende kleurrijke booklet geschreven door muziekjournalist Bill Dahl. Een aanrader!
 
Lambert Smits 
Foto
​The next artist to be featured in the ‘Rock’ series is Frank Virtue. Frank could only score once, namely with the song ‘Guitar Boogie Shuffle’, which allowed him to reach the Top 10. On this compilation you get two extra 'guitar boogies', namely an early version of the Esquire Boys from 1953 and 'Guitar Boogie Twist' from 1960. More important and more interesting is that this collector gives a nice picture of the musical evolution that Frank went through in various settings. From rhyhtm & blues to rock and roll he eventually became a master of instrumental guitar songs.
Well-known, less well-known and obscure recordings that Frank recorded in various settings for both small and budget labels put his virtuoso guitar work in the spotlight. Extensive information about Frank's career, his chronological discography, supplemented with illustrations and rare photo material can be found in the 36-page colorful booklet written by Chicago music journalist Bill Dahl. Recommended!
0 Opmerkingen

VARIOUS ARTISTS: TOO SLOW TO DISCO NEO – THE SUNSET MANIFESTO

17/12/2020

0 Opmerkingen

 
Foto
DETAIL ALBUM
Tracks:
  1. KRAAK & SMAAK – Hotel Sorriso
  2. YUKSEK – Do Beijo (Extended Version)
  3. POOLSIDE – I Feel High (Vibes4YourSoul Remix)
  4. MOODS – Vulf’s Back Pocket Regroove
  5. GLAMOUR HAMMER – Is It True (feat. Toni Sauna)
  6. PREP – Love Breaks Down (Extended Dancefloor Edit)
  7. TURBOTITO – Heart And Soul
  8. DISKOBEISTET – Baner Vei (Extended Dub)
  9. SATIN JACKETS – Think About It (Jack Tennis 80s Disco Dub Remix)
  10. LUXXURY – … At Any Moment (DoctorSoul Need To Survive DUB Re-Therapy)
  11. FINAL DJS – Mistakes
  12. KIMCHII – Windsurf
  13. ROOSEVELT – Take Me Back (Falcon Punch Remix)
  14. KNIGHT ONE – Imagination
  15. PRIVATE AGENDA – 4 Step
  16. JAMES ALEXANDER BRIGHT – Under The Sun

Website Label
TOO SLOW TO DISCO
Voelt u door de lockdown ook de lust om eens rustig een dansje te plaatsen? Uw living, keuken of terras zijn daar uiterst geschikt voor met deze nieuwe compilatie. DJ Supermarkt (alias Marcus Liesenfeld) uit Berlijn verzamelde 16 tracks, afkomstig van hedendaagse adult georiënteerde en tot dans uitnodigende popacts. En we gaan ermee de wereld rond, aanvangend in Leiden, Nederland met het duo Kraak & Smaak en het instrumentale ‘Hotel Sorriso’, waarna we afzakken naar de Champagnestreek, meer bepaald naar Reims met Yuksek (Pierre-Alexandre Busson) en een uitgebreide versie van het zuiderse ‘Do Beijo’. Vervolgens steken we de plas over om te belanden in LA bij het duo Poolside, met een remix van ‘I Feel High’ door Vibes4YourSoul uit Parijs. Daarna terug naar Rotterdam in gezelschap van Moods op de tonen van ‘Vulf’s Back Pocket Regroove’. Iets hogerop nu, naar Zweden met Glamour Hammer en ‘Is It True’, waarop rapper Toni Sauna te horen is. In de hoofdstad van de UK, Londen, staat het kwartet Prep te wachten met de Extended Dancefloor Edit van ‘Love Breaks Down’. Even terug naar LA nu met Dj, producer en multi-instrumentalist Turbotito en ‘Heart and Soul’, waarna we koelere oorden opzoeken in Oslo, Noorwegen met Diskobeistet (Thor Christian Maast) en de Extended dub van ‘Baner Vei’. De Satin Jackets stammen uit München en brengen de Jack Tennis 80s Disco Dub Remix van ‘Think About It’. Londen lokt ons terug met Luxxury en de DoctorSoul Need To Survive DUB Re-Therapy van ‘… At Any Moment’. Vervolgens verzeilen we nabij Stuttgart met Final DJS en ‘Mistakes’, waarna we terugkeren naar Zweden, in Stockholm met Kimchi en ‘Windsurf’. Uit Keulen komt Roosevelt met de Falcon Punch Remix van ‘Take Me Back’, gevolgd door de Nederlander Knight One uit Den Haag met ‘Imagination’.  Het Duits/Britse duo Private Agenda brengt ‘4 Step’ en de Brit James Alexander Bright sluit af met ‘Under The Sun’. Dit zijn “smooth” moderne (neo) discotunes om bij zonsondergang op te bewegen. De party, de dames en de cocktails rond het zwembad moet u er zelf maar bij bedenken! 

Patrick Van de Wiele 
Foto
​Sixteen smooth modern sunset disco tunes which invite to move at sunset. But you must imagine the party, the ladies and the cocktails around the pool yourself!
0 Opmerkingen
<<Vorige

    Archives

    Juni 2025
    Mei 2025
    April 2025
    Maart 2025
    Februari 2025
    Januari 2025
    December 2024
    November 2024
    Oktober 2024
    September 2024
    Augustus 2024
    Juli 2024
    Juni 2024
    Mei 2024
    April 2024
    Maart 2024
    Februari 2024
    Januari 2024
    December 2023
    November 2023
    Oktober 2023
    September 2023
    Augustus 2023
    Juli 2023
    Juni 2023
    Mei 2023
    April 2023
    Maart 2023
    Februari 2023
    Januari 2023
    December 2022
    November 2022
    Oktober 2022
    September 2022
    Augustus 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Mei 2022
    April 2022
    Maart 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    April 2020
    Maart 2020
    Februari 2020
    Januari 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Mei 2019
    April 2019
    Maart 2019
    Februari 2019
    Januari 2019
    December 2018
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    Augustus 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Mei 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Augustus 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Mei 2015
    April 2015
    Maart 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014


    Categories

    Alles
    ?
    50's Ballades
    70's Rock
    80’s En 90’s Rock
    80’s En 90’s Rock
    80's Pop
    Acid Folk
    Acid Jazz
    Acid Rock
    Acoustic Blues
    Acoustic Folk
    Acoustic Guitar
    African Blues
    Afro
    Afro Beat
    Afrobilly
    Afro Blues
    Afro-Colombiaans
    Afro Funk
    Afrojazz
    Afro Rock
    Akoestisch
    Akoestische Folk
    Alt. Country
    Alternatieve Pop
    Alternative
    Alternative Folk
    Alternative Pop
    Alternative Rock
    Alternative Softrock
    Ambient
    Ambiente Jazz
    Americana
    Americana & Blues
    American Cowboy Music
    American Desert Music
    American Folk
    American Rock
    American Roots
    American Standards
    Amusement Music
    Arabic Jazz
    Artificial World Music
    Art Pop
    Art Rock
    Astral Dub
    Atmospheric Music
    Avant Garde
    Avant-garde
    Avant Garde Folk
    Avant Garde Jazz
    Avant-garde Jazz
    Aziatische Fusion
    Balkan
    Baroque Folk
    Beat
    Beatpop
    Bebop
    Belgische Hiphop
    Big Band
    Big Band Music
    Blanke Soul
    Blue Eyed Soul
    Bluegrass
    Blues
    Blues & Jazz
    Blues & Pop
    Blues Rock
    Blues Rock & Country Soul
    Boogie
    Boogie Punk
    Boogie Woogie
    Bop
    Bop ’n Roll.
    Boppin' Blues
    Bossa Jazz
    Bossa Nova
    Brasband Muziek
    Brazilectro
    Braziliaans
    Braziliaanse Jazz
    Brit Pop
    Cabaret
    Cajun
    Calypso
    Cash Tribute
    Celtic Folk
    Celtic Music
    Chanson
    Chicano Rock
    Chillout
    Christmas
    Christmas Music
    Christmas Rock & Roll
    Christmas Songs
    Cinematic
    Cinématic
    Classic
    Classic Progrock
    Classic Rock
    Classic Symphonic Rock
    Club Music
    Coldwave
    Comedy
    Comtemporary Jazz
    Contamporary Folk
    Contamporary Irish Folk
    Contemporary Blues
    Contemporary Country
    Contemporary Folk
    Contemporary Jazz
    Contemporary Pop
    Contemporary R&B
    Contemporary Rock
    Cool Jazz
    Counrry
    Country
    Country Blues
    Country Folk
    Country Jazz
    Country Noir
    Country Pop
    Country Rock
    Countryrock
    Countryrockabilly
    Country Soul
    Country & Western
    Cowpunk
    Crooner
    Crooners
    Crosover World Music
    Crossover
    Crossover Jazz
    Cumbia Beat
    Dance
    Dark Electronics
    Dark Wave
    Deep Funk
    Dessert Blues
    Deutsch-Rock
    Dialectische Rock
    Disco
    Dixieland
    Dixiemusic
    DIY
    Doo Wop
    Doo-wop
    Droompop
    Dub
    Dubstep
    Duitse Rock 'n Roll
    Early Rock 'n Roll
    Easy Listening
    Electro
    Electro African Folk
    Electro Jazz
    Electronica
    Electronic Chill-out
    Electronic Cinématic Pop
    Electronic Etnic World
    Electronic Music
    Electronic Pop
    Electro Pop
    Electro Punk
    Electrorock
    Elektronisch
    Elektro-swing
    Eperimental Music
    Ethno
    Exotica
    Experimental Jazz
    Experimental Music
    Experimentele Chanson
    Fifties Pop
    Fiftys Rock & Roll
    FILM MUSIC
    Filmmuziek
    Folk
    Folk/Americana
    Folk Blues
    Folk Pop
    Folkpop
    Folkpoptronica
    Folk Rock
    Folky Pop
    Franse Chanson
    Franse Chanson/singer Songwriter
    Franse Chanson/singer-songwriter
    Free Jazz
    Free Jazz
    Funk
    Funk & Soul
    Funky Blues
    Fusion
    Fusion Rock
    Fuzrock
    Garage Psych
    Garage Punk
    Garage Rock
    Gesproken Woord
    Glamrock
    Gospel
    Gospel Jazz
    Gothic
    Griekse Folk
    Grunge
    Guitar Music
    Gurls: Run Boy Run
    Gypsy
    Gypsybilly
    Gypsy Folkfolly
    Gypsy Jazz
    Hardcore Rap
    Hard Rock
    Hard Rock Blues
    Heavy Rock
    Hedendaagse Kleinkunst
    Highlife
    Hillbilly
    Hillbilly Rootsblues
    Hip Hop
    Honkabilly Blues
    Honky Tonk
    House
    House & Chill Out
    House & Chill-out
    House & Lounge
    Indie Folk
    Indie Pop
    Indie R&B
    Indie Rock
    Industrial
    Industrial Pop
    Instrumental
    Instrumentale Jazz
    Instrumental Folk
    Instrumental Surf
    Irish Folk
    Jazz
    Jazz Funk
    Jazzfunk
    Jazz Fusion
    Jazz Rock
    Jazzrock
    Jazz & Soul
    Jazz/Soul/Rock
    Jazzy Blues
    Jazzy Dub
    Jazzy Pop
    Jiddisch Blues
    Jive
    Jugband
    Jump
    Jump Blues
    Kazz
    Keltische Folk
    Kerstmis
    Kinderliedjes
    Klassiek
    Klassiek/jazz
    Kleinkunst
    Krautrock
    Latin
    Latin American Rock
    Latin Jazz
    Latin Pop
    Latin-soul
    Levenslied
    Licht Klassieke Pop
    Listening Songs
    Lo Fi Pop
    Lo-fi Pop
    Lounge
    Lounge & Chill-out
    Mathrock
    Medieval Rock
    Minimalistische Pop
    Mod
    Modern Country
    Modern Folk
    Modern Jazz
    Motown
    Musical Storytelling
    Nederlandstalig
    Nederlandtalige Blues
    Neo Funk
    Neoklassiek
    Neo Progrock
    Neo-Progrock
    Neo Soul
    New Age
    New Age & Solo Piano
    New Country
    New Orleans
    New Orleans R&B
    New Soul
    New Wave
    Noise
    Nordic Folk
    Northern Soul
    Nuevo Flamenco
    Nu Jazz
    Nu-Jazz
    Oldies
    Old School Country
    Old School Psychobilly
    Old School Rhythm And Blues
    Old School Soul
    Old Time Fiddle Music
    Opera
    Outlaw Country
    Percussion
    Philly Soul
    Piano Music
    Piano Solo
    Poetic Pop
    Poëzie
    Pop
    Popcorn
    Pop Punk
    Poprock
    Post Industrial
    Post Jazz
    Post Punk
    Post Rock
    Post Soul
    Power Blues
    Power Pop
    Power Rock
    Presley Ballades
    Prog
    Prog Folk
    Progressieve Muziek
    Progressive Jazz
    Progressive Pop
    Progressive Rock
    Prog Rock
    Protest Songs
    Psychadilic Electro
    Psychedelic
    Psychedelic Rock
    Psychobilly
    Psych Rock
    Psych-Rock
    Punk
    Punk-a-billy
    Punk Rock
    Punkrock
    RaB
    Radio Play
    Ragtime
    Rap
    R&B
    Rebekah Eden
    Reggae
    Retro Pop
    Rhythm And Blues
    Rhythm & Blues
    Rhythm ‘n’ Blues
    Rhythm ‘n’ Blues
    Riock
    Roch Lockyer: When Frank Met Django
    Rock
    Rockabilly
    Rock And Roll
    Rocking Southern Soul
    Rockin' Soul
    Rock 'n Roll
    Rock Opera
    Rock & Roll
    Roots
    Rootspop
    Roots Rock
    Rootsrock/bluesrock
    Rustieke Rockabilly
    Sacrale Muziek
    Samba Jazz
    Scandicana
    Seventies West Coast Pop
    Shuffles
    Singer Songwriter
    Singer-songwriter
    Sixties Beat
    Sixties Girls
    Sixties Pop
    Sixties Sound
    Ska
    Skiffle
    Smooth Jazz
    Smooth Soul
    Soft Pop
    Soft Rock
    Solo Piano
    Soul
    Soul & Blues
    Soul & Blues
    Soul Blues
    Soulful House
    Soul & Funk
    Soul & Jazz
    Soul Jazz
    Souljazz
    Soul Pop
    Soulrock
    Soundtracks
    Southern Folkrock
    Southern R&B
    Southern Rock
    Southern Soul
    Space Rock
    Spaghetti Rock
    Spoken Word
    Spych Rock
    Stoner
    Stories
    String Pop
    Sunshine Pop
    Surf
    Surf Punk
    Swamp
    Swamp Blues
    Swanabilly
    Swing
    Swingende Rhythm & Blues
    Swingende Rock
    Swing Jazz
    Symphonic Pop
    Symphonic Rock
    Synthesizer
    Synth Pop
    Synth-Pop
    Synth Prog
    Synth Rock
    Synth Wave
    Tango
    Taraab
    Techno
    Texas Country
    Texas Honky Tonk
    Tex Mex
    Tex-Mex
    Traditional
    Traditional Country
    Traditional Folk
    TRANCE
    Tribal
    Triphop
    Tropische Funk
    Twist
    Uke-Billy
    Underground
    Urban Folk
    Urban Jazz
    Urban Pop
    Vaudeville
    Vietnamese Folk
    Vintage Country
    Vintage Jazz
    Vocals
    Voodoo Blues
    Wereldmuziek
    West Coast Blues
    West Coast Pop
    West Coast Rock
    Western Swing
    Witch House Electronics
    Woestijn Blues
    World Bluesrock
    World Country
    World Mus
    World Music
    Worldmusic
    World Pop
    Yacht Soul
    Zydeco


A WOODLAND HILLCREST PROMOTION PRODUCTION  I  KEYS AND CHORDS 2001 - 2025

  • HOME
  • MUSIC NEWS
  • ALL CONCERT REPORTS
  • CD REVIEWS 2025
  • VINYL REVIEWS 2025
  • BOOK REVIEWS
  • INTERVIEWS / ARTICLES
  • COMING EVENTS
  • CONTACT PAGE
  • DISCLAIMER / COPYRIGHT POLICY